Hamileler İçin En İyi Güneş Kremi ve Koruyucu Markaları 2024

Hamileler İçin En Koruyucu ve En İyi Güneş Kremi Markası Fiyatları 2024 ,Hamileler İçin En Çok Tercih Edilen Güneş Kremi ,Hamileleri En İyi Koruyan Güneş Kremi Markası,Hamileler İçin En Kaliteli Güneş Kremi Markaları ve Tüm Detaylar

Anne adaylarının da diğer insanlar gibi yaz aylarında güneşlenmeye, denize girmeye ve yürüyüş yapmaya hakları bulunmaktadır. Ancak, güneş ışınlarının zararlı etkisinden kurtulmak; diğer insanlar için olduğu kadar anne adayları için de önem taşımaktadır. Hamilelik döneminde sürekli hormon değişikliklerinden dolayı vücut yapıları bozulan anne adaylarının güneşin zararlı ışınlarından kurtulmak adına vakit kaybetmeden birtakım önlemler alması gerekmektedir.

Birçok anne adayının aklında hamilelik döneminde güneş kremi kullanılır mı sorusu bulunmaktadır. Daha doğrusu, güneş kremlerinin bebeğe veya kendilerine herhangi bir zarar verip vermeyeceği konusunda şüphe taşırlar. Güneş ışınları yalnızca sıcaklık yaymaz. Aynı zamanda, güneşin yaymış olduğu UV ışınları; cildin ciddi şekilde zarar görmesine sebebiyet vermektedir. Hatta, söz konusu zararlı ışınlar yüzünden cilt kanseri başta olmak üzere ciddi sağlık sorunlarının yaşanması muhtemeldir. Tüm bu sebeplerden dolayı, güneşin tepede olduğu zaman dilimlerinde birtakım önlemler almak şarttır.

Hamile ve Emziren Kadınlar Hangi Güneş Kremlerini Kullanmalı?

Profesör Doktor Ahmet Akçay Anlatıyor. Kesinlikle Dinlemelisiniz…. Ahmet beyi dinlemeden kesinlikle güneş kremi tercihinizi yapmayın.

Hamilelikte Güneş Kremi Kullanılabilir Mi? Hangi Tipte Güneş Kremi Kullanılmalı?

Hamilelik döneminde cildin lekelenmeye müsait olması farklı bir husus olarak dikkat çekmektedir. Bunun yanı sıra, kloazma adı verilen gebelik maskesi; güneş ışınlarının etkisiyle ortaya çıkmaktadır. Hamilelik maskesinin gebeliğin sonlanmasına rağmen kalıcı olduğu durumlar bulunmaktadır. Sonuç olarak, anne adaylarının hem deniz kenarında güneşlenirken hem de alışverişe çıkarken güneş kremi kullanmaları zorunluluk halini almaktadır.

Herkesin bildiği gibi güneş kremlerinin içerisinde kimyasal maddeler bulunmaktadır. Bu ürünlerin cilt tarafından emilmesinin hem anne adayı hem de bebek için tehlikeli olduğunu söyleyebiliriz. Bu bağlamda, anne adaylarının mümkün olduğu kadar içeriği arındırılmış güneş kremlerini kullanması gerekmektedir.

Hamilelikte güneş kremi seçiminin nasıl yapılması gerektiğine dair birtakım ipuçları vermeliyiz. Her şeyden önce, krem cilde uygun olmalıdır. Cilt tarafından kolayca emilmelidir. Herhangi bir tabaka bırakmamalıdır. UVA ve UVB koruyucu içermesi olmazsa olmaz bir husustur. Parfüm içermemesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra, oksibenzon içeren ürünlerin kullanılması asla tavsiye edilmez. Çünkü, bu madde, bebeklerin gelişimini olumsuz etkilemektedir. Anne adayları, mümkün olduğunca su bazlı ürünler tercih etmelidirler. Son olarak, paraben ve alkol içermeyen güneş kremlerinin kullanılması doğru olacaktır.

Anne Adayları İçin En Uygun Güneş Kremi Markaları

Birçok güneş kremi markası bulunmaktadır. Ancak, hepsinin hamileler için özel olarak tasarlanmış güneş kremlerine sahip olmadığını ifade etmek gerekir. Bu noktada, öne çıkan ürünleri, özellikleri ve fiyatlarıyla beraber sizin için derledik.

Solante Pregna Hamilelik Dönemi İçin Özel Güneş Koruma Kremi

Solante Pregna; anne adaylarının kullanması gereken güneş kremlerinin başında gelmektedir. Bu ürün; bilhassa hamile kadınlar için özel olarak tasarlanmıştır. İçinde bulunan mineraller; yüksek UV ışını koruması sağlamaktadır. Bunun yanı sıra, ciltteki fazla yağı emen ve cildi matlaştıran özellikler taşımaktadır. Birçok kadının tercihi olan bu ürün; birçok kadının kabusu olan ciltteki lekelenmelerin önüne geçmektedir. Ürünün etkin içeriği; aynı zamanda serbest oksijen radikalleriyle savaşmaktadır. Bu durum; güneşin cilt hücrelerine zarar vermesini önlemektedir. Anne adaylarının en çok ihtiyacı olan nemlendirici özelliği sayesinde cildin yumuşamasını sağlamaktadır. Ayrıca, cildi kurutarak elastikiyetini yitirmesinin önüne geçmektedir. Solante Pregna; yağsız içeriği sayesinde ciltte sivilceler oluşmasını engellemektedir. Alerjik cilt sorunundan muzdarip olan kadınlar; bu ürünü gönül rahatlığıyla kullanabilirler. Suya dayanıklık yapısı sayesinde deniz ve havuz gibi ortamlarda asla sorun yaşatmayacaktır. Son olarak, 50 SPF güneş korumasının ürünün tercih edilmesi adına önemli bir sebep olduğunu söyleyebiliriz.

Solante Pregna Fiyatı: Ortalama 170 TL


Sebamed Sun Koruyucu Güneş Kremi SPF 50

UVA ve UVB ışınlarına karşı mükemmel bir koruma sağlamaktadır. Bilhassa açık tenli anne adaylarının tam olarak aradıkları üründür. Koruyucu etkisinin yanı sıra sahip olduğu vitamin E içeriği sayesinde cildi yaşlanma ve elastikiyet kaybına karşı korumaktadır. Ayrıca, içeriğinde deniz planktonları bulunmaktadır. Bu sayede, cildi nemlendirmesi ve kuruluğa karşı koruması mümkün olmaktadır. Anne adaylarının bilhassa günlük kullanım için tercih edebileceği ürünler arasında yer almaktadır. Deniz ve duş sonrasında kullanılması tavsiye edilmektedir.

Sebamed sun koruyucu güneş kremi; 50 faktör UVA ve UVB koruması sağlamaktadır. Güneşin zararlı ışınlarını filtrelemesi mümkündür. Buna ek olarak, ideal koruma sunarak cildi tahrişlere karşı korumaktadır. İnülin ve lesitin desteği sayesinde cildin her zamankinden daha esnek olması söz konusudur. Anne adaylarının en çok ihtiyacı olan Provitamin B5 desteği cildin canlanmasına yardımcı olmaktadır. Yağsız olmasıyla ayrı bir beğeni toplayan bu ürün; ciltte siyah nokta, akne ve komedon oluşturmamaktadır.

Sebamed Sun Koruyucu Güneş Kremi SPF 50 fiyatı: Ortalama 180 TL


Avene Emulsion SPF 50 Güneş Koruyucu

Her cilt tipi için uygun bir üründür. Karma ciltler için uygun olması sayesinde birçok anne adayının tercihi olmaktadır. İçeriğinde bulunan yatıştırıcı Avene termal su sayesinde cilt bariyerini desteklemekle beraber anne adayını güneşin zararlı etkilerinden korumaktadır. Parabensiz temiz bir içeriğe sahip olması ürünün tercih edilme sebepleri arasında bulunmaktadır. Ayrıca, parfümsüz olması sayesinde bir güneş kreminde olması gereken tüm özellikleri bünyesinde taşımaktadır. Yüksek derecede UVA ve UVB koruma içeren formülasyonu sayesinde ciltte asla beyaz kalıntı bırakmayan günlük kullanıma müsait seçenekler taşımaktadır.

Anne adaylarının korkulu rüyası olan lekelenme sorununu engellemek adına gönül rahatlığıyla tercih edilebilir. Bunun yanı sıra, akneli ciltler için de uygun nitelikler taşımaktadır. Güçlü koruyucu özellikleri sayesinde anne adaylarının sorunsuz bir yaz tatili yapmasını sağlamaktadır.

Avene Emulsion SPF 50 Güneş Koruyucu Fiyatı: Ortalama 230 TL


Bioderma Phototerm Max Cream Güneş Kremi

Her cilt tipine uygun olması sayesinde anne adayları tarafından tercih edilmektedir. Bilhassa hassas ve lekelenmeye müsait ciltler için en doğru seçenek olduğunu söylemek mümkündür. Birçok kadının hamilelik öncesinde de çil ve benzeri cilt lekelerinin olduğu bilinmektedir. Bu tür kişiler için Bioderma’nın bu ürünü etkin bir koruma sağlamaktadır. Bu ürün; aynı zamanda cildin elastikiyetini koruyarak güneşin sebep olduğu cilt yaşlanmasının önüne geçmektedir. Birçok güneş kreminde olduğu gibi bu üründe de yüksek UV koruması bulunmaktadır. Bu sayede, anne adaylarının kabusu olan cilt yanıklarının önüne geçilmektedir.

Bioderma Phototerm; aynı zamanda ciltte yağlı ve beyaz tabaka bırakmaz. Parfüm ve paraben içermemesi ise ürünün sağlıklı bir şekilde kullanılması noktasında önem taşımaktadır. Kısacası; anne adayları hem kendilerine hem de bebeğe herhangi bir zarar gelmeyeceğinden emin olarak bu ürünü kullanabilirler.

Bioderma Phototerm Max Cream Güneş Kremi Fiyatı: Ortalama 180 TL


La Roche Posay Anthelios XL Ultra Light Güneş Kremi

Anne adaylarının tercih etmesi gereken bir diğer ürün olmaktadır. Mexoplex filtreleme sistemi ve aynı zamanda yatıştırıcı antioksidan içeriği sayesinde cildin güneş ışınlarından korunması noktasında fayda sağlamaktadır. Bunun yanı sıra, cildin güneş ışınlarından etkilenerek hassas hale gelmesinin önüne geçmektedir. La Roche ürünlerinin tamamında olduğu gibi bu üründe de çok yoğun bir UV koruması bulunmaktadır.

Bu ürün; paraben ve parfüm gibi kimyasal maddeler içermemesinden dolayı tercih edilmektedir. Bir başka deyişle, kimyasal maddelerin cilt tarafından emilmesinin önüne geçilmektedir. Suya karşı dayanıklı olan La Roche hamile güneş kremi; birçok cilt tipine uygun özellikler taşımaktadır. Hassas, karma ve alerjik cilt yapılarına uygun olması sayesinde anne adaylarının elinde en çok görebileceğiniz ürünler arasında bulunmaktadır. Tüm bunlara ek olarak, ürünün oldukça hafif bir yapısı vardır. Bu sayede, ciltte birikme yapması mümkün olmaz. Ayrıca, hamile kadınlar düşünülerek sadeleştirilmiş ve güçlü bir yapısının olmasından dolayı anne adaylarının kullanımı için ideal ürünler arasında bulunmaktadır.

La Roche Posay Anthelios XL Ultra Light Güneş Kremi Fiyatı: Ortalama 185 TL


Nivea Sun Koruma&Ferahlık Transparan Güneş Spreyi

Yüksek etkili UVA ve UVB koruması sayesinde ciddi bir koruma sağlamaktadır. Bunun yanı sıra, serinleten etkisi sayesinde anne adaylarının çok hoşuna gidecektir. Ciltte ferah ve ipeksi bir his bırakacaktır. %100 transparan formülü sayesinde ciltte herhangi bir iz bırakmayacaktır. Hızlı emilmesi; ürünün etkisinin en kısa sürede geçmesine neden olacaktır. Yağlı his bırakmamaktadır. Bunun yanı sıra, ters tutulduğunda bile çalışan pompası sayesinde kolay bir kullanıma sahiptir. Tüm bunlara ek olarak, suya dayanıklı bir üründür.

Güneş spreyinin alkol içermesi; tek olumsuz özelliği olarak dikkate alınabilir. Bu sayede, çok kolay alevlenmesine rastlanmaktadır.

Nivea’nın bu ürünü cildin korunmasını sağlarken aynı zamanda nemlendirme özelliği sayesinde yumuşak bir dokunuş vaat etmektedir. Bu güneş kreminin belirli saat aralıklarıyla tekrarlanması şarttır. Suya dayanıklı yapısı sayesinde anne adaylarını denizde veya havuzda da korumaya devam edecektir. Kişinin suyla temas etmesi halinde cildinde yağlı bir görünüm, gözeneklerden geri atılması gibi hoş olmayan durumların ortaya çıkması mümkün değildir.

Sonuç olarak, anne adayları, yukarıdaki ürünleri, gebelik dönemlerinde rahatlıkla kullanabilirler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.