Haşlanmış Yumurta Kaç Kalori(Karbonhidrat Protein ve Yağ Değerleri)

Normal Yumurta Besin Değerleri, Organik Yumurta Kalorisi, Mavi Yumurta Kalorisi ve Besin Değerleri, Yumurtanın Kalorisi Ne Kadar? XL Yumurta Kalorisi, 100 Gram Yumurta Kaç Kalori

Diyet yapmaya başlayacaksanız ilk olarak size tüm diyetisyenler sabah kahvaltısında haşlanmış yumurta tavsiye eder. Bunu hiç düşündünüz mi neden? Haşlanmış yumurta kalorisi aslında hem çok düşüktür hemde çok iyi bir tok tutucudur. bu nedenle diyetlerin vazgeçilmezidir. Bir dönem haşlanmış yumurta kolesterol yapar kilo aldırır gibi aslı astarı olmayan bir söylenti olsa da son dönemlerde yapılan araştırmalar ile haşlanmış yumurtanın kolesterol yapmadığı hatta kolesterole iyi geldi bilimsel olarak kanıtlandı.

haslanmis-yumurta-kalorisi

Yumurta kalori değerleri XL yumurta da 112 Kalori, L yumurtada 98 Kalori, Organik küçük yumurtalarda 85 Kalori Bulunur.

Haşlanmış Yumurta Değerleri

100 Haşlanmış yumurta içerisinde 1.12 gram karbonhidrat bulunmaktadır. Ortalama olarak Protein 13 gramdır. İçerinde 10 gram civarında yağ bulunur. Kolesterol ise 373 mg ‘dır. Sodyum 124 mg Potasyum ise 126 mg dır. Kalsiyum 50 mg, Vitamin A 520 iu Demir ise 1.18 mg bulunmaktadır.

haslanmis-yumurta-besin-degerleri

buyuk-yumurta-kalorisi

Haşlanmış Yumurta Kalori Değerleri

XL Büyük Haşlanmış Yumurta Kalori Değerleri (Ortalama 72 ile 75 Gramlık)

Haşlanmış yumurta kalori değerleri ise aslında yumurta boyutlarına göre değişmekte. Ortalama bir XL olarak satılan yumurtada yani 72 gram civarında olan bir haşlanmış yumurta kalorisi 112  civarındadır. Bunun %3 ü karbonhidrat oluşur. %34 civarında protein bulundurmakta. %64 ü ise yağdan oluşmakta.

large-yumurta-kalori-degerleri

Large Orta Büyüklükte Haşlanmış Yumurta Kalori Değerleri(Ortalama 63 ile 72 Gramlık)

Piyasada Large olarak satılan ve ortalama 63 gram ile 72 grama arasında değişen yumurtalarda ise 98 kalori bulunmakta. Bu genellikle yediğiniz orta boy yumurtalardır. Bu yumurtalardan günde rahatlıkla 2 tane yiyebilirsiniz. 2 Large yumurta ortalama olarak 196 kalori ile size günlük sabah kahvaltısı ihtiyacınızı sağlar.

Organik 0 Numara Haşlanmış Yumurta Kalori Değerleri(Ortalama 55 ile 60 Gramlık)

Organik yumurtalar genellikle diğer yumurtalara göre daha küçük olmakta. Besin değeri olarak ise organik yumurtada 85 civarında kalori bulunmaktadır. Günde 2-3 tane rahatlıkla yiyebilirsiniz. 2 Yumurta ortalama 170 kaloridir. Organik yumurta ile diğer yumurtalar arasında herhangi bir protein yada karbonhidrat yağ farkı yoktur.

organik-yumurta-kalorisi

 Haşlanmış Mavi Yumurta Kalori Değerleri(Ortalama 55 ile 60 Gramlık)

Mavi yumurta son dönemde çok meşhur oldu. Şili kökenli bu yumurtalar tam bir protein ve selenyum madeni diyebiliriz. Normal yumurtalara göre protein değerleri 1.5 kat fazladır. . Yani 100 Gramlık bir yumurtanın neredeyse %45 civarında protein bulunmakta.

mavi-yumurta-kalori-degerleri

Yumurtalar tamamen yetiştirilme şekline göre kalori değerleri değişebilmektedir. Organik olarak beslenen ve serbest gezen tavuklar ile kümeste yetiştirilmiş tavuk yumurtaları arasında çok fark bulunabilir. Gerçek ve sağlıklı yumurta ise kesinlikle köy tavuklarından alacağınız tamamen böcek yeşillik taş toprakla beslenen tavuklardan alacağınız yumurtadır.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.