Eksik Bijon Muayeneden Geçer mi ? Ağır mı Hafif Kusur mu | 2024

Eksik Bijon Muayeneden Geçer mi ?Eksik Bijon, Kırık Bijon, Eksik Bijon Somonu , Eksik Bijon Civatası Muayeneden Geçer mi? Ağır mı Hafif Kusur mu Sayılır?

Lastiklerde Eksik Bijon Muayeneden Geçer mi ?

Araç muayenesine gitmeden önce kendinizinde kontrol etmeniz gereken noktalardan biride lastikleriniz ve jantlarınızındır. Aslında lastik derinliği v.s den önce aracınızın jantlarınızda bulunan bijonları kesinlikle kontrol ettirmeniz gerekmektedir. Özellikle eksik ise kesinlikle bijonlarınızı tamamlamanız gerekmektedir. Ucuz ve neredeyse her lastikçi de bulabileceğiniz bir parçadır. Başı kopmuş bağlantısında sorun olan eksik bijonlar araç muayenesinden geçip geçmediği konusunda bir çok yorum bulunmaktadır. Gelen sorularımız genellikle eksik bijon araç muayenesinden geçer mi? Eksik ve Kırık bijonlar Muayeneden Geçermi , Eksik Bijon Ağır Kusur mu Hafif Kusur Olarak mı Geçer? Tüvtürk uzman personeli Erkan beye sizin için sorduk .

 

eksik-kirik-bijon-muayeneden-gecermi

Eksik Bijon Muayeneden Geçer mi ?

Lastiklerde bijon eksik olması , sayılarının tam olmaması bijon başarının çok fazla aşınmış olması , bijon somonlarının yalama olması gibi bir çok sorunda aracınız muayeneden kalmaktadır. Yani AĞIR KUSURLU olarak muayeneden geçememektedir.

Tüvtürk Kusur Listesini incelediğimizde ;

Tekerlek bağlantı kısımlarındaki bijonlar ile ilgili 3 adet başlık bulunmaktadır.

Hatalı ve Uygun Olmayan Bijonlar AĞIR KUSUR

Bijon Civatası Yoksa AĞIR KUSUR

Bijon Somonu Yoksa AĞIR KUSUR

eksik-bijon-muayeneden-gecermi

Yani yukarıdan da anlayacağınız gibi tekerlek bijonlarında eksiklik yıpranma ve eksiklik araç muayenesinden kesinlikle geçmemektedir. Aracınız Ağır Kusurlu olarak sayılmaktadır.

Tabi ki bijon eksikliği muayene için değil sağlıklı bir sürüş için çok daha önemlidir. Yani sadece muayene için değil sağlığınız ve güvenliğiniz için bijonlarınızı kesinlikle kontrol ettirmelisiniz. Eksik bijon demek yolda tekerleğinizin çıkma ihtimali demektedir. Bu nedenle aracınızın bijonlarını ortalama 3 ayda bir kontrol ettirmeniz gerekmektedir. Sağlıklı ve güvenilir bir sürüş için kesinlikle bu kontrolü yaptırmalısınız.

bijon-eksik-muayeneden-gecermi

Özellikle Büyük araçlarda 8 civarında bijon olması nedeniyle bazen soförler tarafından çok önemsenmemektedir. Fakat bijonlar hayati önem taşımaktadır. Lütfen eksik bijon ile yola çıkmayınız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.