İlaçsız Hapsız En İyi En Başarılı Kolay Uykuya Dalma Yöntemleri

Uykusuzluk İçin Doğal Çözümler Neler? Kolay Uykuya Dalma Yöntemleri, Hızlı uykuya Nasıl Dalınır? Kafa Doluyken Uykuya Nasıl Dalınır? , İlaçsız Hapsız uyuma Yöntemleri …

Günümüzde uyku sorunu neredeyse 10 kişiden 7 sinde görülmekte. Tabi ki bir çok işi öncelikle uyku haplarında çareyi aramakta. Fakat bu haplar belli bir süre sonrasında alışkanlık yapmakta ve uyku problemi tekrarlamakta. Fakat aslında hileli sayılabilecek yöntemler ile uykunuzu getirebilirsiniz. Bilimsel olarak kesin olarak bir kanıtı olmasa da uykunun gözleri yorma ile alakası olduğu kesinlikle doğru. Hele ki kafanıza herhangi bir konuda birşeyler takılmışsa o gece uyku uyumak zulüm olmakta. Aslında uykuyu etkileyen faktörler arasında o kadar çok madde varki saymakla bitmez. Çarşaflarınız temiz ve havalandırılmış olması, Çevrenizde elektronik cihazlar ve cep telefonu olması, yatmadan önce şeker içeren yiyecekler yemeniz uykunuzu kaçıran sebeplerin arasındadır. İnternet üzerinde bir çok bu konuda yazılmış yazı var yok nefesinizi tutun yok koyunları tersten sayın v.s fakat maalesef çok fazla etki ettiği söylenmemekte.

Şimdi kısaca uykusuzluğun sebeplerini listeleyelim. aşağıdaki 12 maddeye dikkat ederseniz %90 rahat ve deliksiz bir uyku uyuyabilirsiniz.

1. Uyku düzeninizi iyi ayarlamaya çalışın. Hergün ortalama aynı saatlerde uyumaya vücudunuzu alıştırın.
2. Gün içindeki öğünleriniz uyku düzenin en önemli parçasıdır. İyi bir kahvaltı hafif bir öğle yemeği mümkünse 19:00 dan önce yenilen akşam yemeği.
3. Uyumadan 2-3 saat önce cips kaju v.b tarzda yağlı çerezlerden uzak durun.
4 . Uyumadan 2-3 saat öncesinde kahve çay kola gibi kafein içeren içeceklerden kesinlikel uzak durun.
5. Uyumadan 1-2 saat öncesinde koşu bandı ağırlık kaldırma gibi sporlardan uzak durun.
6. Odanızda ışık veren cihazlar varsa yada sokak lambasından odanıza ışık giriyorsa bunun girişini engelleyin. Gerekiyorsa daha kalın perdeler kullanın.


7. Odanızın çok sıcak olması uykunuzu kaçıracak rahatsız edecektir. Özellikle uyku problemi olanlar odalarını fazla sıcak tutmamaları gerekir.
8. Yatak odanız sizin dinlenme yerinizdir. Çalışma masası v.b mobilyalar kesinlikle olmaması gerekmekte.
9. Yatmadan önce ılık bir duş almak vücudunuzu rahatlatır rahat bir uykuya dalmanızı sağlar.
10. Uykuya dalamıyorsanız özellikle erkeklerde yatak odanızda küçük bir televizyon bulundurun. Gece tartişma programı açın senını hafif kısın ve televizyonun kapanma saati 1 saate ayarlayın ve yatın size bir nevi ninni gibi gelecektir.
11. Kafanız çok doluysa papatya çalı melisa çayı gibi çayları uyumadan 1-2 saat öncesinde içebilirsiniz.
12. Uyurken beli lastikli vücudunuza tam oturan kıyafetlerden uzak durun mümkün olduğu kadar beli bol paçaları geniş pijamalar tecih edin.

Şimdi gelelim özel taktiklere. Gerçekten de aşağıdaki yollar tecrübe ile sabit ve uykusuzluk sorunu yaşayan insanlardan öğrenilmiş ve paylaşılan taktikler…

1 ) Fan yardımı ile uyku getirme

Evet fan yardımı ile uyku nasıl gelir diyeceksiniz. Özellikle yaz aylarında hem sıcak hemde nem nedeniyle uyumakta zorlanabilirsiniz. Aldığınız ufak pilli bir fanı uyku uyuyamadığınız zamanlarda yüzünüze doğru çevirin. gözleriniz kısa sürece yorulmaya başlayacak. Ayrıca rahat nefes almanızıda sağlamakta. ortalama 3-4 dakika fanı yüzünüze tuttuktan sonra uykunuz gelmeye başlayacaktır. Özellikle kafası çok dolu olup uyuyamayan insanlarınt ercih ettiği ve memnun kaldıkları rahat uyudukları yöntemlerin başında gelmektedir.

2 ) Göz Yorma Taktiği İle Uyku Getirme

Bu taktik ise gerçekten uyku problemi olan kişilerin en sık tercih ettiği çok fazla internet üzerinde yada doktorlardan alamayacağınız tavsiyelerden. Çok basit bir yöntem aslında. Yatağımıza uzanıyoruz. Daha sonra gözlerimizi sabit bir şekilde duvara odaklıyoruz fakat kesinlikle gözlerimizi kıpmamamaya çalışıyoruz. Bu taktik ile gözlerde yorgunluk oluşuyor ve gözler kapanmaya başlıyor. Çok hızlı bir şekilde uyku geliyor ve uykuya dalıyorsunuz.

Ukusuzluğun Zararları

Uyku düzensizliğinin ve uyku sorunlarının insan hayatına bir çok zararı vardır. Bunları kısa ve uzun vadeli olarak gruplandırabiliriz. Kısa süreli uykusuzluğun yol açtığı rahatsızlıklar Dikkat Bozukluğu , Yorgunluk Sakarlık odaklanamama gibi sorunlara sebep olur. Uzun vadede ise Diyabet riskini arttırır. Hafıza kaybına sebep olur. Bağışıklık sistemini zayıflatır. Kemik erimesine yol açar. Beyin damarları ile ilgili risklere sabep olur. Bu nedenle uyku problemi yaşıyorsanız ve doğal yöntemlerle bunu aşamadıysanız kesinlikle doktora başvurmanız gerekmektedir.