Havuzdan Korona Virüs Bulaşır mı? Korona Virüslü Biri İle Aynı Havuza Girersek Virüs Bulaşır mı?

Korona virüs havuzdan bulaşır mı?, Havuzdan Korona Virüs Bulaşır mı? Korona Virüslü Biri İle Aynı Havuza Girersek Virüs Bulaşır mı?

Havalar ısınıyor tabi ki tatil planları da Korona virüs gölgesinde devam ediyor. Fakat tatilcilerin akıllarında bir çok soru bulunmakta. Özellikle sitede oturanlar , otel ve spor salonu havuzlarını kullananlar ve yazın tatile gidecek olanların aklındaki en büyük sorulardan biride havuzdan korona virüs bulaşır mı? Korona virüslü biriyle havuza girersek bize de bulaşma riski var mı?

Korona virüs havuzdan bulaşır mı? sorusu aslında herkesin cevabını bilmediği bir soru. Biz sizler için sağlık kurulu dahil bir çok Profesör Doktor ile görüştük ve ortak kararlarını değerlendirdik.

Tavsiye Konu: Denizden Korona Virüs Bulaşır mı? Tıkla Hemen Oku!!!

Korona virüs bilindiği gibi çok hızlı yayılan bir virüs. Özellikle burundan ve ağızdan çok hızlı bir şekilde vücuda yerleşebilmekte. Fakat havuz suyundaki klor nedeniyle Korona virüsün suda yaşaması çok mümkün değil. Fakat ortak kullanılan şişme yatak vs kesinlikle kullanılmaması gerekiyor. bu gibi plastik nesneler üzerinde ağızdan salya yada burundan mukoza yoluyla virüs kalıntısı olabilir ve kolaylıkla bulaşabilir.

Ayrıca havuzlar her gün klorlama ve devir daim işlemi yapıldığı için virüsü havuzdan kapma ihtimaliniz azalmaktadır. Fakat tabi ki eskisi kadar rahat olamayacağımız kesin. Misal su kaydırakları kesinlikle kullanılmamalı, Şezlonglar özel ve tek kullanımlık örtüler serilmeli ve şemsiye kollarına v.s çok fazla temas edilmemelidir.

Aslında bu dönemde tatile gitmekte hiçbir sakınca yok. Fakat mümkünse artık kalabalık ve büyük oteller yerine daha sakin koyları ve köy tarzı yerlerde tatil yapmayı planlamak en azından bu sene için çok daha mantıklı olacaktır.

Zaten Turizm Bakanlığı da bu konuda çok sıkı denetlemeler yapması bekleniyor. Ayrıca zaten oteller için yönerge hazırlanıyor ve korona virüs konusunda neler yapılmalı oteller nasıl davranmalı gibi bir çok kural katı bir şekilde uygulanması sağlanacak.

Tavsiye Konu: Denizden Korona Virüs Bulaşır mı? Tıkla Hemen Oku!!!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.