En İyi Vajinal Mantar İlaçları (Reçetesiz) ve Fiyatları 2024

En İyi Vajinal Mantar İlaçları , Vajinal Mantar Nasıl Geçer, Vajinal Mantar Tedavisi İçin En İyi İlaçlar, Vajinal Mantar İlaçları Fiyatları 2024

En İyi Vajinal Mantar İlaçları (Reçetesiz) ve Fiyatları 2024

Vajinal mantar kadınlarda en sık görülen enfeksiyon türüdür. Vajinal bölgede kaşıntı, yanma, ağrı gibi belirtilerle ortaya çıkmaktadır. Tedavisinde izlenen yollar ise değişiklik gösterir. Bazı durumlarda sadece bitkisel yöntemlerle ortadan kalksa da tekrar etmesi ve kronik hale gelmesi durumda ilaç kullanılması gerekir. Vajinal mantar tedavisinde teşhis konulduktan sonra krem veya hap kullanımına uzman hekimler karar verir.

Vajinal Mantar İlacı

Vajinal Mantar Nedir?

Vajinal mantar vajinada kaşıntı, akıntı, yanma gibi belirtilerle ortaya çıkan enfeksiyon türü olarak tanımlanabilir. Ortaya çıkmasına sebep olan etken ise “Candida Albicans” adında maya hücresidir. Normal durumlarda dengeli olan bakteri ve maya hücresi aşırı şekilde çoğalır ve mantar enfeksiyonu oluşmasına sebep olur.

Vajinal mantar belirtileri

  • Genital bölgede yanma hissi
  • Rahatsız edici derecede iç ve dış kaşıntı
  • Alışık olunmayan beyaz, yoğun ve kokusuz akıntı
  • İdrara daha sık çıkma
  • Cinsel ilişki sırasında ağrı hissi

Vajinal Mantar İlacı

Vajinal Mantar Neden Olur?

Vajinal mantar günümüzde kadınların en sık yaşadığı enfeksiyon rahatsızlığıdır. Tedavi edilmesi kolay olan ve doğru tedavi ile tamamen ortadan kalkan bu durumu ortaya çıkaran etkenler de farklı sebepler olabilir. Mantar enfeksiyonu oluşmasına sebep olan temel sebepler aşağıdaki gibidir:

  • Islak iç çamaşırı veya havuz sonrasında ıslak mayo ile uzun süre kalmak
  • Hijyene dikkat edilmemesi veya yanlış hijyen kurallarının uygulanması
  • Stres ve depresyon
  • Hamilelik
  • Antibiyotik ilaçların kullanımı
  • Genital temizlikte yanlış yöntemlerin uygulanması
  • Florayı bozan sabunların kullanımı (intim likit sabun)
  • Bağışıklık sistemi hastalıkları
  • Naylon iç çamaşırı kullanımı
  • İç çamaşırının genital bölgeyi çok sıkması

Vajinal Mantar Akıntısı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Vajinal mantarın en belirgin etkilerinden biri akıntıdır. Vajinal bölgede meydana gelen ve alışık olunmayan durumlarda kadınların dikkatli olması önerilir. Vajinal mantar görülen kadınlarda karşılaşılan akıntı değişiklik gösterse de genellikle beyaz ve yoğun bir sıvıdır. Vajinal mantar akıntısı:

  • Beyaz-krem renklerde
  • Kremi anımsatan yoğun kıvamlı
  • Pütür pütür
  • Genellikle kokulu olmamakla birlikte ekşimsi bir kokuya da sahip olabilir.

Vajinal Mantar İlacı

Vajinal Mantar Tedavisinde İzlenen Yollar

Yukarıda belirtilen belirgiden en az 2 tanesini taşıyan kadınların teşhis konulması için doktora gitmesi gerekir. Vajinal mantar enfeksiyonu durumunda kadın hastalıkları ve doğum uzmanına gidilir. Hastaların şikayetleri tanı koyulması yeterlidir ancak bazı durumlarda tahlil ve muayene yapılması da mümkündür. Mantar tedavisinde izlenen yollar birbirinden farklıdır. Öncelikle hastanın bitkisel yollar veya kremle tedavi edilmesi önerilir. Önüne geçilmeyen kaşıntıya iyi gelen birtakım yollar vardır. Eğer sadece bu yöntemler işe yaramıyorsa hap ya da fitil kullanılır.

  • Vajinal mantar görülen kadınlar cinsel yönden aktifse fitil tedavisi uygulanır.
  • Cinsel birliktelik yaşamamış kadınlar veya çocuklarda hap tedavisi uygulanır.
  • Vajinal mantar kremleri ve bitkisel yöntemler genellikle tedaviye destek olması amaçlı izlenen yöntemlerdir.

Vajinal Mantar için Krem ve Hap Kullanımı

Vajinal mantar enfeksiyonunun sebep olduğu birden çok rahatsız edici durum söz konusudur. Bunlar kaşıntı, batma, yanma gibi hislerle birlikte cinsel ilişki sırasında şiddetli ağrıların yaşanmasına kadar ilerleyebilir. Bu nedenle tedavinin sadece kremle tamamlanması mümkün değildir. Vajinal mantar iç kısımlarda olduğu için dışardan uygulanan kremlerin etkileri geçicidir. Tedavide kullanılan kremler kısa süre içerisinde yanma, kaşıntı ve kızarıklık şikayetlerini giderebilir. Ancak kalıcı bir yöntem olmadığı için bu rahatsızlıkların tekrar meydana geldiği görülür.

Kalıcı tedavi yöntemlerinden biri fitil kullanımıdır. Cinsel yönden aktif kadınlarda uygulanan bir tedavi şeklidir. Sadece lokal yönden etki göstermesi ve haplar gibi tüm vücuda yayılmamasından dolayı daha sağlıklı bir tedavi yöntemidir. Kısa süre içerisinde mantar enfeksiyonunun ortadan kalktığı görülür. Geceleri vajinaya yağ veya krem aracılığı ile ilerletilir. Fitil tedavisi ardından akıntıda artış ve yanma hislerinin meydana gelmesi doğaldır. Ancak bu etkiler 2-3 gün içerisinde ortadan kalkar ve iyileşme sağlanır.

Vajinal mantar tedavisinde kullanılan yöntemlerden bir diğeri ise hap kullanımıdır. Mantar hapı cinsel yönden aktif olmayan kadınlara, çocuklara, vajinismus hastalığı olan kadınlara, kronik mantar enfeksiyonu olan hastalara ve fitil tedavisinden sonuç alamayan hastalara önerilir.

Vajinal Mantar İlacı

Vajinal Mantarı Önlemek için Neler Yapılabilir?

Sıklıkla karşılaşılan enfeksiyon hastalığının önlenmesi için alınması gereken önemli tedbirler vardır. Tedbir alınmadığı ve dikkat edilmediği takdirde kadınlarda vajinal mantar enfeksiyonu görülme olasılığı oldukça yüksektir. Bu nedenle enfeksiyon oluşmasının önüne geçmek için alabileceğiniz önlemler vardır:

  • Stresten kaçınmak ve kontrol altında tutmak
  • Mecbur kalınmadığı sürece antibiyotik kullanmamak
  • Düzenli spor yapmak ve sağlıklı beslenme düzeni
  • Doğru hijyen kurallarına dikkat etmek
  • Vajinal bölgeye hekimler tarafından önerilmeyen kimyasal bakım ürünlerinin kullanılmaması
  • Genital bölge temizliğinin sadece su ile önden arkaya doğru ve dışardan yapılması
  • İç çamaşırı seçiminde naylondan kaçınmak ve genellikle pamuklu ürünler kullanmak
  • Vajinanın uzun süre ıslak kalmasının önüne geçmek
  • İç çamaşırı giymeden önce ütülemek
  • Ortak tuvalet, sauna ve güzellik merkezlerinin epilasyon alanlarını mümkün olduğunca kullanmamak veya kullanımında hijyene çok dikkat etmek

En İyi Vajinal Mantar İlaçları ve Fiyatları 2024

Vajinal Mantar İlacı

Tiokonazol Vajinal Mantar İlacı

Mantar sorunlarında kullanılan ilaç pişik kremi olarak bilinir. Deri enfeksiyonlarında, mantarın sebep olduğu cilt rahatsızlıklarında kullanılır. Vajinada oluşan mantar enfeksiyonunun giderilmesi için kullanılan etkili kremlerden biridir. Tiokonazol fiyatı: 173.75 TL’dir.

Butokonazol Vajinal Mantar İlacı

Basit mantar enfeksiyonları için kullanılan ilaçlardan biri olan butokonazol, vajinal enfeksiyonu tedavisinde de kullanılır. Dışarıdan uygulanan krem kaşıntı, yanma gibi sorunların kısa sürede geçmesini sağlar. Butokonazol fiyatı: 118.41 TL’dir.

Vajinal Mantar İlacı

Gyno Lomexin Vajinal Mantar İlacı

 Vajinal enfeksiyon tedavisinde etkili olan fitil ilaçlardan biri olan gyno lomexin, genital bölgede meydana gelen bakterilerin öldürülmesini sağlar. Aynı zamanda enfeksiyon sebebi ile ortaya çıkan kaşıntı, yanma, ağrı gibi rahatsızlıkların 5 gün içerisinde tamamen ortadan kaldırdığı bilinmektedir. Gyno Lomexin fiyatı: 110.16 TL’dir.

Limenda Vajinal Mantar İlacı

Vajinal mantar enfeksiyonunda kullanılan bir diğer fitil limenda’dır. Bu ilacın kullanım şekli de vajina içine yerleştirilmesi ile gerçekleştirilir. Kısa süreli ve kalıcı bir çözüm sunarak bakterilerin yok edilmesine yardımcı olur. Limenda fiyatı: 75 TL’dir.

Fluzole Vajinal Mantar İlacı

Fluzole Vajinal Mantar İlacı

Etken maddesi Flukonazol olan bu ilaç vajinal mantar enfeksiyonu tedavisinde kullanılan en etkili ilaçlar arasındadır. 150 mg iki kapsülden oluşur ve dolu bir bardak su ile içilmesi önerilir. Mantar hücresinin çoğalmasını engellemek için kadınlara verilen bir çeşit antibiyotiktir. Fluzole fiyatı: 68.12 TL’dir.

en-iyi-vajinal-mantar-ilaci-Travogen

Travogen Vajinal Mantar İlacı

Vajinal mantar rahatsızlıklarının giderilmesi için kullanılan en iyi kremlerden biridir. Cilt üzerinde meydana gelen kızarıklık, kaşıntı ve deri tahrişi gibi sorunlara kısa sürede iyi gelir. Kalıcı bir çözüm olamayabileceği için haricen kullanılmaktadır. Ancak mantar tedavisi görürken kullanıldığında yaşanan fiziksel sorunların önüne geçtiği bilinmektedir. Travogen fiyatı: 92.98 TL’dir.

Yukarıda belirtilen hap, fitil ve kremler vajinal mantar tedavisinde etkili olduğu bilinen ve sıklıkla kullanılan ilaçlardır. Ancak bu ilaçları bilinçsiz kullanmak sağlık sorunlarına sebep olabileceği için mutlaka doktor tavsiyesi ile alınmalıdır. İlaç isimleri sadece bilgi vermek amacı ile yazılmıştır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.