Egr İptali Araç Muayeneden Geçer mi ? Ağır mı Hafif Kusur mu? | 2024

EGR İptali Etmek Araç Muayeneden Geçer mi ? Egr İptali Araç Muayeneden Ağır mı Hafif Kusur mu Geçer ? Egr İptal Edilen Araç Muayenen Kalır mı?

EGR İptali Olması Durumunda Muayeneden Geçilir Mi?

EGR iptali olması durumunda muayeneden geçilir mi sorusu günümüzde birçok kişinin aklına gelen sorular arasında yerini almaktadır. EGR aracın çekiş gücünü yükseltmek ve bu şekilde harcanacak olan yakıtın miktarını düşürmek için yapılan bir işlem olmaktadır. Bu işlem sonrasında ise aracın fabrikadan çıkış değerleri dışında değerler ile kullanılması ve performans göstermesi sağlanmaktadır.

Egr İptal Olan Araç muayeneden geçer mi? Egr İptal Olan Araç hafif kusurlu mu ağır kusurlu mu muayeneden geçer? Egr İptal Olan Araç muayeneden kalır mı?  Sizler için Tüvtürk Uzman Personeli Erhan beyden tüm detayları Öğrendik.

egr-iptal-islemi-arac-muayeneden-gecermi

Egr İptali Araç Muayeneden Ağır mı Hafif Kusur mu Geçer mi ?

TÜVTÜRK ise bu konuda herhangi bir sorun yaratıp yaratmadığı ve arabaların muayeneden geçirilip geçirilmediği de büyük merak konusu olmaktadır. EGR iptali özelliği gösteren arabalar muayene zamanı geldiğinde herhangi bir sorun çıkarmadan geçilmektedir. Yani aracın EGR iptalini yaptırması ile kişilerin herhangi bir şekilde sorun olmadan muayeneden geçmesi sağlanmaktadır.

EGR iptali muayene esnasında belli olan veya muayeneyi yapan personelin öğrenmesi gerektiği bir konu olmamaktadır. Bu yüzden de iptalinin yapılması durumunda araba sahipleri herhangi bir korku olmadan bu işlemi rahatlıkla yaptırabilmektedir. EGR iptalinin olması durumunda muayene de herhangi bir ağır kusur ile karşılaşmak söz konusu dahi olmamaktadır.

egr-valfi-iptali-arac-muayeneden-gecirirmi

EGR İptalinin Cezai İşlemi Nelerdir?

EGR işlemi yaptıran kişiler ve daha sonrasında bu işlemi iptal ettirenlerin akıllarında herhangi bir ceza ile karşı karşıya kalır mıyım korkusu olmaktadır. Ancak muayenedeki soru gibi bunun da cevabı hayır olmaktadır.

EGR işlemi iptali muayene sırasında anlaşılamayacağı gibi trafik polislerine yakalanılması durumunda da herhangi bir şekilde yakalanmak ve daha sonrasında ceza yemek oldukça imkânsız olmaktadır. Yakalanma ihtimali söz konusu olsa dahi şu ana kadar çıkarılmış olan herhangi bir yönetmelikte EGR iptali için ceza verileceğine dair bir madde bulunmamaktadır. Bu yüzden de EGR iptali yapılması durumunda muayeneden geçerken de trafik kontrolünden geçerken de herhangi bir sorun ile karşı karşıya kalınmamaktadır.

egr-iptali-arac-muayeneden-kalirmi

EGR İptali Olması Gerekir Mi?

EGR iptali yararlı mı gibi sorular düşünülmesi durumunda avantajlı gibi gözükse de gerçekten durum göründüğü gibi olmakta mı tartışılmaktadır. Bir araç EGR işlemine tabi tutulmadan olsa fabrika ayarlarında çalışmakta ve ona göre programlanmış bir şekilde hizmet vermektedir. Bundan dolayı da birçok kişinin aklında soruların ortaya çıkmasını sağlamaktadır.

EGR iptali yapılması durumunda arabaya birçok faydası bulunmaktadır. Bu faydalardan ilki aracın motorunda oluşabilecek kurumlar ciddi bir oranda azalma göstermektedir. Bunun yanında da motor arıza ışığı herhangi bir şekilde yanmayacaktır. Herkesin bildiği gibi de ERG nin iptal edilmesi ile araçlarda yakıt tüketiminde azalma gözlenmekte ve aracın performans gücünde artış sağlanmaktadır.

Ancak ERG iptali işlemi tamamen kişinin tercihine bağlı olmaktadır. Muayene esnasında ve herhangi bir trafik kontrolünden geçilmesi durumunda belli olan bir işlem özelliği göstermemektedir. Ancak arabayı kullanan ve arabada herhangi bir sorun ile karşı karşıya kalınması durumunda müdahale edecek kişinin araba sahibi olmasından dolayı sorumluluk tamamen ona ait olmaktadır.

Soru ve görüşlerinizi yorum kısmına yazarsanız en hızlı şekilde Tüvtürk uzmanlarından Erhan bey cevap verecektir. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.