En İyi Kış Lastiği Markaları ve 2024 Kış Lastiği Fiyatları (2024 Sıralaması Kullanıcı Yorumları)

En İyi Kış Lastiği Markaları 2024 , En Uygun En Kaliteli Kış Lastikleri, Kış Lastiği Kalite Performans Sıralaması, En Kaliteli Kış Lastiği Markaları, Büyük Araçlar için Performans Kış Lastiği, En Başarılı Kış Lastiği, Fiyat/Performans Kış Lastiği, Kore Malı Kış Lastikleri, Bütçe Dostu Kış Lastikleri, Sakin Sürücüler için Kış Lastiği, En Uygun ve Kaliteli Kış Lastikleri ve Tüm Detaylar…

En İyi Kış Lastiği Markaları ve 2024 Kış Lastiği Fiyatları

2024 En iyi kış lastiği markası denildiğinde akla bir çok marka gelmekte. Fakat bu lastik mevzusunda artık en önemli nokta kış lastiği fiyatları oldu. Kış aylarında araba kullanmak hem tecrübe hemde kaliteli yolu iyi tutan kaymayan sağlam bir lastik gerektirir. İlinizde ne kadar da kış aylarında kar yağmasa da hava soğukluğu 4 derecenin altına düştüğünde yaz lastikleri ve 4 mevsim lastiklerin yol tutuşu azalmaktadır. Arabanızı günlük olarak devamlı kullanıyorsanız kış aylarında kış lastikleri hayatınızı kurtarabilir. 2024 yılında Amerika’da yapılan bir araştırmada Kışın kar Lastiği olan araçların kazaya karışma oranı neredeyse %40 oranında azaldığı belirtiliyor.

Ayrıca ülkemizde de yapılan bir kaç araştırmada kış lastiklerinin kaza riskini neredeyse %35 civarında azalttığı yol tutuşunu kesinlikle arttırdığı ve fren mesafesini düşürdüğü ortaya çıkmıştır. Zaten bu konuda youtube üzerinde de bir kaç araştırma yaparsanız kış lastiği ile yaz lastikleri arasındaki yol tutuş kalitesini görebilirsiniz.

Google üzerinde en çok En İyi Kış Lastiği Markaları 2024, En Uygun En Kaliteli Kış Lastikleri, Kış Lastiği Kalite Performans Sıralaması, En Kaliteli Kış Lastiği Markaları, Büyük Araçlar için Performans Kış Lastiği, En Başarılı Kış Lastiği, Fiyat/Performans Kış Lastiği, Kore Malı Kış Lastikleri, Bütçe Dostu Kış Lastikleri, Sakin Sürücüler için Kış Lastiği, En Uygun ve Kaliteli Kış Lastikleri gibi aramalar yapılmakta. Bu aramalarınızın tüm cevapları haberimizde…

Kış Lastiği Nedir ?

Öncelikle kış Lastiği nedir? kısaca bunu anlatalım. Kış lastiği 4 derecenin altında alsalta daha iyi tutunmasını sağlayan özel hızlı ısınan lastik hamuruna sahip lastiklere denir. Kış lastiklerinin derinlikleri normal lastiklere göre daha fazladır. V şeklindeki dişleri ile karşı zeminlere daha iyi tutunur. Lastik içinde biriken ve yol tutuşunu azaltan karı kolayca tahliye eder.

Kış lastikleri yazın Kullanılırsa Ne Olur?

Kış lastiklerini bazı araç sahipleri yaz aylarında da kullanmaya çalışmakta. Fakat bu tamamen yanlış bir uygulama. Özellikle kış lastikleri sadece +4 derecenin altındaki zamanlarda kullanım için üretilmiştir. Yumuşak bir hamurdan üretildiği için yazın sıcaklarda lastik ömrü çok hızlı bir şekilde azalır. Ayrıca kış lastikleri aracı yorar ve yakıt tüketimini arttırır. Virajlarda ve ani fren durumlarında ise yol tutuşu sıcak asfaltta son derece düşüktür. Kazaya sebebiyet verebilir. Kesinlikle devamlı trafikte olan araç sahiplerinin kış lastiklerini ekim ile mart arasında kullanmaları tavsiye edilmektedir.

En İyi Kış Lastiği Markaları ve 2024 Kış Lastiği Fiyatları

Arabanız varsa kış aylarında sağlam güvenilir bir şekilde yolunuzda gitmek sevdiklerinizle güvenli bir şekilde yolculuk etmek istiyorsanız kesinlikle kış lastikleri geçmeniz gerekiyor. Sizler için en kaliteli uygun fiyatlı ve kar kış demeden sizi yolda tutacak kış lastiklerini inceledik. En Kaliteli Kış Lastiği Markaları, Büyük Araçlar için Performans Kış Lastiği, En Başarılı Kış Lastiği, Fiyat/Performans Kış Lastiği, Kore Malı Kış Lastikleri, Bütçe Dostu Kış Lastikleri, Sakin Sürücüler için Kış Lastiği, En Uygun ve Kaliteli Kış Lastikleri

1-) Goodyear UltraGrip 9 Kış Lastiği

Tabi ki yılların markası Goodyear. Özellikle 2024 yılında çıkardıkları özel kış lastiği UltraGrip 9 hem yol tutuşu hemde özellik bakımında listemizde ilk sırayı almayı hak etti. Sadece Türk kullanıcıların değil dünyadaki bağımsız şekilde kış lastiği test eden bir çok firmanın ilk sırasına Goodyear UltraGrip 9 oturdu. Goodyear UltraGrip 9 malzeme kalitesi en iyi kış lastiği diyebiliriz. Ayrıca Türk ve Yabancı deneyen araç sahiplerininde 10 üzerinden 10 verdikleri bir kar lastiği. Goodyear UltraGrip 9 ses konusunda da 68 dB ile son derece başarılı. Eksi yön olarak ise Yakıt verimliliği puanı E olarak görülüyor. Islak zeminde fren mesafesi ise E olarak belirlenmiş. Hız sembolü ise T. Diğer testlerde kış lastiklerinin ömrü bekleme süreleride dahil 4-5 yıl iken Goodyear UltraGrip 9 minimum 6 yıl çatlak

Fiyat olarak ise internet üzerinden alacaksanız Goodyear UltraGrip 9 Kış Lastiği fiyatları ortalama 2490 TL ile 3640 TL arasında değişmekte. Fakat dışarıda 2500 TL civarına kadar satılmakta. Bu kalitede bir lastik için gayet uygun bir fiyat özellikle internet sitelerinde satılan ürünler . Sadece lastik alırken en önemli etken yılına dikkat etmek gerekmekte. 1 yıldan eski lastikleri almamak en önemli etkendir.


 2-) Continental ContiWinterContact TS 860

Continental Conti Winter Contact TS860 sıralamamızda 2. sırada yer aldı. Gerek karlı havalarda fren mesafesi gerekse yakıt konusundaki cimriliği özellikle de yol tutuşu konusunda kesinlikle pişman olmayacağınız bir kar lastiği diyebiliriz. Bağımsız bir çok kuruluş tarafından zorlu koşullarda test edilmiş ve son derece iyi sonuçlar almıştır. Continental Conti Winter Contact TS860 ses konusunda 72 dB civarında ölçülmekte. Malzeme kalitesi tartışılmaz. Islak zeminde fren mesafesi C olarak belirtilmiş. Yakıt verimliliği konusunda da C olarak değerlendirilmiş.

Alman kalitesini ve gücünü temsil eden önemli lastik markalarından. Continental Conti Winter Contact TS860 lastiğini özellikle büyük ölçekli araçları olan kişiler tarafından çok fazla tercih edilmektedir. Continental markasının öne çıkan özgün özellikleri ise Cool Chili teknolohisi ile Hem ıslak zeminde hemde kuru zeminde üstün fren performansı sağlamakta.

WinterContact teknolojisi ile kış performansını arttırmak için eklemiş. bu sayede lastik esnekliğini tüm zırlu kış şartlarında korumakta. Liquid Layer Drainage sıvı tahliyesi özelliği ile lastiğin zemindeki sıvılar ile temasını azaltmakta ve su tahliyesini hızlandırmakta. bu şekilde buzlu zeminlerde çok daha iyi bir yol tutuşu sağlamakta. Üzerinde 1000’den fazla noktada karı sıkıştırarark virajlarda lastiklerin yola çok iyi bir şekilde tutunmasını sağlıyor.

Continental Conti Winter Contact TS860 Kış Lastiği fiyatı ebatlarına göre 2420 TL ile 3650 TL arasında değişen fiyatlara satılmakta.


3-) Michelin ALPIN 6

Michelin lastik denildiğinde tüm söförlerin ilk aklına gelen yumuşak lastikleri olmasıdır. Gerçekten de Michelin markasının tüm lastikleri yumuşak hamura sahiptir ve kalitesi tartışılmazdır. Fransızlar neredeyse fabrika çıkışlı tüm araçlarında Michelin markasını kullanmaktadır. Tabi ki bunun en büyük sebebi kendi markaları olması. Ayrıca BMW , Audi ve Mercedes markalarıda bir çok modelinde fabrika çıkışı olarak Michelin markasını tercih etmektedir. KArlı ve buzlu yollarda kesinlikle güvenebileceğiniz bir marka özellikle ALPIN 6 kış lastiği modelinde yol tutuşu ve size hissettirdiği güven muazzam.Lastiğin ses seviyesi 69 Db seviyelerinde. Islak zeminde fren mesefesi ise diğer kış lastiklerine göre B sınıfını almış durumda ve çok daha kısa fren mesafesi sağlamakta. Yakıt verimliliği ise B olarak değerlendirilmiş.

Michelin ALPIN 6 fiyatları piyasaya göre diğer kış lastiklerinin önünde. Lastik ebatlarına göre 2475 TL ile 3670 TL arasında değişen fiyatlara satılmaktadır.


4-) Lassa SNOWAYS 4

En başarılı kış lastikleri arasında geldik Lassa Snoways 4 modelindeki kar lastiğine. Yol tutuşundan verdiği güvene kadar son derece başarılı bir lastik. Karda yada buzda çok iyi bir şekilde yola tutunmakta. Performansını söyle anlatalim. Yaptığımız denemelerde yokuş yukarı yerde 3-4 cm kar olduğunda bile kuru zemindeki gibi yokuşu turmanabilmekte ve hiçbir şekilde kaydırma yapmamakta. Buda Lassa teknolojsini ve kalitesini göstermekte. Rahatlıkla tercih edebileceğiniz bir kar lastiği. Yorumlarını incelediğimizde de son derece başarılı olduğunu herhangi bir kaydırma yada sıkıntı yaşanmadığı belirtilmekte. Lassa Snoways 4 kar lastiği fiyatları ise diğer modellere göre son derece uygun denilebilir. İnternet üzerindeki satış fiyatı 2230 TL ile 3300 TL arasında değişmektedir.


5-) Petlas Snowmaster W651

%100 yerli malı bir lastik Petlas Snowmaster W651. kırşehir’de üretilmektedir. 1976 yılından bu yana lastik üretimi yapmaktadir. Bünyesinde bir çok yerli ve yabancı mühendis ile Türkiye’nin en iyi lastik markası olmaya adaydır. Kış lastiği için hem yerli malı hem uygun fiyatlı hemde son derece başarılı bir lastik almayı düşünüyorsanız kesinlikle ilk tercihiniz Petlas Snowmaster W651 olmalıdır. Yapılan testleri incelediğimizde diğer markalardan hiçbir eksik kalır yapı bulunmamakta. Islak ve Karlı zeminlerde son derece başarılı bir tutuş sergilemekte. Ses 71 Db olarak belirtilmekte. fakat yapılan testlerde 68 Db gibi bir ses ölçülmüş. Ayrıca yakıt verimliliği de olarak değerlendirilmiş. 5 sene ve 50.000 km civarında sorunsuz olarak kullanılabileceği belirtilmekte. Lastik diğer kar lastiği modellerine göre biraz daha sert hamura sahip buda kolay kolay yıpranmayacağı anlamına gelmekte. Petlas markasına güvenilip lastik alınırmı diye sorarsanız kesinlikle gönül rahatlığı ile Petlas Snowmaster W651 modelini tercih edebilirsiniz.

Petlas Snowmaster W651 kış lastiği fiyatları 2420 TL den başlamakta ve lastik ebatına göre 2570 TL civarına kadar çıkmaktadır.


6-) Hankook W452

Hankook Güney Kore’nin en büyük lastik markasıdır. Neredeyse Tüm dünyaya yayılmayı başardılar. Dünyanın 6. büyük lastik üreticisidir ve satışları da her geçen gün yukarılara doğru çıkmaktadır. Tabi ki bu kadar satışın lastiklerindeki başarısı ile doğru orantılı olduğunu söylemek yanlış olmaz.Neredeyse 80 yıllık bir lastik üretim şirketidir. Hankook W452 lastikleri hem fiyat bakımından hemde karlı zeminlerdeki başarısı nedeniyle çok fazla tercih edilmekte. Lastik desene uzun mühendislik çalışmaları ile hazırlanmış. Su aktarımı son derece iyi. Patinaj konusunda tüm lastiklerle baş edebilecek kalitede. Yakıt verimliliği değeri E olarak belirtilmiş. Lastik ses değeri ise 72 Db olarak ölçülmekte. Yapılan testlerde karlı zeminde son derece iyi tutunduğu ve patinaj yapmadığı belirtilmekte. Yapılan tek olumsuz nokta ise arabanın içine yolun sesini çok fazla vermesi olarak değerlendiriliyor.

Hankook W452 kış lastikleri fiyatı ortalama olarak 2470 TL ile 3550 TL arasında değişmekte.


7-) Kormoran Snowpro B2

Michelin güvencesinde Polonya’da üretilen bir markadır. Fiyat ve Performans olarak kış lastikleri arasında en iyisi diyebiliriz. Fiyatı diğer kış lastiklerine göre son derece uygundur. Tabi ki Bir michelin yada Continental kalitesi beklememek gerekiyor. Fakat kış aylarında fazla araç kullanmıyorsanız nadir dışarı çıkıyorsanız kesinlikle alınabilecek bir lastik. Islak zeminde frenleme mesafesi E olarak değerlendirilmiş. Yakıt verimliliği konusunda ise sıfırta kalarak F almış durumda. Kormoran Snowpro B2 yorumlarına gelirsek çok iyi bir şekilde karda tutunduğu söylenmiyor. fakat yinede çok fazla tehlike yaratacak durumda olmadığı belirtiliyor. En başta dediğimiz gibi çok fazla kış koşullarında araba kullanmıyorsanız ve uygun fiyatlı bir lastik arıyorsanız tercih edilebilir.

Kormoran Snowpro B2 kış lastiği fiyatları 2380 TL ile 3540 TL arasında değişmektedir.

Yorumlar
  1. Kazım dedi ki:

    Kış lastiği bakıyorum. Yazın daha uygun dediler fiyatlara baktimda en iyi kış lastiği fiyatları neredeyse 1000 TL’den başlıyor çok para maşallah

  2. Fatih dedi ki:

    Petlas w661 harika gerisi boş