Çimento Fiyatları 2024 (1-5-25-50 Kilo Torba ve Ton Çimento Fiyatları)

Çimento Fiyatları 2024, 50 Kg Torba Çimento Fiyatları 2024, Çimento Ton Fiyatları 2024 , Toptan Çimento Fiyatları, 5 Kilo Çimento Fiyatı, 25 Kilo Çimento Fiyatı 2024, Güncel Çimento Fiyatları

Çimento Fiyatları 2024

İnşaat sektörünün en önemli yapı malzemelerinden biri tabi ki çimentodur. Fakat günümüzde çimento fiyatları özellikle 2021 yılındaki dolar yükselişlerinden nasibini fazlası ile aldı. 2024 çimento fiyatları ise ne olacağı tam manasıyla muamma . Şimdilik dolardaki sakinlik nedeniyle belli bir rakama oturmuş görünse de çimento fiyatları duracağa benzemiyor. Türkiye’de çimento üretimi acısından dünyanın sayılı ülkelerden biri. Fakat maliyetlerin artması nedeniyle çimento fiyatları da yerinde durmamakta. Özellikle sanayi elektrik ve doğal gaz artışları fiyatlara en büyük etken olmakta. Bunun yanına birde asgari ücret ve akaryakıt fiyatlarını eklediğinizde rakamlar gerçekten de çok fazla yükselmekte. torba çimento fiyatı 2024 aramalarında bir çok fiyatla karşılaşabilirsiniz. Fakat sizler için en güncel ve en doğru fiyatları sunabilmek için 4 çimento üreticisinden fiyatları alıp derlemekteyiz.

Türkiye’de en çok çimento üretimi  Nuh Çimento, Konya Çimento, Afyon Çimento, Oyak Çimento ,Batı Çimento ,Akçansa Çimento ,Aşkale Çimento ,Aslan Çimento ve Göltaş Çimento Fabrikaları tarafından üretilmektedir.

Özellikle günümüzde inşaat sektörü çimento fiyatlarına göre şekil almakta. Bir inşaattın 2 önemli parçasından biri. Zaten diğer yapı parçası da demir. Beton ve demiri ucuza almışsa bir inşaat müteahhit o inşaattan inanılmaz kar edecektir. Tabi ki çimento sadece inşaat için değil aslında aklınıza gelebilecek her onarım bakım ve tamirde kullanılmakta. Çatı tamirinden bahçe düzenlemesine kadar her noktada kesinlikle çimentoya ihtiyaç duyulmakta. Kapınızın önüne bir tümsek bile yapacak olsanız çimento almanız gerekiyor.

Çimento ton olarak açık pek fazla satılmamakta. Genellikle 50 kilo çimento torbaları en çok tercih edilen satınalma yöntemidir. Tabi ki piyasa da 1 kiloluk, 5 kiloluk, 25 kiloluk ve 50 kiloluk olmak üzere bir çok satış şekli bulunmaktadır. Tabi ki bu rakamlar ihtiyaç dahilinde kullanım içindir. Çimento genel olarak 2 ye ayrılır. Gri çimento ve beyaz çimento olarak. Gri çimento ortalama %15 daha ucuzdur.

torba-cimento-fiyatlari-2023

 Torba Çimento Fiyatları 2024 (Perakende Satış) 

Genellikle tamirat ve bakım için torba çimento alımı yapıyorsanız fiyatlar perakende satışlarda bir tık fazladır. Özellikle 1 torba çimento almaya kalkarsanız fiyatlar yüksek adetli almaya göre biraz yüksek olacaktır. 1 kilo , 5 kilo , 25 kilo ve 50 kilo torba çimento fiyatları 2024 yılı güncel fiyatları aşağıdaki gibidir. Nuh Çimento, Konya Çimento, Afyon Çimento, Oyak Çimento ,Batı Çimento ,Akçansa Çimento ,Aşkale Çimento ,Aslan Çimento ve Göltaş Çimento ürünlerinden derlediğimiz fiyatlardır.

1 Kg Torba Çimento Fiyatları 2024:
1 kilo torba çimento ihtiyacınız varsa gri çimento için ortalama olarak 3 TL ile 4 TL arasında markaya göre fiyatı bulunmaktadır. Beyaz çimento fiyatı ise ortalama olarak 4 TL ile 6 TL arasında değişmektedir.
5 Kg Torba Çimento Fiyatları 2024:
5 kilo çimentoya ihtiyacınız varsa Gri çimento ortalama olarak 12 TL ile 13 TL arasında bir fiyatı bulunmakta. Beyaz çimento ise 18 TL ile 22 TL arasındaki bir fiyata satın alabilirsiniz.
25 Kg Torba Çimento Fiyatları 2024:
25 kiloluk torba çimento alacaksanız fiyatlar daha makul olmakta. Gri çimento Ortalama olarak 40 TL ile 45 TL arasında satılmaktadır. Beyaz çimento ise ortalama olarak 60 TL ile 65 TL arasında satılmaktadır.
50 Kg Torba Çimento Fiyatları 2024 :
50 kg torba çimento alacaksanız Gri çimento için ortalama fiyatlar 70 TL ile 80 TL civarındadır. Beyaz çimento ise ortalama olarak 90 TL ile 110 TL arasında markasına göre fiyatı bulunmaktadır.

cimento-ton-fiyatlari-2023

 Torba Çimento Fiyatları 2024 (Toptan Satış) 

İnşaat için toptan torba çimento almayı düşünüyorsanız fiyatlar tabi ki çok daha uyguna gelmekte. Özellikle çok adetli alım yapacaksanız fiyatlar çok uygun olmakta.İnşaatlarda genellikle gri çimento tercih edilmektedir. Ton şeklinde alınacak  50 kg torba çimento fiyatı 2024 yılında ortalama olarak  40 TL ile 45 TL arasına gelmektedir. Bu fiyatlar bulunduğunuz ile göre değişse de ortalama olarak maksimum 50 TL ye satılmaktadır. Beyaz çimento toptan satış fiyatları ise 50 kilo torba çimento fiyatı 2024 yılında 70 TL ile 80 TL arasındadır. Bu fiyatların ortalaması Nuh Çimento, Konya Çimento, Afyon Çimento, Oyak Çimento ,Batı Çimento ,Akçansa Çimento ,Aşkale Çimento ,Aslan Çimento ve Göltaş Çimento gibi çimento üreticisi fabrikalardan fiyatlar alınarak ortalaması hesaplanmıştır. En az 3 Ton ve üstü için bu fiyatlar geçerlidir.

Çimento Ton Fiyatları 2024

Çimento toptan alacaksanız yanı ton üzerinden almak istiyorsanız çimento ton fiyatı 2024  yılında 600 TL ile 800 TL arasında değişmektedir. Tabi ki bu 10 Ton üzerinde alımlarda fiyatlar 500 TL civarına kadar düşebilmektedir. Nakliyede bu fiyatlara dahil değildir. Daha yüksek alımlarda ise çimento ton fiyatı 450 TL civarına düşebilir. Tabi ki bu rakamlara KDV dahil değildir.

 Gelelim Yapı Malzemesi Çimentonun Ne Olduğuna? 

Çimento denildiğinde herkesin aklına inşaat doğal olarak gelmektedir. Tarihi çok eskidir ve tüm yapıların neredeyse demir taşıdır. Tarihte Romalılar dönemine kadar geçmişi bulunmaktadır. Kalker ve Kil karışımı pişirilmesi ile ortaya çıkan ve klinker olarak bilinen malzemenin alçı taşı kullanılarak öğütülmesi sonucunda elde ettiğimiz malzemeye çimento denilmektedir. Çimento son derece sağlam ve güçlü yapıştırıcılar dır. Dünyada tüm inşaat sektörününde kullanılmakta ve daha yüzyıllar boyunca inşaat sektöründe kullanılmaya devam edecek yeri doldurulmayacak bir üründür.

torba-cimento-fiyati-2023

 Çimento Depolama ve Saklama 

Çimento çok hassas bir kimyasaldır. Özellikle katılaşması ve bağlayıcılık özelliğini koruması için aşağıdaki hususlara çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Çimento saklama koşulları ok önemlidir. En kaliteli çimentoyu bile alsanız iyi koşullarda saklanmadı ise verim alamazsınız.

  • Çimento su ile temastan kesinlikle kaçınılmalıdır. Nemli ortamda tutulmamalıdır. Kimyasal bağlayıcılık özelliğini nem etkiler.
  • Çimento kesinlikle kapalı ortamda muhafaza edilmeli ve yağmur kar gibi etkenlerden korunmalıdır.
  • Çimento torbaları direk olarak zemine temas etmemelidir. Zeminden en az 20 cm yüksekte muhafaza edilmelidir. Çimento torbalarının patlamaması için üst üstme maksimum 8 torba konulmalıdır.
  • Çimentoların bulunduğu deponun camları ve pencereleri kapalı tutulmalıdır.
  • Çimento torbalarının üstünü naylon ile örnek çok önemlidir. Yapısını korumaya yardımcı olur.
  • Deponuza herhangi bir yerden su girmediğine emin olmalısınız. Çatı akması yada borulardan su sızması tüm çimento torbalarınızı çöp haline getirebilir.

 Çimento 2021 Yılında Neden Zamlandı? 

Çinemto fiyatları son dönemlerde haberlere bile konu oldu. Hatta mütahitler inşşatları 15 gün durdurma kararları bile aldı. Fakat maalesef çimento fiyatlarındaki en büyük etmen arz talep , rekabet ve taşımacılık masrafları ile fabrika giderleri oluşturmakta. Bu giderlerin hepsi 2021 yılında neredeyse 2 kat arttı. Ayrıca dünyadaki ham madde sıkıntısı da fiyatlara olumsuz etki etmekte. Bu nedenlerden dolayı çimento fiyatları 2024 yılında belli bir seviyede ilerleyeceği tahmin edilmekte. 2021 yılındaki kadar olmasa da 2024 yılında çimento fiyatları ortalama olarak %10 ile 15 arasında bir artış olması beklenmekte.

50kg-cimento-torba-fiyati-2023

 Çimento Türleri ve Nelerde Kullanılır?

Çimento dünya da sudan sonra en çok tüketilen yapı malzemesidir. Betonun temel bağlayıcısıdır. Türkiye’de çimento üreten fabrikaların neredeyse hepsi Avrupa standartlarında üretim yapmaktadır. Çimento Türleri 5 Çeşide Ayrılmaktadır.

Cem I > Portland Çimentosu
Kullanım Yerleri : Beton briket, Yapı kimyasalları,Yüksek yapılar, Beton yollar,Betonarme yapılar ve borular, Yol kaplamaları, Yüksek yapılar ,Demiryolu traversleri, Köprüler ve viyadükler,Su depoları,Öngermeli betonlar
Cem II > Portland Kompoze Çimento
Kullanım Yerleri : Öngermeli betonlar, Beton briket, Yapı kimyasalları,Yüksek yapılar, Beton yollar,Betonarme yapılar ve borular, Yol kaplamaları, Yüksek yapılar ,Demiryolu traversleri, Köprüler ve viyadükler, Su depoları
Cem III > Yüksek Fırın Cüruflu Çimento
Kullanım Yerleri : Arıtma tesisleri,Açık deniz yapıları, Beton ya da betonarme yeraltı su boruları, Kıyı ve liman inşaatları ,Su tesisleri ve su kanaletleri, Baraj inşaatları,Temel kazıkları, Tüneller ve tünel kaplamaları
Cem IV > Puzolanik Çimento 
Kullanım Yerleri : Yapı kimyasalları,Baraj inşaatları, Yol kaplama betonları, Arıtma tesisleri, Kütle beton
Cem V > Kompoze Çimento
Kullanım Yerleri : Betonarme yapılar ve borular, Su kanaletleri, Baraj inşaatları, Yol kaplama betonları, Sıva ve duvar harcı, Arıtma tesisleri , Genel amaç için kullanılabilir.

cimanto-fabrika-fiyati-2023

Çimento Nasıl Üretilir?

Çimento nasıl üretilir? Bu soru aslında çimento sektöründe olanlar için çok önemli. Kullandığınız malzeme nasıl üretiliyor görmek istermisiniz. Tüm detaylarını aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz. Çimento üretimi gerçekten çok zahmetli bir iş olduğunu göreceksiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.