Denizden Korona Virüs Bulaşır mı? Korona Virüslü Biri İle Denize Girersek Virüs Bulaşır mı?

Denizden Korona Virüs Bulaşır mı?, Korona Virüslü Biri İle Aynı Denize Girersek Virüs Bulaşır mı?, Korona Virüs Deniz Suyunda Yok Olur mu? , Korona Virüs Denizde Su Yutma ile bulaşır mı?

2020 Yaz günleri geliyor ve korona virüs sıkıntısı insanları bunaltmış iken herkes yazın güzel bir tatil yaparak stres atmayı düşünmeye başladı. Özellikle haziran ayı ile birlikte tatil sezonu açılacak. Fakat herkesin aklında gittiğimiz otelde virüs bulaşır mı? nasıl bir tatil yapmalıyız. Özellikle denizden virüs bulaşır mı? İnsanlar serinlemek için en büyük tercihi denizler olmakta. Korona virüs denizden bulaşır mı sorusunun en net cevabını Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hüsnü Pullukçu’dan aldık. Ayrıca bununla da yetinmedik ve bir çok profesörün fikirlerini sorduk.

Öncelikle tüm profesörlerin ortak noktası korana virüsün denizden bulaşma ihtimalinin çok düşük olması. Yani deniz suyu izotonik bir su ve suya herhangi bir virüs yada mikrop bulaştığında çok hızlı bir şekilde dağılmakta ve yok olmaktadır. Ayrıca tuzlu su mikrop kırıcı özelliği vardır.

Tavsiye Konu: Havuzdan Korona Virüs Bulaşır mı? Tıkla Hemen Oku!!!

Korona virüslü biri ile aynı bölgede denize girerseniz virüsün bulaşma ihtimali %1 den daha az olduğu belirtilmekte. korona virüs deniz suyu yutma ile bulaşma ihtimali ise 0 ‘a yakın. Bu bilgiler neredeyse 10 civarında profesörün ortak görüşüdür.

En önemli dikkat etmeniz gereken nokta kesinlikle sosyal mesafeyi insanlar arasında korumamızdır.

Resimde olduğu gibi insanlar denize girerken sosyal mesafesini korumalıdır. 

Fakat uzmanlar en çok dikkat edilmesi gereken noktaların ise ortak kullanılan şezlong , şemsiye, deniz sporları malzemeleri gibi ürünlerin kesinlikle çok dikkatli ve steril bir şekilde temizlenerek kullanılması.

Yani sahilde şezlong üzerine oturacaksanız ilk yapmanız gereken o şezlongu iyide dezenfektan ile temizlemeniz olacaktır. Zaten en önemli nokta olarak bu konunun üzerinde durulmakta. Mümkünse tatile giderken şezlong üzerine sermelik bir bez yada şeffaf bir naylonu şezlong üzerine sererek ve daha sonrasında bu naylon yada bezi iyice temizleyerek tekrar kullanabilirsiniz.

Son olarak bu sene tatil yapmak düşünüldüğü kadar sıkıntılı olmayacaktır. Turizm bakanlığı çok fazla genelge yayınlamakta ve virüsün yayılımını en aza indirecek şekilde planlama yapılmaktadır.

Tabi ki en önemli etken insandır. Fakat yaz aylarında korona virüs vak’alarının azalması ile birlikte riskte on derece azalacaktır.

Tavsiye Konu: Havuzdan Korona Virüs Bulaşır mı? Tıkla Hemen Oku!!!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.