Dövme Sildirme Fiyatları 2024 (Dövme Sildirme Nasıl Yapılır ? İz Kalır mı Acıtır mı? )

Dövme Sildirme Fiyatları 2024,Dövme Sildirmek İçin Hangi Doktora Hangi Bölüme Gidilir? Dövme Sildirmeden Sonra İz Kalır mı? Dövme Sildirme Acıtır mı? Dövme Sildirme Sonrası ,Dövme Sildirme Nasıl Yapılır?

Dövme Sildirme Fiyatları 2024

Zaman zaman hepimiz gerek sosyal medyada gerek etrafımızdaki insanlarda çeşitli dövmelere rastlamışızdır. Sonrasında gençlik zamanlarında ya da bir ilişki içerisinde iken birçoğumuz dövme yaptırmışızdır. Aradan birkaç ay ya da yıl geçtikten sonra dövmemizden sıkılabiliriz, ilişkimiz sonlanmış olabilir ya da başka herhangi bir nedenden dolayı artık dövme sildirme işlemine ihtiyaç duyabiliriz.

Hiçbir birey sonradan hoşuna gitmeyeceğini düşündüğü bir dövmeyi bedeninde taşımak istemez. Durum her ne olursa olsun dövmenizden kurtulmak isterseniz bunun kalıcı bir çözümü bulunmaktadır.

Böyle bir durum ile karşı karşıya kalındığında yapılması gereken bir hekime danışarak dövme sildirme hakkında merak ettiklerinizi öğrenmek olacaktır. Bu aşamada dövme sildirme işlemine uygun bir cilt yapısına sahip olup olmadığınız da hekiminiz tarafından değerlendirilir.    

Dövme Sildirme Hangi Bölüm Bakar?

Dövme sildirme hakkında en çok merak edilen sorulardan biri de dövme sildirme hangi bölüm bakar, olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bu tür işlemler cilt ve estetik ile ilgili işlemler olduğundan dolayı gitmeniz gereken hekimler dermatoloji uzmanları ya da plastik cerrahi hekimleridir.

En verimli ve mükemmel sonucu alabilmek adına plastik cerrahi bölümüne gitmeniz daha doğru olacaktır. Plastik cerrahi hekimleri yara izleri, cilt üzerinde yapılabilecek başka güzelleştirme çalışmalarına daha hakim olduklarından dövme sildirme için daha uygun bir seçenektir.

Dövme Sildirme Nerede Yapılır?

Dövme sildirme işlemine ihtiyacı olan bireylerin akıllarına takılan sorulardan biri de dövme sildirme nerede yapılır sorusudur.

Dövme sildirme işlemleri klinik ortamda bir hekim kontrolünde yapılan küçük operasyonlardır. Kesinlikle cerrahi bir işlem uygulanmamaktadır. Genellikle lazer uygulaması ile işlem sonlandırılmaktadır.

Dövme cilt dokusunun alt katmanlarına yapılan mürekkep püskürtme işlemidir. Buna benzer şekilde ancak daha acısız olarak lazer ile deri altından bu mürekkep kaldırılabilir.

Ancak dövme yapılırken iğne kullanılarak derinin bir miktar hasar alması ve kabarıklaşması da söz konusudur. Bu nedenle uygulama sonrası başka teknikler kullanılarak yine lazer uygulaması gibi operasyonlar ile bu izler mümkün olduğunca azaltılabilmektedir.

Dövme Sildirme Nasıl Yapılır?

Dövme sildirme işlemi günümüzde oldukça yaygın bir uygulama alanıdır. Pek çok kişi eski dönemlerde ya da içine sinmeyen bir dövmesini kaldırmak isteyebilir. Bu durumda yapılması gereken bir hekime danışmaktır. Peki, dövme sildirme nasıl yapılır?

Dövme sildirme işlemi sırasında özel bir lazer tekniği kullanılmaktadır. Bu teknik sayesinde kişinin cildinde herhangi bir hasar bırakılmadan dövmesi silinebilmektedir.

İşlem öncesinde anestezi ile bölge uyuşturulur. Ardından lazer uygulaması yapılarak seans seans işlem devam ettirilir ve uygun bir zamanlama ile tamamen dövme ortadan kaldırılır.

Dövme Sildirme Acır mı?

Dövme sildirme konusunda en çok yöneltilen sorulardan biri de dövme sildirme acır mı, şeklindedir. Dövme sildirme esnasında kullanılan teknik tıpkı yaptırırken olduğu gibi can yakmaktadır.

Bu nedenle hekim tarafından öncesinde işlem sırasında hastanın acı hissini ortadan kaldırmaya yönelik lokal anestezi uygulaması ya da anestezik maddeler ile cildin uyuşturulması sağlanır.

Kişinin acı duyması bu yolla engellendiğinden işlem esnasında ağrı ya da acı duymayacaksınız.

Dövme Sildirme Kaç Seansta Biter?

Dövme sildirmeyi düşünen bireyler dövme sildirme kaç seansta biter, şeklinde düşünebilir ve tek seansta dövme silme şeklinde yaptırma niyeti taşıyabilirler. Ancak bir dövmenin tek bir seansta ortadan kaldırılması mümkün olduğu gibi bu kişinin 10 ve daha fazlası seansa da katılması gerekebilir.

Gerek vücudun işlemi tolere edebilme yeteneği gerekse dövmenin büyüklüğü işlemin süresi ile doğrudan alakalı bir durumdur. Bu nedenle de seans sayısı hakkında en doğru bilgiyi uygulamayı yapacak olan hekiminizin kendisinden edinebilirsiniz.

Dövme Sildirme Fiyatları 2024

Dövme sildirme fiyatları kişiden kişiye değişiklik gösteren bir durumdur. Her bireyin dövmesinin büyüklüğü ve kullanılan mürekkebin kalitesi aynı değildir.

İşlem sırasında uygulanan lazer ile dövmenin mürekkebi parçalanmaktadır. Ardından parçalanmış olan renk pigmentleri vücut tarafından yok edilir.

Bu nedenle mürekkep ne kadar yoğun ise silinme işlemi de o kadar fazla zaman almaktadır.

Fiyatlara yansıyan bir başka önemli nokta ise dövmenin büyüklüğüdür. Döve ne kadar büyükse seans sayısı da o kadar fazla olacaktır. Bu da fiyata doğal olarak yansıyacaktır.

Dövme sildirme fiyatları üzerinde etkili olan noktalardan biri de kişinin işlem sonrasında kalan izini kapatmak için başka bir uygulama talep edip etmiyor oluşuna göre değişmektedir.

Eğer kişi ek uygulamalara da ihtiyaç duyarsa bunlar da ücrete yansıtılır.

Bu nedenlerden dolayı da herkes için tek bir fiyat belirlenemez ve hasta muayene edilmeden bu duruma karar verilemez. Fakat ortalama dövme boyutuna göre dövme sildirme fiyatları 2024 yılında 5.750 TL ile 8.500 TL arasında değişmektedir. Fakat tabi ki dövmenin boyutu fiyat için çok önemlidir.

Dövme Sildirme Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dövme sildirme sonrası dikkat edilmesi gerekenler konusunda dermatologunuzdan bilgi alabilirsiniz. Deri altına uygulanan bu işleme vücut mutlaka bir tepki gösterecektir. Bu tepki genellikle dövmenin bulunduğu alanın kabartı şeklinde ortaya çıkmasıdır.

  • Kabarık olan bölge aynı zamanda kızarık bir görünüme sahiptir.
  • Bu nedenle cildin rahatlamasını sağlamak amacı ile soğuk kompres yapılabilir.
  • Seans sonrasında rahatlama amacı ile dermatolog tarafından tavsiye edilmiş bir krem kullanılabilir.
  • Seans sonrası birkaç dakika sonra bölgede su kabarcıkları ve izler oluşabilir. Bu kabarcıklar kesinlikle patlatılmamalı ve kaşınmamalıdır.
  • Aksi halde cildin enfeksiyon kapmasına ve iltihaplanmasına neden olabilirsiniz.
  • Kesinlikle hekiminizin önerdiği kremler dışında herhangi bir maddeyi uygulama bölgesine sürmemelisiniz. Aksi halde alerjik reaksiyonlar veya başka komplikasyonlar gelişebilir.
  • İşlem sonrası 48 saat boyunca sıcak su ile duş almaktan kaçınmalısınız. Ayrıca hamam ya da sauna gibi sıcak su buharının bulunduğu yerlerden de uzak durmalısınız.
  • Cildinizi seanslar tamamlanana kadar uygulama bölgesinin (dövmenin olduğu alan) güneş ışınları ile direkt temas etmesinden kaçınmalısınız. Ayrıca seanslar tamamlandıktan sonra da birkaç gün güneş ışınlarından uzak durmalısınız. Bunun için işlemin sonbahar, kış aylarında yapılması daha uygun olacaktır.
  • Bölgeyi enfeksiyondan korumak adına temiz tutmak oldukça büyük önem taşımaktadır. Kıyafetlerinizi çıkardıktan sonra dövmenizin bulunduğu alanda kıyafetinize ait pamukçukların veya saç tellerinizin olduğunu fark ederseniz bunları hassas davranışlar ile bölgeden uzaklaştırmalısınız.

Lazerle Dövme Sildirme Yorumları 2024

Lazerle dövme sildirme yorumları 2024 yılına ait şekilde daha yoğun olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu dönem içerisinde ele alınan yorumlara baktığınızda kimi bireyin zorlu bir süreç geçirdiğini kimi bireyin ise sonuçtan oldukça memnun kaldığını fark edersiniz.

Uygulama sonrasında konforlu bir dönem geçirmek ve herhangi bir sorun yaşamamak adına hekiminizin size yaptığı tüm uyarıları dikkate almalısınız. Ancak önemsemezseniz sorun yaşamanız kaçınılmaz olacaktır.

Dövme Sildirme Doğal Yöntem ile Mümkün mü?

Dövme sildirme doğal yöntemler arasında anılmayan bir işlemdir ve bu şekilde kalıcı dövmelerin ortadan kaldırılması mümkün değildir.

Bu işlem yalnızca cildiye uzmanı ya da plastik cerrahi hekimi kontrolünde yapılabilmektedir. Uygulanan lazer tekniği hem siyah renkli klasik mürekkepli dövmelerin renk pigmentlerini yok etmek hem de renkli olarak yapılmış dövmeleri sildirmek için uygundur.

Bu nedenle kişiler renkli dövmeleri için ek bir tedavi ya da farklı bir tedavi almaları gerektiğini düşünmemelidir.

Evde, kendi başınıza birtakım teknikler ya da uygulamalar yapmanız kesinlikle doğru değildir. Dövmelerinizi kalıcı olarak sildirebilmeniz için kesinlikle bir hekime danışmalısınız.

Dövme Sildirme Öncesi Sonrası Fotoğraflar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.