Daimen Dizisi Konusu ,Türü, Yorumları ve İzlenebilirliği…

Amerikan Dizileri Arasında Korku Türünde Yeni Bir Fenomen Dizi Geliyor… Daimen Dizisi İlk Bölümüyle İzlenme Rekorları Kırdı ve Büyük Bir Hayran Kitlesine Ulaştı… Türkiye’de de Bir Çok Takipçisi Olmaya Başladı… 2016 Yapımı Dizi Uzun Zaman Yayında Olacağı Tahmin Ediliyor…

Damien dizisi, 1976 yapımı The Omen filminin bir uyarlaması olarak görülen 2016 yapımı korku, dram ve gerilim dizisi. Dizi, 10 bölümden oluşan ilk sezonu ile korku severlerin beğenisini toplamış durumda. Dizide Thorn ailesinin başına gelen olaylar flashbackler şeklinde gösteriliyor. Bu geriye dönüşler dizide zaman kaymasına sebep olmayacak şekilde ustalıkla kurgulanmış. Görsel efektler oldukça kaliteli. The Walking Dead ve The Shield’dan aşina olduğumuz başarılı yapımcı Glen Mazzara’nın elinden çıkmış dizinin başrolünde Damien Thorn karakterine hayat veren Bradley James bulunuyor. Megalyn Echikunwoke, David Meunier, Barbara Hershey ve Omid Abtahi gibi yıldız isimleri barındıran dizi müzikleriyle de oldukça dikkat çekiyor. Dizinin soundtracki Battlestar Galactica ve Da Vinci’s Demons’ın müzikleriyle adından söz ettiren Bear McCreary tarafından yapılmış.

Dizinin konusuna gelecek olursak; Thorn çifti, mutlu mesut bir hayat sürdürürken çocuk sahibi olacaklarını öğrenmenin sevincini yaşamaktadır. Fakat bebekleri doğum sırasında hayatını kaybeder. Bu olayla yıkılan çift, bir papaza danışır. Papaz onlara evlat edinmelerini tavsiye eder. Çift bu tavsiye doğrultusunda Damien isimli bir erkek çocuğu evlat edinir. Fakat çocuk, gün geçtikçe adeta bir şeytana dönüşerek çiftin hayatını zindana çevirir.

Dizide geçmişe dönük olaylara yer verilmekle birlikte Damien Thorn’un yetişkin hâlinin yaşadıkları anlatılıyor. Çocukluğuyla ilgili zaman zaman gördüğü imgelemler dışında geçmişi hakkında pek bir şey hatırlamayan Damien, 20’li yaşlarının sonundaki bir fotoğrafçıdır. Arkadaşı Amani ile Suriye’de fotoğrafçılık yapmaktadır. Bir gün kendilerini şiddetli bir çatışmanın ortasında bulurlar. Fotoğraf çekmek için olay yerine yaklaştıklarında yaşlı bir kadının yaralandığını görürler. Damien kadının yardımına koşar. Kadın Damien’a anlamadığı bir dilde bir takım sözler fısıldar. Daha sonra bu sözlerin “Seni seviyorum, her şey senin için Damien. Gurur duyduğum sevgili oğlumsun” anlamına geldiğini öğrenecektir. Yaşlı kadın kollarında öldükten sonra askerler tarafından yakalanan Damien ve arkadaşı sınır dışı edilir ve New York’a gönderilir. Damien savaş meydanında karşılaştığı kadının sözlerinden yola çıkarak araştırmalar yapmaya başlar. İçindeki şeytani tarafı fark etmeye başladığından itibaren kendisini Deccal’e dönüştüren bu gücün peşine düşer. İncil’e göre Deccal kıyamet kopuncaya kadar insanlığı yolundan saptırıp şeytani amaçlara hizmet etmek için kullanacaktır. Kıyamet günü gelip çattığında ise Hz. İsa tarafından öldürülecektir. Dizide Damien’ın kaderinde olan bu olayların gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konu alınıyor.

Merlin dizisindeki Kral Arthur ve iZombie’deki Lowell karakterleri ile izleyicilerin beğenisini kazanan başarılı İngiliz oyuncu Bradley James, Anti Christ mücadelesinde sanrılarla boğuşan Damien Thorn karakteriyle bu dizide de oyunculuğuyla göz dolduruyor. Temposu hiç düşmeyen dizi ilk sezonunda beklediği ilgiyi göremediği için 2. sezon onayını alamadı. Fakat ilk sezonu ile korku ve gerilim dizileri seven herkesi daha birinci bölümden kendisine bağlayacak nitelikte bir yapım. Dizinin takipçileri 2017 yılında dizinin farklı bir kanala taşınmasını ve yayın hayatına devam etmesini bekliyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.