Heybeliada Denizi Nasıl? Suyu Soğuk mu?Derin mi? Dalgalı mı? Taşlık mı? Temiz mi?

Heybeliada Denizi Nasıl? , Heybeliada Denizinin Suyu Sıcak mı? Heybeliada Denizi Soğuk mu? Heybeliada Denizi Dalgalı mı? Heybeliada Denizi Derin mi? Heybeliada Denizi Sığ mı? Heybeliada Denizi Temiz mi? Heybeliada’daki Plajlar ve Beach Clublar

İstanbul’da hafta sonunu değerlendirmek için en güzel tercihlerden biride heybeliada’dır. Büyükada’dan sonra denize girmek için güzel bir haftasonu tatili için ilk tercih edilen adadır. Heybeliada’da denize girebileceğiniz 5-6 adet koy ve sahil bulunmakta. Neredeyse tüm sahilleri son derece güzel sakin ve denize girmek için elverişlidir.

Heybeliada’ya vapurla rahatlıkla ulaşılabilmektedir. Özellikle Avrupa yakasından Beşiktaş ve Eminönü’nden seferler düzenlenmektedir. Yarım saatte bir vapur kalkmaktadır. ayrıca özel Tur vapurları da yaz aylarında Heybeliadaya sefer düzenlemektedir.

Gelelim Heybeliada’da denize girmek isteyenlerin için yaptığımız incelemeye…

Heybeliada ne kadar İstanbul’a yakın olasa da denizi Ege denizinin özelliklerini taşır. Heybeliada deniz suyu normal sıcaklıklardadır. Denize girdiğinizde üşümezsiniz. Son derece ılık bir denize sahiptir. Kadınlar ve çocuklar yaz aylarında özellikle Temmuz Ağustos gibi aylarda rahatlıkla denize girebilirler.

Heybeliada Denizi Dalgalı mı Durgun mu? diye sorarsanız deniz genellikle durgundur. Çok nadir zamanlarda deniz dalgalı olabilmektedir. Fakat yaz aylarında özellikle son derece durgun bir deniz vardır.

Heybeliada Denizi sığ bir denizdir. Neredeyse 100 metre kadar gitseniz de deniz kolay kolay derinleşmez. Çocuklar ve yüzme bilmeyenler için rahatlıkla denize girebilir güneşin denizin tadını çıkarabilirler.

Heybeliada Denizinde Deniz Salyası Var mı?

Heybeliada denizinde 2021 yazında Haziran ayı itibariyle deniz salyası görünmemektedir. Gönül rahatlığı ile denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Heybeliada denizi genel olarak küçük taşlıklardan oluşur. Fakat bu çok fazla rahatsız edecek derecede taşlık değildir. Denizin iç kısımları ise kumluktur ve hafif taşlıktır. Denize girerken deniz ayakkabısı ile girmek daha rahat yüzmenizi sağlayacaktır.

Heybeliada denizi son derece temizdir. Gönül rahatlığı ile çocuklarınızı denize sokabilirsiniz.

Heybeliada’da denize girecekseniz belli başlı plajlardan denize girebilirsiniz. Heybeliada’da şezlong ,şemsiye ve plaja giriş ücretleri 40 ile 80 TL arasında değişmektedir.

Alman Koyu ,Asaf Plajı , Değirmenburnu Plajı, Green Beach Gibi Koy ve Plajlarında rahatlıkla denize girebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.