Fatura Ödeme Faizi Nedir? Neden Uygulanmakta? İptal Edilir mi?

Bankaların Yeni Para Kazanma Yolu Fatura Ödeme Faizi… Fatura Ödeme Faizi Nedir ? Fatura Ödeme Faizi Neden Alınıyor? Fatura Ödeme Faizi Yasal Mı? Tüm Ayrıntılar Haberimizde…

Bankaların son dönemlerde para kazanma yöntemlerinden biride Fatura Ödeme Faizi. Öncelikle konuyu bir örneklendirmek gerekiyor. Öncelikle bunu ilk uygulayan bir çok banka oldu. Fatura Ödeme Faizini sizden söyle tahsil ediyorlar. Öncelikle Banka ait kartınıza bir fatura otomatik ödeme talimatı veriyorsunuz. Daha sonrasında faturanız otomatik ödenmeye başlıyor. Kredi Kartınızla ödediğiniz her fatura için 1 yada 2 TL de Ücret alınmakta.

Gelelim Fatura Ödeme Faizi nasıl işliyor. Fatura Ödeme Faizi öncelikle otomatik verilen tüm fatura uygulanmaktadır. Söyle düşünelim elektrik faturanız ayın 15 inde son ödeme tarihi olsun. Kart kesim tarihinizde ayın 28 i olsun. Banka sizden bu 13 gün için fatura tutarınızın %2 ile %2.5 civarında Fatura Ödeme Faizi almakta. Yani 100 TL faturanız için banka otomatik ödeme ücreti 1 TL + 100 TL nin 13 günlük faizi 1 TL civarında bir ücret daha ekstrenize yansıtılıyor.  Tabi ki bu konu hala yasal bir hak olup olmadığı bankaların böyle bir şey uygulayıp uygulayamayacağı bir muamma. Fakat kısa süre sonra Tüketici Mahkemelerinde bu konu ile ilgili davalar açılabilir. Miktarlar ufak olabilir ama maalesef 5-6 adet otomatik ödeme talimatınız varsa bunun ücreti size belkide her ay 10 TL civarına gelebilir.
fatura-odeme-faizi

Fatura Ödeme Faizi Neden Uygulanıyor?

Öncelikle yasal maddelere dayanan bir uygulama değil. Fakat bankalar ödemeyi önce yapıp kredi kartına faiz uygulamakta. Bankalarla iletişime geçildiğinde bankamızın uygulamadı bir prosedür deyip konuyu kapatıyorlar. Bir çok banka artık Otomatik Ödemeden Ücret almamakta bu nedenle en doğrusu o bankalar ile çalışmak. Hem Otomatik Ödeme ücretinden kurtulursunuz hemde Fatura Ödeme Faizi gibi anlamsız bir faiz ödemezsiniz.

Fatura Ödeme Faizi İptal Edilir mi?

Fatura Ödeme Faizi maalesef iptal edilmemekte. Bankalarla yapılan görüşmelerimizde maalesef bir sonuca varamadık. Tek yol Otomatik Fatura Ödeme talimatlarınızı başka bir bankaya almak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.