Fucidin Krem Ne İşe Yarar ? Kullananlar ve Yorumları 2024 Fiyatı

Sivilce Tedavisi için Mucizevi Krem Fucidin Krem Fiyatı 2024, Fucidin Krem İşe Yarıyor mu, Fucidin Krem Kullananlar ve Yorumları , Fucidin Krem Ne İşe Yarar, Fucidin Krem Faydaları, Fucidin Krem Nasıl Kullanılır, Fucidin Krem Aile Hekimi Yazabilir mi, Fucidin Krem Reçetesiz SGK Fiyatı,Fucidin Krem Nereden Satın Alınır?

Fucidin Krem Nedir? Fucidin Krem İşe Yarıyor mu?

Yıllar önce sivilce tedavisi için piyasaya sürülen Fucidin krem, sadece eczanelerde bulunan ve satılan antibiyotik bir ilaçtır. İçeriğinde 20 mg fusidik asit, 0.04 mg butilhidroksianisol ve 111 mg setil alkol bulunan Fucidin Krem, etken maddesi sayesinde antibakteriyel bir kremdir. Bakterileri tahrip eden ve bakterilerin çoğalmasını engelleyen bir içeriğe sahiptir.  Bakterilerin neden olduğu cilt enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılmaktadır. Fucidin Krem, antibiyotik krem olmasından dolayı sadece 21 gün kullanımı uygundur. Penisiline karşı bile direnci olan stafilokokrda bile son derece etkili olan Fucidin Krem, bugüne kadar birçok marka tarafından üretilmiştir.

Düzenli kullanım sonucunda etkisini gösteren Fucidin Krem, antibiyotik olmasından dolayı sadece uzman doktorların tavsiyesi üzerine kullanılmalıdır. Her insanın cilt tipi ve cilt problemleri aynı olmadığı için özellikle yüzümüze süreceğimiz kremler için uzman bir doktor tavsiyesi almak çok önemlidir. Tedavinin işe yaraması için düzenli ve doğru dozda kullanılması gereken Fucidin Krem’in doz aşımı durumunda güçlü etkileri ortaya çıkacaktır.

Fucidin Krem, ciltte bulunan aktif bakterileri öldürmek amacıyla kullanılmaktadır. Fucidin krem, özellikle gençlerde görülen kıl dönmeleri, kıl kökünün iltihabı, enfeksiyon kapmış sivilceler, iltihaplı egzamalar, bazı yara ve yanıklar, bakteri ve mantarlar sebebi ile tırnak kıvrımında ortaya çıkan dolamaların tedavilerinde kullanılmaktadır.

Fucidin Krem kullanımı, kollar, bacaklar, ayaklar, omuz, sırt, boyun, karın, basen ve kalça ile sınırlı değildir. Genital bölge ve yüz bölgesinde de kullanımı uygundur.

Fucidin Krem-sivilce-leke-kremi

Fucidin Krem Ne İşe Yarar?

  • Özellikle iltihaplı sivilceler ve kör sivilceler (ucu olmayan sivilceler)
  • Sivilce kızaklıklarının giderilmesi,
  • Cilt bozukluğu ve cilt tahribatlarında,
  • Yara ve kesik tedavisinde,
  • Ciltte oluşan bakteri, maya, küf ve mantar enfeksiyonlarında ve iltihaplanma durumlarında,
  • Hafif yanıklarda,
  • Kıl köklerinde oluşan iltihaplarda,
  • Kıl dönmesi tedavisinde,
  • Ter bezi iltihaplarında,
  • İltihaplı egzamalarda,
  • Arı ve böcek sokmalarında,
  • Sivrisinek ısırıklarında,
  • Sivilceler ve sivilce izlerinin oluşturduğu izlerde ve lekelerde,
  • Genital siğiller gibi durumlarda kullanılmaktadır. Fucidin Krem, düzenli kullanımı sonucunda başarılı sonuçlar vermektedir.

Fucidin Krem-ise-yariyormu

Fucidin Krem Nasıl Kullanılır?

Özellikle sivilce tedavisinde kullanılan Fucidin Krem kullanımı öncesi mutlaka uzman bir doktora danışılması gerekir. Arkadaş tavsiyesi ile kesinlikle kullanılmaması gerekmektedir. Sırf antibiyotli krem iyi geldiği için, uzman bir doktora danışmadan kullanımı, kötü sonuçlar doğurabilmektedir. Genellikle doktor tavsiyesi üzerine, günde 2 veya 3 kere kullanılabilen Fucidin Krem, sivilce oluşumunu da engellemektedir. Fucidin Krem, genellikle 3-4 haftada sorunlu bölgeyi tedavi etmektedir. Fucidin Krem’i kullanmadan önce, kullanılacak bölge iyice temizlenmeli ve kurulanmalıdır. Ardından Fucidin Krem’i parmak ucu ile sorunlu bölgeye çok bastırmadan masaj yapar gibi ince bir tabaka halinde sürülmelidir. Özellikle sivilcelere sürüyorsak, sadece sivilcenin üzerine sürülmeli, bütün bölgeye yayılmamalıdır. Çünkü Fucidin Krem’in sadece sivilcenin üzerine sürülmesinin daha faydalı olduğu uzmanlar tarafından dile getirilmektedir. Fucidin Krem uygulama işlemi bittikten sonra bölge sargı bezi ya da temiz bir bez ile kapatılmalıdır.  Antibakteriyel özelliği sebebi ile hem sivilceleri yok etmektedir hem de tekrar sivilce oluşumunu önlemektedir.

Cildinde sivilce olmayan ama sivilce oluşumuna çok müsait olanlar da Fucidin Krem’i kullanabilirler. Düzenli kullanım ile, cildin altında bulunan bakterilerin ortadan kalkmasına yardımcı olmaktadır. Yani Fucidin Krem, mevcut sivilceleri ortadan kaldırmakla kalmıyor, aynı zamanda gelecekte oluşabilecek sivilcelere karşı da bir önlem alıyor. Fucidin Krem, 21 günden fazla kesinlikle kullanılmamalıdır. Bu süre tamamlandığında, krem kullanımı hemen bırakılmalıdır. Göz çevresine ve dudak çevresine de sürülmeyen Fucidin krem, yanlışlıkla sürüldüyse bol su ile durulanmalıdır. Gözde iritasyona yol açabileceği için bir sağlık kuruluşundan yardım da alabilirsiniz.

Fucidin Krem kullanırken, açık yara şeklinde olan yaralara kesinlikle sürmemeli ve göz ile temas etmemesini sağlamalıyız. Ayrıca yanıklarda da direkt olarak yanık üzerine sürülmemektedir.

Fucidin Krem-kullananlar-yorumlari

Fucidin Krem Yan Etkileri

Her ilacın yan etkisi olduğu gibi Fucidin Krem’inde yan etkileri bulunmaktadır. Bunlar; yara, sivilce ve kaşıntı gibi durumlardır. Çok nadir de olsa görülen yan etkileri; nefes almada güçlük, dilde ve boğazda şişlik, yüzde ve dudaklarda şişlik, konuşmada güçlük yaşama, yutmada güçlük yaşama, kurdeşen, tahriş ve karın ağrısıdır. Fucidin Krem ile ilgili başka bir yan etki durumu bildirilmemiştir. Yan etkiler tamamen ihtimallere dayalıdır ve her insanın başına gelecek diye bir kural yoktur. Aşırı derecede hassas bünyesi olan insanlarda hemen reaksiyon gösterebilmektedir. Fucidin Krem, özellikle cilt için iyileştirici gücü yüksek bir kremdir fakat alerjik bünyelerde faydadan daha çok zararı olabilir. Bu yüzden özellikle alerjik bünyeye sahip insanların doktorlarına bu kremi yazarken hatırlatma yapmaları gerekebilmektedir. Doktorlar bu kremin karışım şeklinde kullanımını tavsiye etmektedir. Bu nedenle Fucidin Krem’i kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmanız gerekmektedir.

Fucidin Krem-fiyati-2021

Fucidin Krem Fiyatı 2024

Sadece eczanelerde satışı bulunan Fucidin Krem, hem reçeteli hem de reçetesiz satılan bir ilaçtır. Reçetesiz satılıyor olması, ilacı gidip istediğimiz doğrultuda kullanabiliriz anlamına gelmemelidir. Özellikle antibiyotik içerikli kremlerin kullanımın da mutlaka bir uzman doktordan tavsiye almak gerekmektedir. Fucidin Krem’de antibiyotik özellikli bir krem olduğu için kullanımı konusunda çok dikkatli olunmalıdır.

Fucidin Krem 2024 fiyatı 74 TL’ dir.

Fucidin Krem Kullananlar ve Yorumları

Fucidin Krem araştırıldığında Türkiye’de en çok satılan kremler arasında olduğunu göreceksiniz. Özellikle bayanlar arasında çok fazla tercih edilmektedir. Sivilce tedavisinde son derece başarılı sonuçlar vermektedir. Özellikle Ergenlik sivilceleri tedavisinde muhteşem sonuçlar verdiği Fucidin Krem kullananların memnuniyet belirttikleri yorumlarıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.