Diş Teli Fiyatları 2024 (Metal , Görünmez , Şeffaf Diş Teli ve Şeffaf Plak Çeşitleri)

Metal Diş Teli Fiyatları 2024, Şeffaf Diş Teli ve Şeffaf Plak Fiyatları 2024, Görünmez Diş Teli Fiyatları 2024, Diş Teli Çeşitleri, diş Teli Nasıl Takılır? , Diş Teli Nasıl Uygulanır?

Diş Teli Fiyatları 2024

Diş teli denildiğinde aslında ilk akla gelen metal demirlerin tüm dişleri sarmış halidir. Fakat her 3 kişiden birinin aslında diş teline ihtiyacı bulunmaktadır. Diş dizilimi çapraşık olanlarda diş sıralamasında bozukluğu olanların en kolay ve en hızlı şekilde dişlerini düzelmeyi sağlayan en başarılı yöntemdir. Diş tellerine ilgi ise son dönemlerde çok artmış durumda bilinçli aileler ve dişlerinin güzel durmasını isteyenler artık diş teline çok sıcak bakmakta ve diş tellerinin görüntüsünden utanmadan yada korkmadan diş teli yaptırabilmektedir. Diş teli fiyatları 2024 yılı ile birlikte bir miktar artışa geçse de Avrupaya göre diş teli fiyatları çok daha uygundur.

Özellikle son dönemlerde dişleri düzgün olan kişiler bile diş teli taktırarak daha düzgün dişlere sahip olmak istemektedir. Ayrıca özellikle bayanlar arasında son derece revaşta olan ön dişlerin arasında boşluk verme durumuda diş teli sayesinde yapılabilmektedir.

Diş Teli Fiyatları 2024 (Metal , Görünmez , Şeffaf Diş Teli ve Şeffaf Plak)

Metal Diş Teli Fiyatları 2024
Diş teli fiyatları 2024 yılında tedavi türüne göre 8.000 TL ile 12.500 TL arasında değişmektedir. Tek çeneye yapılan diş teli uygulamaları ortalama 7.250 TL ile 9.250 TL arasında uygulanabilmektedir. Tabi ki diş yapınızda bozukluklar çok fazla ise bu fiyatlar uygulanan tedavi yöntemine göre 16.000 TL civarlarına kadar çıkabilmektedir.


Şeffaf Diş Teli ve Şeffaf Plak Fiyatları 2024

Son dönemlerde en çok tercih edilen diş teli çeşitlerinin arasında seffaf diş teli çeşidi çok fazla tercih edilmekte. Özellikle ergenlik döneminde diş tellerinden utanan gençlerde son döre revaşta bir çözüm. Bu şeffaf diş teli sayesinde neredeyse dışarıdan hiç belli olmamakta. Fakat şeffaf diş telleri metal diş telleri kadar hızlı çözüm sunmamaktadır. Şeffaf diş teli fiyatları ise 9.500 TL ile 19.000 TL arasında değişmektedir.


Görünmez Diş Teli Fiyatları 2024

Diş teli maalesef bazi insanlarda son derece rahatsız edici olabilir. Genellikle ergenlerde diş teli özellikle okullarda son derece dalga geçilen bir durumdur. Hatta üniversitede okuyan genölerin bile sosyal hayatını olumsuz etkileyebilmekte. Bu durumlarda ise maddi durumunuz biraz iyi ise görünmez diş teli ile kimseye belli etmeden dişlerinizi düzeltebilirsiniz. Fakat en baştada belirttiğimiz gibi görünmez diş telleri metal diş telleri kadar hızlı sonuç vermez ortalama 2-3 daha uzun sürede düzelme sağlanabilmektedir.

Diş Teli Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Diş teli fiyatları çok değişkenlik gösterebilir. Çevrenizde ben 9.000 TL ye yaptırdım yada 15.000 TL ye yaptırdım diyenleri görebilirsiniz. Fakat diş teli tamamen muayene olduktan sonra bir fiyat verilebilmektedir. Çünkü herkesin diş yapısı farklıdır. Yapılan işlemler tamamen kişiye özel olarak yapılmaktadır.Ayrıca diş teli fiyatları Türk Diş Hekimleri Birliği tarafından belirlenir. Tabi ki bu rakamlar alt sınırdır. Doktorunuzun ve Diş Hastanesinin kalitesine göre fiyatlar yukarı doğru değişebilmektedir.

Türk Diş Hekimleri Birliği Diş Teli Fiyatları 2024 listesi

Angle sınıf 1 ortodontik tedavisi 4.695 TL Kdv Dahil
Angle sınıf 2 ortodontik tedavisi 6.025 TL Kdv Dahil
Angle sınıf 3 ortodontik tedavisi 6.715 TL Kdv Dahil
Sabit kapanış yükseltici tatbiki 1.215 TL Kdv Dahil
Açık kapanış ortodontik tedavisi 6.715 TL Kdv Dahil
Pekiştirme tedavisi 3.605 TL Kdv Dahil
Braket tatbiki (tek diş) 1.355 TL Kdv Dahil
Düşen braket tatbiki (tek çene) 1.345 TL Kdv Dahil
Ağız İçi Distalizasyon Apareyi 5.265 TL Kdv Dahil

Diş Teli Uygulaması Nasıl Yapılır?

Diş teli uygulaması aslında yapılması çok basit bir işledir. Uygulamada acı yada ağrı hissedilmez. Diş teli takılmadan önce dişte bulunan çürüklerin ve diş taşlarının iyice temizlenmesi gerekmektedir. Daha sonrasında gerek duyulan dişlere diş teli uygulaması yapılır. Gerek duyulursa ağız içi lastik uygulamasıda yapılabilmektedir. Diş teli takıldıktan sonra normal olarak ağzınızda bir fazlalık hissedeceksiniz. Bu his kısa sürede geçecektir. Diş teli uygulanırken değil ama diş teli görevini yerine getirirken yani dişleri yerlerinden oynatıp düzeltmeye başladığınında biraz ağrı hissedebilirsiniz. Bunun nedeni diş köklerindeki hareketlenme ve dişlerin düzelmesidir. bu dönemlerde ısırarak yiyelebilen yiyeceklerden uzak durmanız gerekmektedir.

Diş Teli Çeşitleri

Diş teli çeşitleri günümüzün teknolojisi ile 4 çeşit uygulanmaktadır.
Metal Diş Telleri
Şeffaf Diş Telleri
Lingual Braketler
Şeffaf Plaklar

Metal Diş Telleri:

Metal diş telleri ortodontik tedavisinde en çok kullanılan yöntemdir. Metal diş telleri en çok tercih edilen diş telleri arasındadır. Özellikle çocuklarda ve ergenlik döneminde metal diş teline sık sık başvurulmaktadır. Tabi ki fiyat olarak diğer diş teli çeşitlerine göre son derece uygundur. Metal diş telleri dişin dış kısmına yerleştirildiği için belirgin bir şekilde dışarıdan belli olmaktadır. Görsel olarak aslında çok fazla sıkıntı olmasa da en iyi tedavi yöntemidir.

Şeffaf ya da Porselen Diş Telleri:

Şeffaf ve Porselen diş telleri metal diş tellerine göre daha az görünür. İnce bir tel geçer ve dişlerin destekleri tamamen şeffaf veya porselendir. Fiyat olarak metal diş teline göre daha yüksektir. Özellikle diş telinden rahatsız olan kişiler tarafından çok fazla tercih edilmektedir.

Lingual Braketler:

Lingual braketler dişin iç kısmına yerleştirildiği için görünmezler. Ancak bakımı zordur. Özellikle yemek parçaları çok fazla rahatsız edebilmektedir. Lingual braketler yöntemini genellikle yaşlılar tarafından tercih edildiği bilinmektedir. Maliyet bakımından en pahalı diş teli yöntemleri arasındadır.

Şeffaf Plaklar:

Diş tellerinin en kolayı ve hiç belli olmayan bir tedavi türüdür. Estetik açıdan son derece sorunsuz bir tedavi yöntemi sunar. Şeffaf plak dediğimiz takılabilir çıkarılabilir şekilde dizayn edilir. Bu nedenle tedaviye ihtiyaç duyan hastalar istedikleri zaman çıkarabilirler. Tedavi süresi bu nedenle daha uzundur fakat kullanım açısından son derece rahattır. Şeffaf plakalar 2/3 haftada bir değiştirilmesi gerekmekte. Ağrı olayı metal diş tellerine göre daha azdır çünkü dişler yavaş yavaş hareketlendirilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.