Güneş Yanığı Olan Araba Muayeneden Geçer mi ? Ağır mı Hafif Kusur mu? | 2024

Kaputta ve Tavanda Güneş Yanığı Olan Araba Muayeneden Geçer mi ? Güneş Yanığı Olan Araba Muayeneden Ağır mı Hafif Kusur mu Geçer? Güneş Yanığı Muayenede Sorun Yaratır mı?

Tavan ve Kaputta Güneş Yanığı Olan Araba Muayeneden Geçer mi ?

Aracınız ortalama 15 yaşının üstünde ise arabanızda güneş yanığı olma ihtimali çok yüksektir. Özellikle Renault , Citroen gibi araçların boyaları 15 yıl sonrasında genel olarak güneş yanıkları olmaktadır. Tabi ki sadece bu markalar değil bir çok markanın 15 yıldan sonra araç özellikle dışarıda park ediliyorsa güneş yanığı olma ihtimali çok yüksektir. Güneş yanığı öncelikle tavan boyasında olmaktadır. sonrasında ise önce arka kaputta başlar. Tavan da olmasının nedeni tabi ki en çok güneşe temasın tavan bölgesinde olmasıdır.

arabada-gunes-yanigi-arac-muayenesinden-gecermi

Tabi ki güneş yanığı olan araçların boyaları aşınmaktadır. Boya aşınması ile boyada farklı renkler ortaya çıkabilir. Genellikle güneş yanığı olan araç sahipleri araç muayenesinde muayeneden geçip geçmeyecekleri konusunda bir çok soru işareti bulunmaktadır. Güneş yanığı olan araç muayeneden geçer mi? güneş yanığı muayenede sorun çıkarır mı? gibi sorular kafaları kurcalar.

Sizlerin aklındaki soruları gidermek için güneş yanığı muayeneden geçer mi sorusunu Tüvtürk Uzmanı Erkan beye sorduk.

gunes-yanigi-muayeneden-gecermi

Güneş Yanığı Olan Araba Muayeneden Ağır mı Hafif Kusur mu Geçer?

Öncelikle aracınızın cilasında bir kavlama varsa aracınız araç muayenesinden sorunsuz olarak geçecektir. Herhangi bir korkunuz olmasına yada aracınızın boyasına müdahale etmenize gerek yoktur. 

Fakat aracınızın güneş yanıkları çok fazla olmuş ve aracın renginde değişmeler oldu ise aracınızın araç muayeneden geçmesi zorlaşır. %90 oranında aracınız AĞIR KUSURLU olarak araç muayeneden geçemez. Araç muayenesinde araç boyasında değişiklik varsa aracınız araç muayenesinden geçmemektedir. Eğer aracınız bu durumda araç muayenesinden geçememiş ise 1 ay içinde aracınızı aynı renge boyatarak tekrar muayene istasyonunda tekrar muayenesi yaptırarak aracınızı muayeneden geçirebilirsiniz. Aracınızın rengini kesinlikle ruhsatınız da bulunan renk koduna göre boyatmanız gerekmektedir. Şayet farklı bir renge boyatır sanız araç tescilden tekrar aracınızın rengini tescil ettirmeniz gerekecektir ve yeni ruhsat çıkarmanız gerekecektir. Buda hem maddi olarak hemde zaman olarak kayba yol açar.

Yorumlar
  1. Yavuz dedi ki:

    Serefsizler kusur bulamayınca şase no okunmuyor motor parçaları değişik yerde falan filan ulan sifirbarabada bile hafif kusur geçiyor sebebi nedir kusursuz olursa ödenen para iadesi var ondan tamamenbsoygun var