El Freni Tutmuyor Muayeneden Geçer mi ? Ağır mı Hafif Kusur mu? | 2024

El Freni Tutmuyor Arabam Muayeneden Geçer mi ? El Freni Tutmuyor Muayeneden Ağır mı Hafif Kusur mu Geçer? ,El Freni Arızalı Muayeneden Geçer mi?

El Freni Tutmayan Araç Muayeneden Geçer mi ?

Araç muayenesine gidecek olanların en çok sorduğu soruların başında el freni ile ilgili konular gelmekte. Özellikle el frenini çok gereksiz gören maalesef bir kesim bulunmakta. Fakat el freni sadece park durumunda değil acil durumlarda da hayat kurtarıcı olarak karşımıza çıkmakta. Genelde gelen soruların başında el freni tutmayan araba araç muayeneden geçer mi ? arabamın el freni tutmuyor muayeneden geçer mi , el freni tutmayan araç araç muayeneden ağır kusurlu mu hafif kusurlu mu geçer?

el-freni-arizali-arac-muayeneden-gecermi

Tüvtürk Personellerinden Erken Bey sizler için el freni muayeneden geçer mi konusunda tüm detayları anlattı.

El Freni Tutmuyor Araç Muayeneden Ağır mı Hafif Kusur mu Geçer ?

Öncelikle el freni dediğimiz gibi hayatı bir önemi vardır. El freni sayesinde ayak freni tutmaz ise aracı durdurabiliriz. Bu kadar önemli bir nokta tabi ki Tüvtürk tarafından çok iyi bir şekilde kontrol edilmektedir. El freni tutmayan arızalı araçlar araç muayenesinde AĞIR KUSURLU olarak görülür ve muayeneden geçmez. 30 günlük muayene tekrarına girer. 30 gün içinde el frenini yaptırırsanız aracınız araç muayenesinden geçecektir. El freni az tutuyorsa da belli bir tuttu değerini geçmezse yine muayeneden aracınız geçmeyecektir.

Araç muayeneye gitmeden önce kesinlikle el freninizi kontrol etmelisiniz. Sorun hissederseniz bir servise aracınızı götürmelisiniz.

el-freni-calismiyor-arac-muayeneden-gecermi

El Freni Neden Tutmaz?

Öncelikle el freni aracınızın arka kampanalarına bağlıdır. Çelik bir halat sayesinde frenleme yapar. Genellikle bu halatta gevşeme yıpranma gibi durumlarda el freni tutmaz. Ayrıca el freni bağlantılarında kopma yada gevşeme olması da el fenerinin tutmaması nedenleridir. El frenini çektiğinizde çelik halat kampanaları sıkıştırır ve aracınızın kampanalar sayesinde yavaşlamasını sağlar. el freni seyir halinde çok zorda kalınmadığı sürece çekilmemesi önerilir. Çünkü aracın kıç atma yada takla atma gibi durumlara sebep olabilmektedir. Ayrıca genellikle acemi sürücüler yokuşlarda debriyajı ayarlamak ve arabayı kaydırmamak için el frenini genellikle kullanırlar. Bu gibi durumlarda el freni son derece gereklidir. Ayrıca arabanızı park ettiğinizde de ilk yapılan el frenini çekmektedir. Bu nedenle ef freni çok önemlidir ve kesinlikle sağlıklı bir şekilde çalışması gerekmektedir. El freni ayarınız iyi yapılmamış zor durumlarda aracınız sağ yada sola çekip kazaya sebep olabilir.

Yeni ve lüks model araçlarda el freni genellikle artık buton şeklinde olmaktadır. Bu nedenle daha güvenilirdir. Araç muayenesinde bu tür araçlar genellikle artık kontrol edilmektedir.

El freni gençlerde en çok drift yapmak için kullanılır. Direksiyon hafif kırılıp gaza köklenir se araç kaymaya başlayacaktır.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.