Far Karartma Araç Muayeneden Geçer mi ? Ağır mı Hafif Kusur mu? | 2024

Far Karartma Araç Muayeneden Geçer mi ? Far Karartma Araç Muayeneden Ağır mı Hafif Kusur mu Geçer ? Far Karartma Araç Muayene Sorun Çıkarır mı?

Far Karartma (Far Filmi) Araç Muayeneden Geçer mi ?

Gençlerin özellikle modifiyeli araçlarında gördüğümüz araca ayrı bir hava katan far karartmalar Tüvtürk Araç muayenesinden geçerken sıkıntı yaratabilmekte. Özellikle 3 numara film ile kapatılmış farlar görüş açısını çok azaltmaktadır bu nedenle farlarda film kullanım açısından çok sağlıklı değildir. Google üzerinde Araç muayeneye giderken en çok sorulan sorular arasındadır far karartma araç muayeneden geçer mi? fark karartma hafif kusurlu mu ağır kusurlumu muayeneden geçer? far filmi muayeneden geçer mi? Far filmi muayeneden kalır mı? gibi sorular var. Bu soruların cevaplarını Tüvtürk Uzman personeli Erkan bey tarafından en doğru cevapları aldık.

far-karartma-far-filmi-arac-muayeneden-gecermi

Far Karartma Araç Muayeneden Ağır mı Hafif Kusur mu Geçer mi ?

Öncelikle Tüvtürk araç muayenesinin amacı aracınızın güvenli yolculuk ve sağlıklı sürüş konularında aracınızın uygun olduğunu resmi olarak belirtmek ve belgelemektir. Son dönemlerde far karartma araç kullanıcıları arasında çok revaşta. Araç muayenesinde en önemli noktalardan biride farların net bir görüş açısına sahip olması. Ayrıca farların ayarları aydınlatma kalitesine kadar bir çok noktaya bakılmakta. Özellikle farlar ışığı iyi veremiyorsa araç muayeneden kalmaktadır. Yani farlarınızda film kaplama varsa ve bu kaplama ışığın geçişini azaltıyorsa aracınız ara. muayenesinden Ağır kusurlu olarak kalacaktır. Fakat tabi ki 1 numara filmler ile far karatma yapılmış araçlar araç muayenesinden geçme ihtimali yüksektir. Fakat yinede bu tamamen muayene yapan personelin insiyatifine aittir.

far-karartma-arac-muayeneden-kalirmi

Far Karartma (Far Filmi) Nedir?

Far karartma işlemi aslında araç farlarının film ile kaplanması işlemidir. Bu işlem sayesinde farlar daha güzel görünmektedir. Bazı yeni nesil araçlarda standart olarak farlar karartmalı olarak satışa sunulmaktadır. Farlarda karartma görüş açınızı azaltıyorsa kesinlikle bu farlarınızdaki karartmaları sökmemiz sizin için çok iyi olacaktır.

far-karartma-far-filmi-arac-muayeneden-gecerrmi

Far Karartma Cezası Var mı ?

Far karartma tüvtürk muayenesinden geçse bile far karartma trafikte cezaya tabiidir. Tabi ki çok fazla polisler tarafından dikkat edilmemektedir. Bu nedenle çok zıt bir polise denk gelmeniz gerekir ki size ceza yazsın. Fakat 3 numara film ile karartma yapılmış farların çok dikkat çekmesi ve ışığı çok kesmesi nedeniyle polislerin dikkatini çekerse ceza yiyebilirsiniz. Bu nedenle 1 numara film üstüne çıkmamak mantıklı olacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.