Glifor İle Zayıflama (Şeker İlacı İle Zayıflama Yöntemi)

Glifor İle Zayıflama, Glifor Fiyatı 2023, Glifor Ne İşe Yarar , Glifor Tokluk İştahsızlık Etkisi Kaç Saat Sürer?, Glifor Ne Kadar Sürede Zayıflatır?, Glifor Zayıflamak İçin Aç mı Tok mu Kullanılır?, Glifor Zayıflatırmı Kullanıcı Yorumları, Glifor Kullananların Beslenme Şekli, Glifor Yan Etkileri, Glifor Kullanmak Zararlı Mıdır?, Glifor ile 20 Kilo Verdim , Glifor Etken Maddesi Nedir?

Glifor İle Zayıflama

Son dönemde zayıflamak isteyenlerin en çok tercih ettiği ve doktor onayı olmadan bile kullanmaya başladığı iştahı gerçekten kesen tatlı krizlerini sonlandıran etken madde olarak metformin hidroklorür bulunan Glifor ilacı antidiyabetik bir ilaçtır. Doktorlar tarafından Tip 2 Diyabet Rahatsızlığı olan kişilerin kan şekerini düzenlemesi için kullanılır. Genellikle Diyet spor yaparak bu ilaç kullanılması tavsiye edilmekte. Bu ilacın gerçek görevi zayıflatmak değil kan şekerini dengelemektir diyebiliriz. Glifor ile zayıflanır mı? sorusunun cevabı çok sağlıklı değil ama evet glifor ile zayıflayabilirsiniz. Aslında zayıflama dediğimiz sizin iştahınızı kesmekte.

Tabi ki yan etki olarak sizin tatlı isteğinizi yok ediyor ve açlık hissinizi bastırıyor. İlacın yan etkilerinde zaten açık açık kilo kaybı yaşattığı yazmaktadır. Özellikle gençler arasında çok fazla tercih edilen bir yöntem haline geldi. Eczanelerden reçetesiz alınan bu ilaç bir çok kilo vermek isteyen kişi tarafından çok fazla tercih ediliyor. Glifor kilo verdirir mi? evet verdiriyor. Zararı var mı her ilaç kadar var. Ama ilacın asıl kullanma amacı vücudun şeker oranını düzenleme ve insülin direncinin önüne geçmek.

glifor-ile-kilo-verme-zayiflama

Şeker hastasıysanız yada İnsülin direnciniz çok yüksek çıkıyorsa size doktorunuz muhakkak şeker hastalarının kullandığı 2-3 ilaçtan biri olan Glifor ilacını vermesi muhtemel. İlacın görevi son derece basit aslında kan şekerindeki düşüklüğü önler ve yemek yeme hissini azaltır bu sayede kilo vermenizi boğazınızı tutmanıza yardımcı olur.Evet ilaç kesinlikle kilo verdiriyor bunu bizim çevremizde de kulllanan bir çok kişi onaylamakta fakat tabi ki bu ilaç kilo vermek için değil sadece kan şekerinizi düzenlemek içindir.

Tabi ki ilaç sadece yeterli değil Glifor kullanırken günde en az 40-50 dakika yürümenin eklenmesi ve yediğinizin yarısı kadar yeme politikasını da uygulamanız gerekmekte. Bu şekilde bu ilaç kullanıldığında haftada en az 5 kilo vermeniz çok kolay olmakta. Özellikle bende bir dönem kilolarım ile sorun yaşarken insülin yüksekliği nedeniyle bu ilaca başlamıştım ve son derece etkili bir şekilde iştahımı kesmişti. 

Ozempic Fiyatı 2023 , Ozempic 1 Mg Nedir? Türkiye Satışı ve Yorumları

Glifor Zayıflamak İçin Aç mı Tok mu Kullanılır?

Glifor doktorunuzun tavsiyesi ile kullanmalıdır. Özellikle günümüzde çok fazla eczaneden bu ilacı kendi başına alıp kullanan var. Öncelikle bir çok yan etkisi olduğunu belirtelim. bunların başında ihsal gelmekte. kullananların %70 lik bir bölümünde ishal yaptığı belirtilmekte. Glifor ilacına başlanılacaksa önce yarım yarım alınmalı ve 2 hafta sonunda tam tablete geçilmelidir. Yemeklerle birlikte yada yemekten sonra alınması en doğru kullanım şeklidir. Yani glifor aç karna alınabilir.

glifor-ne-ise-yarar-zayiflatirmi

Glifor Ne İşe Yarar?

Glifor basit bir şekilde sizin kanınızdaki şekeri düzenler ve insülin üretimini azaltır. Eğer insülin direnciniz yüksekse ve diyabet 2 belirtileriniz varsa kullanmanız uygundur. Yan etkisi olarak iştahi kestiği için genellikle zayıflamak içinde kullanılıyor.

  • Günlük olarak 1 tablet şeker yükselmesini baskılar ve insülin direncini düşürür.
  • Hamile kalmak için yumurtlama döneminde çok fazla kullanılır. Bilimsel bir etkisi varmı net olarak bilinmese de çok fazla tercih edilir. Yumurtaların tedavisi için etkili bir ilaçtır.
  • Adet dönemi ağrılarına çok iyi gelmektedir.
  • Obezite ve kilo sorunu olanlar için çok etkilidir.
  • Vücudun daha sağlıklı olmasını , gözlerde şeker nedeniyle yaşanan baskıyı azaltır.
  • Vücudun kan dengesini düzenler . İnsülin iğnesi kullanmadan yaşamayı sağlar.

Glifor Zayıflatır mı? Kullanıcı Yorumları

Glifor ilacını zayıflamak için kullanacaksanız kesinlikle işe yaradığını söyleyebiliriz. Ama ilacın ana etkisi kan şekerini dengelemek olduğunu unutmayın. Fakat kilolu iseniz zaten %90 şeker hastalığının pençesinde yada kucağındasınız diyebiliriz. Tabi ki bu şekilde şekerinizde düzenlenir hemde kilo vermiş olursunuz. Fakat en önemlisi kan testlerinin yapılarak bu ilaca başlamanız. Biz her zaman doktor kontrolünde bu tür ilaçların kullanılmasını tavsiye etmekteyiz. Zaten yan etkileri nedeniyle maalesef bir çok kişi kısa süre kullanıp kullanımı bırakabilmekte.

Glifor Kullanıcı yorumlarına gelirsek. Öncelikle kendim de bu ilacı bir dönem kullanan biri olarak Glifor gerçekten zayıflatır? Ben çok tatlıyı severim. Fakat bu ilacı kullanırken hiç tatlı isteğim kalmadı. Yemek yerken bile çok isteksiz ve sadece doymak için yedim. Arkadaşlarımdan da kullananlar var ve hepsi kilo verdiğini belirtmekte. Özellikle Esra adındaki bir arkadaşım bu Glifor ile ayda 8 kilo verdiğini söyledi. Tabi ki bol egzersiz ve çok daha sağlıklı beslenme ile.

Glifor Yan Etkileri

Siz şimdi biliyoruz ki bu ilacı bir yerlerden duydunuz ve doktora danışmadan gidip eczaneden alacaksınız . En azından biz size yaşayacağınız Glifor kullananların yaşadığı yan etkileri kısa bir şekilde anlatalım.

  • En önemli yan etkilerinden biri İshal’dir. Bir çok kullanıcı Glifor yüzünden geçmeyen ishal olduğunu ve ilacı bırakmak zorunda kaldığını belirmekte.
  • Ayrıca diğer bir sorun da Laktik asidoz denilen böbrekler düzenli çalışmıyorsa seyrek bile olsa önemli bir hastalıktır. Kas krampları ve Karın ağrısı ile kendini belli eder.
  • Bilinç bulanıklığı ,durgunluk , kusma bulantı da ilacın en çok görünen yan etkileridir.
  • Ayrıca özellikle kilolu insanların hoşuna giden kilo kaybı da en önemli yan etkilerinden biridir.
  • Tat almada bozukluk orta sıklıkta görünen bir yan etkidir.

Glifor ile 20 Kilo Verdim

İnternet ortamında Glifor ile 20 kilo verdim diye bir çok yazı ve makale dolaşmakta. Tabi ki kimse süre belirtmese de bu mümkün. Özellikle doğru beslenme Glifor kullanma ve bol bol egzersiz ve yürüyüş ile 1 ayda demeyelim ama en az 3-4 ayda 20 kilo rahatlıkla verebilirsiniz. Şeker hastalığınız varsa da oda en azından iyi yönde iyileşebilir. Ne kadar kilo o kadar şeker hastalığına davetiye. Ne kadar sağlıksız beslenme o kadar insülin direncinde artış. bu nedenle Glifor ile 10 kiloda verilir 20 kiloda yeter ki hayatınıza egzersiz yürüyüş ve sağlıklı beslenmeyi yaşam felsefesi haline getirin.

Saxenda İğnesi Fiyatı 2024 , Ne İşe Yarar? Saxenda İğne Kullananlar ve Yorumları

Glifor Ne Kadar Sürede Zayıflatır?

Glifor ilacı için size 1 ayda zayıflatır 1 yılda zayıflatır diyemeyiz. İnternet üzerindeki yorumlarda ortalama 1 hafta doğru kullanımdan sonra iştah kesilmesi nedeniyle zayıflama başladığı belirtilmekte. İlaç kullanıldığı sürece zayıflama devam etmekte. Özellikle ilaç kullanımı yanında sağlıklı beslenme de uygulanırsa ve yanına iyi bir egzersiz programıda eklenirse kilo vermeme ihtimaliniz yok diyebiliriz. Kendimden örnek vermek gerekirse insülin idirenci nedeniyle bu ilaca başladığımda ortalama olarak 2 haftada 4 kilo verebildim. İshal yan etkisi nedeniyle ilacı kesmek zorunda kaldım yoksa son derece başarılı bir şekilde kilo veriyordum. Aynı şekilde internet üzerindeki yorumlarıda incelediğimizde bu ilacı kullanıp biraz yediklerine dikkat edenlerde ayda en az 5 kilo verebildikleri görülmekte. Bu son derece sağlıklı bir kilo verme oranı. Tabi ki çok daha fazla dikkat edip ayda 8 kilo verenlerde bulunmakta.

Düz mantık bakmak gerekiyor. Bu ilaç gerçekten de sizin iştahınızı kapatacak az yemenizi sağlayacak . Sizde bir şekilde egzersiz ve yemenize özen gösterirseniz günlük harcadığınız kaloriden az vücudunuza kalori girerse doğal olarak kilo vermiş olacaksınız. 

Bazı kişilerde ise metabolizma nedeniyle kilo kaybı görülmemekte. Çok nadir de olsa altında başka hastalıklar oluyor ve ne kadar iştah kesilse bile sağlıksız beslenmeye devam edilirse ve egzersiz hayatınızda yoksa kilo vermeniz çok zor olduğu bir gerçek.

Glifor kilo verdirir fakat kilo kaybı ve süre tamamen kişinin bünyesine yaptığı egzersizlere ve yaşam şekline göre değişiklik gösterir. 3-4 ayda 20 kilo verenler bile olduğu bilinmektedir.

glifor-kullananlarin-zayiflama-yorumlari

Glifor Kullananların Beslenme Şekli

Glifor kullanıyorsanız konunun bir çok yerinde de anlattığımız gibi artık doymak için yemeyi kesip yaşamak için yemeye başlamanız gerekmekte. Özellikle beslenme düzeniniz çok önemli evet Glifor sizin iştahınızı kesecek. Fakat yinede siz sağlıksız beslenmeye devam ederseniz hiçbir faydasını göremeyeceksiniz. Bu nedenle bazı dikkat edilmesi gereken konular var. Bu konuları aşağıdaki gibi kısaca özetleyelim.

  • Şeker ve karbonhidrattan kesinlikle uzak durulması şert. Tabi ki bizim yaşam biçimimizde bunlar var tamamen bırakın demiyoruz. Siz zayıflama kararı alıp glifor kullanmaya başladıktan sonra 2 baklava yiyorsanız 1 adet baklavaya inin. 2 dilim ekmek yiyorsanız 1 dilim yiyin.
  • Şeker ihtiva eden içeceklerden kesinlikle uzak durun. Özellikle Fruktoz Şurubu ve Glikoz Şurubu içerek Meyve suları ve Gazlı içeceklerden kesinlikle kullanmayın.
  • Ara öğünlerde az yağlı ve şekersiz gıdalardan beslenin. Özellikle kepekli ve şekersiz bisküvileri tercih edin.
  • Yağlı yiyecekleri ve yağda kızartılmış yiyeceklerden uzak durun.Kızartmalardan sadece tadımlık yiyin. Salatanıza bile yağ eklerken daha önce kullanıldığınız yarısını dökmeye çalışın.
  • Katı yağlardan margarinden kesinlikle uzak durun.
  • Uzun süre aç kalmamaya özen gösterin. Ortalama olarak 5 öğün olarak planlama yapın. 3 ana öğün 2 ara öğün şeklinde. Porsiyonlarınızı daha önceki yaşantınıza göre yarı yarıya indirin.
  • Glisemik indeksi düşük besinleri yemek kültürünüze ekleyin.

Yukarıdaki şekilde bir beslenme düzenine ayak uydurursanız Glifor ile birlikte sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz. Yukarıdaki kurallar şeker hastaları ve kilolu insanlar için değil sağlıklı insanlarından kesinlikle uyması gereken kurallardır.

Glifor Kullanmak Zararlı Mıdır?

Glifor kullanırken size belirttiğimiz yan etkiler haricinde herhangi bir zararı olduğu belirtilmemektedir. Tabi ki bu bir ilaç ve farklı yan etkilerinin olup olmadığı da yıllar içinde ortaya çıkacaktır.  En sık rastlanılan yan etkilerinden kusma ve ishal ise hayatınızı zorlaştırabilir ve sağlığınızı bozabilir. Tabi ki bir de şu yönden bakalım ilacı kullanırken hem şekeriniz dengelenecek hemde kilo vereceksiniz. Bu sayede kendinize güveniniz artacak. Sağlıklı beslenip egzersiz yapacaksınız. Aslında bu bir çok yan etkisinin önüne geçmekte. Bu nedenle kesinlikle diyabet 2 hastalığınız varsa kullanabilirsiniz. En az yan etkili şeker ilacı diyebiliriz. Ayrıca yanında sizin iştahınızı kapatarak size kilo vermenizi sağlayacak.

Sadece kilo vermek için kullanacaksanız kesinlikle önce kan testlerinizi yaptırmanızı tavsiye ederiz.

glifor-fiyati-2023

Glifor Fiyatı 2023

Glifor 1000mg 100 tabletlik ambalaj SGK tarafından karşılanmaktadır. Fakat direk olarak eczaneden almak isterseniz 61 TL bir fiyatı vardır.

Glifor Tokluk İştahsızlık Etkisi Kaç Saat Sürer?

Glifor ilacı 1000 mg ortalama olarak 3-4 saat bir etkisi bulunmakta. 3 saatten sonra etkisi azalmakta olup 4. saatten sonra etkisini kaybeder. Fakat iştahsızlık süresi 6 saati bulabilir. İlaç en etkili şekilde ytemekten belli bir süre önce içilerek gösterir.

Glifor Etken Maddesi Nedir?

Glifor ilacının etken maddesi metformin hidroklorür’dür. Doktor önerisi alınması gerekmektedir. Metformin hidroklorür eşdeğer oranda DC granül de içerir. Glikol, talk, titanyum dioksit, Magnezyum stearat, hidroksipropil metil selüloz, polietilen glikol propilen  gibi yan etken maddelerde görülür.

Glifor Prospektüs

Glifor Prospektüsünü Okumak İçin Tıklayınız…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.