Ilgaz Kayak Merkezi Fiyatları 2024 (Giriş ,Otel , Kayak Takımı Kiralama Ücretleri)

Ilgaz Kayak Merkezi Giriş Fiyatları 2024 , Ilgaz Kayak Merkezi Nerede? ,Ilgaz Kayak Merkezine Nasıl Gidilir? Ilgaz Kayak Merkezine Hava yolu Araba ,Minibüs ve Teleferik İle Ulaşım ,Ilgaz Kayak Merkezine Teleferik Fiyatları 2024, Ilgaz Kayak Merkezi Yemek Fiyatları, Ilgaz Kayak Merkezi Açılış Kapanış Saatleri  2024, Ilgaz Kayak Merkezi Teleferik Uzunlukları, Ilgaz Kayak Merkezi Pist Uzunlukları, Ilgaz Kayak Merkezi Kayak Ekipmanı Kiralama Fiyatları, Kastamonu Ilgaz Kayak Merkezi Konaklama Otel Fiyatları, Ilgaz Kayak Merkezi Kar Kalınlığı

Ilgaz Kayak Merkezi Giriş Ücretleri 2024

Ilgaz Kayak Merkezi, doğal güzelliklerle kış sporunu aynı anda hissetmek isteyenler için en ideal alternatiflerdendir. Kastamonu ve Çankırı illerinin sınırında Anadolu’nun en ihtişamlı dağlarından olan Ilgaz dağı eteklerine inşa edilmiş olan merkez, gerçek bir kış turizmi adresidir. Üstelik merkez, tabiat özellikleriyle ün salan Ilgaz Dağı Milli Parkı içerisine konumlandırılmıştır.

Yılın dört ayında kış sporu severlere adrenalin dolu tatil yapabilme keyfi vadeden Ilgaz Kayak Merkezi, konum itibariyle kolay ulaşılabilir bir merkezdir. Coğrafi özelliklerinden dolayı da oldukça dikkat çeken merkez, ilkbahar aylarındaki görünümüyle de sıra dışı bir tabiat manzarası vadeder. Büyük oranda köknar ağaçlarının yeşerdiği lokasyon, kış aylarında beyaz örtü ile kaplanır.

Ilgaz Kayak Merkezi nerede, merak edenler için merkezin tam konumunun Çankırı ve Kastamonu illeri arasında olduğu söylenebilir.  Tam olarak Ilgaz Dağı Milli Parkı içerisinde yer alan merkezin bünyesinde özel tesisler de bulunmaktadır. Bu tesisler; Ankara Üniversitesi, Kastamonu Belediyesi ve Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı tarafından finanse edilerek hizmet vermektedir.

Aynı zamanda özel sektör gelişiminin de yaygın olduğu merkezde konaklama sorunu yaşamak olası değildir. Ilgaz Kayak Merkezine yakın oteller, misafirlerin konaklama ihtiyaçlarını karşıladığı gibi doğrudan merkez içerisinde yer alan tesisler aracılığıyla da kış sporları deneyimini tabiatın en ihtişamlı haliyle yaşamak mümkündür.

Merkez içerisinde yer alan toplam konaklama kotası 666 yatak kapasitesi ile sınırlıdır. Buna karşın tesise yakın konumda bulunan otellerin tercih edilmesi olanaklıdır. Ilgaz Kayak Merkezine yakın oteller arasında farklı konseptlerde ve farklı standartlarda hizmetler sağlayan konaklama tesisler bulunur. Dolayısıyla her bütçeden ziyaretçi Ilgaz Kayak Merkezi imkanlarından faydalanabilir.

Ilgaz Kayak Merkezi ziyaretçilere, bazı kayak merkezlerine oranla coğrafi ve tabii özellikleri nedeniyle farklı aktiviteler yapabilme olanağı da sunar. Doğa yürüyüşü, safari, piknik, avcılık ve benzer nitelikteki birçok etkinliğin Ilgaz Kayak Merkezinin tabiat olanakları eşliğinde gerçekleştirilmesi hemen her mevsim mümkündür.

Ilgaz Kayak Merkezine nasıl gidilir, sorusu merkezin ihtişamlı doğasını yakından gözlemlemek isteyenlerin en çok merak ettiği konuların başında gelir. Tesise ulaşmak için kullanılabilecek tek yöntem karayolu olsa da yurt dışından Ilgaz Kayak Merkezine ziyarette bulunmak isteyenler, alternatif havayolu seçeneklerini kullanabilir.

ilgaz-kayak-merkezi-giris-fiyatlari

Bu Konu ile ilgili Google Aramalarında En Çok Arananlar İse; Ilgaz Kayak Merkezi Giriş Fiyatları 2024 , Ilgaz Kayak Merkezi Nerede? ,Ilgaz Kayak Merkezine Nasıl Gidilir? Ilgaz Kayak Merkezine Hava yolu Araba ,Minibüs ve Teleferik İle Ulaşım ,Ilgaz Kayak Merkezine Teleferik Fiyatları 2024, Ilgaz Kayak Merkezi Yemek Fiyatları, Ilgaz Kayak Merkezi Açılış Kapanış Saatleri  2024, Ilgaz Kayak Merkezi Teleferik Uzunlukları, Ilgaz Kayak Merkezi Pist Uzunlukları, Ilgaz Kayak Merkezi Kayak Ekipmanı Kiralama Fiyatları, Kastamonu Ilgaz Kayak Merkezi Konaklama Otel Fiyatları, Ilgaz Kayak Merkezi Kar Kalınlığı

Bölgeye kendi özel araçlarıyla ziyaret gerçekleştirmek isteyenler için ise ulaşımın son derece yeterli olduğu söylenebilir. Ilgaz Kayak Merkezi ulaşım konusunda herhangi bir olası sorun bulunmadığı gibi tesisin Çankırı ve Kastamonu il sınırları arasında konuma sahip olması özel araçlarla kolaylıkla ulaşım yapılabilmesini sağlar.

Özelikle Ilgaz Kayak Merkezi-Ankara arasındaki ulaşım her ne kadar iki lokasyon arasındaki mesafe uzak gibi görünse de oldukça konforludur. Dolayısıyla bölgeye Ankara ve çevresindeki illerden ulaşmak isteyenler, şehirler arası otoyollar aracılığıyla ulaşım süresini minimum düzeye indirerek konforlu bir kış tatili planlaması yapabilir.

Ilgaz Kayak Merkezi Nerede?

Ilgaz Kayak Merkezi nerede, merak edenlere tesisin Çankırı ve Kastamonu sınırları arasında Ilgaz Dağı Milli Parkı’nda konumlandırıldığı cevabını vermek mümkündür. Bununla birlikte tesisin anayola uzaklığı ise sadece 1.5 kilometredir. Ayrıca tesis girişinde merkeze ulaşım için hizmet veren özel servis araçları bulunduğundan ulaşım konusunda herhangi bir aksaklık yaşanmaz.

Tesis, Kastamonu il merkezine 50 kilometre mesafede konumlandırılmıştır. Ilgaz Kayak Merkezinin büyük bir bölümü Kastamonu ili sınırları içerisinde bulunur. Tesisin Çankırı il merkezine uzaklığı ise 70 kilometredir. Ayrıca Ilgaz Kayak Merkezi nerede, merak edenler için tesisin Ankara’ya uzaklığının sadece 200 kilometre mesafede olduğu söylenebilir.

Ilgaz Kayak Merkezi Rakımı

Ilgaz Dağı’nın deniz seviyesinden yüksekliği 2546 metre olmakla birlikte Ilgaz Kayak Merkezi rakımı 1050 ile 200 metre aralığındadır. Merkez, dağın etekleri boyunca uzandığından zirve noktasına erişim bulunmaz. Bununla birlikte Ilgaz Dağı’nın zirve noktasında ve zirveye yakın uygun alanlarda tabiat manzarasının ziyaretçiler tarafından en efektif biçimde seyredilebilmesi adına hizmet sağlayan kafe ve restoran gibi tesisler bulunmaktadır.

İstanbul – Ilgaz Kayak Merkezi Arası Kaç Km?

Tabiatın en eşsiz halinin kış aylarındaki beyazlarla dolu güzelliğini yakından keşfetmek isteyen İstanbullular tarafından, İstanbul – Ilgaz Kayak Merkezi arası kaç km, sorusunun cevabı merak edilmektedir. İstanbul’dan merkeze ulaşmak isteyenlerin 475 kilometrelik mesafeyi kat etmeleri gerekmektedir.

Kastamonu Ilgaz İstanbul arası kaç saat, sorusuna cevap arayanlar için ise yaklaşık olarak 5.5 saatte 575 kilometrelik yolun tamamlanması mümkündür. Bu süre, İstanbul’dan yola çıkılan lokasyona göre farklılık gösterebileceği gibi tüm yolculuk süresi maksimum 6 saat olarak ifade edilebilir. Yani İstanbul’un en uç lokasyonlarından Ilgaz Kayak Merkezine ulaşmak en fazla 6 saat sürecektir.

ilgaz-kayak-merkezi

Ilgaz Kayak Merkezine Nasıl Gidilir?

Ilgaz Kayak Merkezine nasıl gidilir, sorusuna farklı alternatifler üzerinden cevap vermek mümkündür. Tesisi Ankara’dan veya İstanbul gibi büyükşehirlerden ziyaret etmek isteyenler, şahsi araçlarını kullanarak ya da şehirler arası otobüs seferleriyle bölgeye ulaşım sağlayabilir. Şehirler arası otobüs seferlerinin kullanılması halinde öncelikli olarak Kastamonu şehir merkezi ziyaret edilmelidir.

İstanbul veya Ankara gibi merkezlerde dahil olmak üzere Ilgaz Kayak Merkezine yapılan günübirlik turlarla ziyaretçilerin merkeze ulaşması da olasıdır. Ilgaz Kayak Merkezi ulaşım konusunda yurt dışından ziyarette bulunacakların ise çevrede var olan havalimanlarını ya da Ankara ve İstanbul gibi merkezlerdeki havalimanlarını kullanmaları önerilir.

İstanbul veya Ankara gibi merkezlerden gelen ziyaretçilerin öncelikli olarak Kastamonu il merkezine ulaşarak, buradan tesise karşılıklı olarak yapılan minibüs seferlerini kullanmaları gerekir. Ilgaz Kayak Merkezi ulaşım kapsamında hizmet sağlayan minibüse binildikten sonra tesis girişinde bekleyen özel servis araçlarıyla bölgeye ulaşılabilir.

Ilgaz Kayak Merkezine Araba İle Ulaşım

Ilgaz Kayak Merkezine araba ile ulaşım konusunda kullanılabilecek alternatifler son derece fazladır. Özellikle büyük şehirlerden özel araçlarla Ilgaz Kayak Merkezini ziyaret etmek tahmin edildiğinden daha kolaydır. Şahsi araçlarıyla gelen ziyaretçilerin takip etmesi gereken güzergahı Ankara ve İstanbul mevkilerine göre ayırmak mümkündür.

Bu Kapsamda Ilgaz Kayak Merkezine araba ile ulaşım gerçekleştirmek isteyenlerin;

  • Ankara’dan: Çankırı üzerinden Kastamonu – Ankara mevkiine giriş yapmaları gerekir. Çankırı yönünden Kastamonu mevkiine sapılmalı ve Ilgaz Tüneli yol ayrımından Ilgaz Dağı’na doğru devam edilmelidir. Ilgaz Dağı Milli Parkı’na ulaşıldıktan sonra 1.5 kilometrelik tırmanışın tamamlanmasıyla birlikte tesise ulaşabilirsiniz.
  • İstanbul’dan: 475 kilometrelik yolun tamamlanması adına öncelikli olarak E-5 karayolu üzerinden Gerede – Çorum otoyoluna geçiş yapılmalıdır. Bu yol boyunca devam ederek Kastamonu – Ankara mevkiine sapılmalı ve Ilgaz ilçesinin kesiştiği yol ayrımından Ilgaz Dağı Milli Parkı mevkiine giriş yapılmalıdır. Son olarak milli parkın girişinden 1.5 kilometrelik yolu kat ederek tesislere ulaşım sağlayabilirsiniz.

Ilgaz Kayak Merkezine araba ile ulaşım dışında havayolu ile ulaşım da mümkündür. Kastamonu Havalimanı aracılığıyla Ilgaz Kayak Merkezine ziyaret gerçekleştirebilirsiniz.

Ilgaz Kayak Merkezine Havayolu İle Ulaşım

Ilgaz Kayak Merkezine Havayolu ile ulaşım belirtilmiş olduğu gibi Kastamonu Havalimanı üzerinden yapılabilir. İstanbul’dan Kastamonu Havalimanı’na yönelik doğrudan uçuş seferleri bulunduğu gibi diğer bölgelerden uçuş seferi bulunmaz. Dış hatlar uçuşunun faaliyette olmadığı Kastamonu Havalimanına, İstanbul-Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı üzerinden aktarmaları olarak ulaşabilirsiniz.

ilgaz-kayak-merkezi-konaklama-fiyatlari

Ilgaz Kayak Merkezine Minibüs Otobüs İle Ulaşım

Ilgaz Kayak Merkezine minibüs otobüs ile ulaşım kapsamında günübirlik ve düzenli olarak sağlanan toplu taşıma seferleri hizmet vermektedir. Özel minibüslerin kullanıldığı bu hatlar, Ilgaz Kayak Merkeziyle, Kastamonu il merkezi arasında sefer yapar. Yaklaşık olarak 30-45 dakikalık sefer süreleriyle 40 kilometrelik mesafe kat edilerek tesise ziyarette bulunabilirsiniz.

Ilgaz Kayak Merkezine minibüs otobüs ile ulaşım hatlarını kullanarak bölgeye ziyarette bulunmak isteyenlerin Karayolları Ilgaz Bakımevi mevkiinde inilmesi gerekir. Burada bulunan özel servisler aracılığıyla tesislere ulaşabilirsiniz. Yaklaşık olarak 5 dakika sürecek bu yolculuk, Ilgaz Milli Parkı’na tırmanış şeklinde olacaktır.

Ilgaz Kayak Merkezi Otel Transferi ve Taksi Ücretleri

Ilgaz Kayak Merkezi otel transferi ve taksi ücretleri Kastamonu il merkezi üzerinden ya da Kastamonu Havalimanı aracılığıyla kat edilecek mesafeye göre farklılık gösterir. Otel transferlerinin ücretleri hizmeti sağlayan tesisin niteliklerine göre de değişkendir. Kastamonu il merkezi ile Ilgaz Kayak Merkezinin arasındaki 40 kilometrelik mesafenin taksi ile kat edilmesi durumunda ödenmesi gereken muhtemel tutar 470 TL tutarındadır.

Ilgaz Kayak Merkezine Teleferik İle Ulaşım

Ilgaz Kayak Merkezine teleferik ile ulaşım kapsamında herhangi bir hizmet bulunmamaktadır. Buna karşın merkez içerisinde farklı kurumlara bağlı olarak hizmet sağlayan telesiyej ve teleski alternatifleri vardır. Bu mekanik tesisler aracılığıyla kayakçılar yüksek düzeyde kayak deneyimi yaşamak adına pistlerin başlangıç noktalarına ulaşabilir.

Buna karşın tesisin iki numaralı etabına ulaşmak için Ilgaz Kayak Merkezine teleferik ile ulaşım olanağı kullanılabilir. 2187 metre irtifada bulunan ve 296 metrekare büyüklüğe sahip olan kapalı kafeye teleferikle ulaşarak eşsiz doğa manzarasını izleyebilirsiniz. Burada faaliyet gösteren kafede tüm sıcak içeceklere ulaşmanız da mümkündür.

ilgaz-kayak-merkezi-yeme-icme-fiyatlari

Ilgaz Kayak Merkezi Günübirlik Ne Kadar Tutar?

Ilgaz Kayak Merkezine günübirlikte ziyaret yapmak isteyenler için hizmet sağlayan tur firmaları bulunmaktadır. Birden fazla firma günübirlik ziyaret turları düzenliyor olmakla birlikte bu firmaların bir bölümü şehir içinden seferlere başlarken bir bölümü ise diğer şehirlerden merkeze yönelik günlük turlar düzenler. Ilgaz Kayak Merkezi günübirlik ne kadar tutar, merak edenler için;

  • Konaklamasız Ankara merkezli çıkışlar: 1150-2000 TL
  • 1 gece konaklamalı Ankara merkezli çıkışlar: 300-400 TL
  • Konaklamasız İstanbul merkezli çıkışlar: 250-300 TL
  • 1 gece konaklamalı İstanbul merkezli çıkışlar: 400-500 TL

Aralığındadır. Ayrıca ek masrafları da gözeterek Ilgaz Kayak Merkezi günübirlik ne kadar tutar, merak edenler için tesiste kiralanacak kayak ekipmanlarının da genel maliyet hesabına eklenmesi gerekir. Genel maliyetin açıkça hesaplanabilmesi adına talep edilen ekipmanların özellikleri ve nitelikleri hakkında detaylı bilgi sahibi olunarak söz konusu günübirlikte tur fiyatlarının üzerine eklenmesi gerekir.

Ayrıca Ilgaz Kayak Merkezi günü birlikte ne kadar tutar, merak edenler için söz konusu tur seferlerinde birçok ihtiyacın karşılandığı da belirtilmelidir. Büyük oranda kahvaltı ve öğlen yemeğinin sunulduğu günübirlikte turların fiyatlarına milli park giriş ücretleri de dahil edilmektedir. Aynı zamanda rehberlik ve refakat hizmetleri de günübirlik tur fiyatlarına dahildir.

Ilgaz Milli Parkı Giriş Ücretleri

Ilgaz Kayak Merkezi, belirtilmiş olduğu gibi Ilgaz Milli Parkı içerisindedir. Kayak merkezinin milli park statüsüne sahip olarak hizmet veriyor olması nedeniyle girişlerde ücret ödenmesi gerekebilir. Günübirlik turlarda bu ücretler büyük oranda hizmet sağlayan aracı firmalar tarafından ödenir. Bireysel girişlerde ise aşağıda belirtilen tutarlar ziyaretçilerden talep edilmektedir.

Ilgaz Milli Parkı giriş ücretleri 2024
için şu şekilde belirlenmiştir:

  • Karavan: 238 TL
  • Otobüs: 262 TL
  • Minibüs: 154 TL
  • Midibüs: 196 TL
  • Çadır: 129 TL
  • Otomobil: 118 TL
  • Motosiklet: 112 TL
  • Motorlu Taşıtsız Bireysel Girişler: 26 TL

Söz konusu Ilgaz Milli Parkı giriş ücretleri 2024 , merkezin sağlıklı şekilde faaliyet göstermesi adına bakanlık tarafından toplanmaktadır. Dolayısıyla milli parka girişlerde bu ücretlerin ödenmesi gerekir.

ilgaz-kayak-merkezi-teleferik-fiyatlari-2021-2022

Ilgaz Kayak Merkezi Yemek Fiyatları

Ilgaz Kayak Merkezi yemek fiyatları talep edilen yemek türlerine göre farklılık gösterir. Eşsiz tabiat eşliğinde klasik ekmek arası köfte veya sucuk yemek isteyenlerin ortalama 115-200 TL aralığında ödeme yapmaları yeterli olacaktır. Daha özel yemeklerle bir akşam yemeği deneyimi yaşamak isteyenlerin ise arzu ettikleri yemek türüne göre farklı miktarlarda ödeme yapmaları gerekir.

Ilgaz Kayak Merkezi Açılış Kapanış Saatleri 2024

Ilgaz Kayak Merkezi açılış kapanış saatleri 2024
sezonunda 08:30 – 17:00 olarak belirlenmiştir. Bununla birlikte tesisin bazı pistlerinde gece kayağı yapma şansınız da bulunur. Tesisin 1 numaralı pisti gece kayağı yapmak isteyen kayak severler için geç saatlere kadar aydınlatılır. Bu pisti kullanarak karanlıkta beyaz örtünün üzerine süzülme keyfini yaşayabilirsiniz.

Ilgaz Kayak Merkezi Teleferik Uzunlukları

Ilgaz Kayak Merkezinde farklı kurumlar ve özel teşebbüsler tarafından işletmeciliği yapan mekanik tesisler bulunmaktadır. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafınca hizmet sağlanan Ilgaz Kayak Merkezi teleferik uzunlukları şu şekildedir:

  • Üst İstasyon: 1985 metre
  • Alt İstasyon: 1850 metre

İrtifada çalışmaktadır. Ayrıca merkezin 2 numaralı tesisine ulaşmak için teleferik hattının kullanılması da mümkündür. 2187 rakıma kadar çıkabilen bu teleferik hattı ile eşsiz Ilgaz manzarasını derinlikli olarak hissederek, tesiste yer alan sıcacık kapalı sosyal donatı alanlarında keyifle dinlenebilirsiniz.

Ilgaz Kayak Merkezi Pist Uzunlukları

Ilgaz Kayak Merkezi toplamda 3700 metre uzunluğa sahip olan 5 farklı pistle kayak severlere eşsiz kayak deneyimi vadeder. Yapımı tamamlanan ve aktif olarak faaliyetlerini sürdüren bu 4 piste ek olarak yeni pistler de inşa edilmeye devam etmektedir. Tesiste yer alan 5 pistin zorluk derecesi kayakçı deneyimine göre farklılık gösterecek biçimde standardize edilmiştir.

Ilgaz Kayak Merkezi pist uzunlukları ve zorluk dereceleri şu şekildedir:

  • Başlangıç Seviyesi (Siyah-Mavi Pist): 800 metre kayma mesafesi, 160 metre irtifa kaybı
  • Orta Seviye (Siyah-Mavi Pist 2): 900 metre kayma mesafesi, 160 metre irtifa kaybı
  • Orta Seviye (Kırmızı-Mavi Pist): 900 metre kayma mesafesi, 147 metre irtifa kaybı
  • Orta Seviye (Dikmen Pisti): 960 metre kayma mesafesi, 125 metre irtifa kaybı
  • Zor Seviye (Mavi Pist): 1040 metre kayma mesafesi, 150 metre irtifa kaybı

3 farklı seviyede 5 farklı standarda sahip olan Ilgaz Kayak Merkezi pist uzunlukları, kayakçıların daha önce sahip oldukları deneyimlere göre tercihte bulunabilme olanağı sağlar. Ayrıca pistler belli kesişim noktalarında birbirleriyle kesişerek kayakçı deneyimlerinin uzun soluklu olmasını sağlamıştır.

Ilgaz Kayak Merkezi Kayak ve Snowboard Eğitim Fiyatları 2024

Daha önce hiç kayak deneyimi olmayanlar için Ilgaz Kayak Merkezi kayak dersi eğitimi profesyonel kayakçılar tarafından verilmektedir. Yine farklı kurumlara bağlı olarak hizmet sağlayan uzman kayakçılardan eğitim alarak daha efektif bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Ders ücretleri saatlik olarak verilir ve grupların üye sayısına göre maliyet düşer.

Ilgaz Kayak Merkezi kayak ve snowboard eğitim fiyatları 2024
‘de
şu şekildedir:

  • Bireysel Dersler: 1330 TL
  • 2 Kişi: 1450 TL
  • 3 Kişi: 1550 TL
  • 4 Kişi: 1650 TL

Şeklindedir. 5 kişi ve üzeri eğitim almak isteyenler için ise daha yüksek maliyetlerin kişi başı ücret üzerinden ödenmesi gerekir.

ilgaz-kayak-merkezi-kayak-ekipmani-kiralama-fiyatlari

Ilgaz Kayak Merkezi Kayak Ekipmanı Kiralama Fiyatları 2024

Merkeze yapacağınız ziyaretlerde Ilgaz Kayak Merkezi ekipman kiralama hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz. Kiralama hizmetleri sağlayan birden fazla firma ya da kurum bulunuyor olduğundan burada fiyat-performans karşılaştırması yaparak, kişisel taleplerinizi de göz ardı etmeden karar verebilirsiniz.

Ilgaz Kayak Merkezi kayak ekipmanı kiralama fiyatları tesiste hizmet sağlayan firma veya kurumlara göre şu aralıklardadır:

  • Snowboard Kayak Takımı: 290-350 TL
  • Standart Kayak Takımı: 180-240 TL
  • Kask-Gözlük ve Benzeri Yardımcı Ekipmanlar: 125-235 TL
  • Kayak Elbisesi (Pantolon ve Mont): 200:320 TL

Fiyatlar bu şekilde standardize edilmiş olmakla birlikte konaklama tesisleri de ekipman kiralama konusunda hizmet sağlamaktadır. Dolayısıyla diğer firma veya kurumlardan fiyat almadan önce konaklama yaptığınız tesisle ekipman kiralama konusunda görüşmeniz önerilir.

Ilgaz Kayak Merkezi Telesiyej Fiyatları

Ilgaz Kayak Merkezi telesiyej fiyatları tek bir sefer çıkış için 120 TL olarak belirlenmiştir. 3 kez telesiyeji kullanmak isteyenlerin ise 150 TL ödemeleri gerekir. Bununla birlikte arzu edenlerin günlük limitsiz kayak kartı almaları da mümkündür. SkiPass alınarak bir günde arzu edildiği kadar telesiyej imkanlarından faydalanabilirsiniz.

Ilgaz’da Nerede Kalınır?

Ilgaz’da nerede kalınır, merak edenler için tesisin içerisinde ve bölgede birçok konaklama alternatifi bulunduğu belirtilmelidir. Özellikle devletin ilgili kurumlarına ve bakanlıklarına bağlı olarak hizmet sağlayan konaklama tesisleri daha düşük maliyetlerle hizmet sağlar. Sivillerin de konaklayabildiği bu otellerin dışında özel konaklama tesisleri de bulunmaktadır.

Ilgaz Kayak Merkezi konaklama imkanları kapsamında merkeze yapacağınız ziyaretlerde konaklayabileceğiniz devlet destekli tesisler şu şekildedir:

  • Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü Misafirhanesi
  • Ankara Üniversitesi Misafirhanesi
  • Türkiye Kayak Federasyonu Ilgaz Dağı Kamp Eğitim Merkezi
  • TSK Misafirhanesi

Gibi devlet destekli konaklama tesislerinin yanı sıra merkez içerisinde ve çevresindeki bölgelerde hizmet sağlayan özel teşebbüse ait otel ve konaklama seçenekleri de bulunmaktadır. Söz konusu kurumlara bağlı olarak hizmetlerini sağlayan tesisler Ilgaz Kayak Merkezi konaklama imkanları kapsamında sivil taleplere de karşılık verir.

ilgaz-kayak-merkezi-otel-konaklama-fiyatlari

Kastamonu Ilgaz Kayak Merkezi Konaklama Otel Fiyatları

Kastamonu Ilgaz Kayak Merkezi konaklama otel fiyatları, tercih edeceğiniz tesise ve genel anlamda talep ettiğiniz hizmet kalitesine göre farklılık gösterir. Özellikle sezonun başlangıç tarihinde oldukça düşük miktarlarda konaklama yapmanız mümkündür. Sezonun tam ortası olarak kabul edilebilecek sömestr tatilinde ise tesisin doluluk oranı en yüksek seviyelere çıkar ve fiyatlar bir miktar artabilir.

Kastamonu Ilgaz Kayak Merkezi konaklama ve otel fiyatları farklı standartlarda hizmet sağlayan tesislere göre geceliği kişi başı 1200 ile 1600 TL aralığında değişmektedir. Ayrıca otellerin tesise olan uzaklıkları da gecelik fiyatlar konusunda belirleyicidir. Şehir merkezine yaklaşık olarak 6-7 kilometrede olan ve kayak tesislerine 32-33 kilometre uzaklıktaki otellerde çok daha düşük maliyetle konaklama yapabilirsiniz.

Ilgaz Kayak Merkezine Ne zaman Gidilir?

Ilgaz Kayak Merkeziyle ilgili en çok merak edilen konulardan biri de bölgeye ne zaman ziyaretlerin gerçekleşmesi gerektiğidir. Ilgaz Kayak Merkezine ne zaman gidilir, merak ediyorsanız merkezin senede Aralık ve Nisan ayları arasında 4 ay kış sporları kapsamında hizmet verdiği belirtilmelidir. Diğer sezonlarda da bölgeye yönelik ziyaretlerinizi sürdürebilirsiniz. Yalnız bu tarz ziyaretlerde kış sporu olanaklarından ve tesislin kış konseptinden faydalanmanız mümkün olmayabilir.

Ilgaz Kayak Merkezi 2024 Sezonu Ne Zaman Açılıyor?

Ilgaz Kayak Merkezi 2024 sezonu ne zaman açılıyor, sorusuna sezonun her yıl olduğu gibi Aralık ayında başlayacağı cevabını vermek mümkündür. Aralık ayı itibariyle başlayan sezon özellikle Ocak ve Şubat aylarında en yüksek talebin oluştuğu süreci yaşar.

Ilgaz Kayak Merkezinde Neler Var?

Ilgaz Kayak Merkezi, bir milli park üzerine inşa edilmiş olması nedeniyle tesisleşme konusunda çeşitli zorluklarla karşı karşıyadır. Milli parkların korunmasına yönelik ilgili kanunun izin verdiği ölçüde merkezin tesisleşme alanında gelişimi belediye ve diğer kurumlar tarafından sürdürülmektedir. Buna karşın merkez içerisinde birçok sosyal donatı alanı ve özel tesis bulunur.

Ilgaz Kayak merkezinde neler var, merak ediyorsanız merkezin devasa alanı içerisinde;

  • Birçok restoran ve kafe
  • Dinlenme alanları
  • Mescit ve ibadet alanı
  • Sağlık birimleri için özel olarak ayrılmış kapalı kompleks
  • Telesiyej ve teleski
  • Konaklama tesisleri
  • Manzara seyir noktası

Tesisler yer almaktadır. Ayrıca merkez içerisinde ve çevresinde tesisleşme faaliyetleri devam ediyor olduğundan yeni tesislerin merkeze kazandırılması da olasıdır.

Ilgaz Kayak Merkezi SkiPass Ücretleri 2024

Ilgaz Kayak Merkezi Skipass ücretleri yeni sezonda 300 TL olarak belirlenmiştir. Bu ücreti ödeyerek Skipass kart satın alabilirsiniz. Skipass kartla merkez içerisinde yer alan mekanik tesislerden sınırsız olarak faydalanmanız mümkündür. Günlük kullanım için geçerli olan Skipass ile telesiyej ve teleskileri arzu ettiğiniz miktarda kullanabilirsiniz.

ilgaz-kayak-merkezi-pist-uzunluklari

Kastamonu Ilgaz Kayak Merkezi Telefon Numarası

Kastamonu Ilgaz Kayak Merkezi telefon numarası olan 0 366 214 22 18 üzerinden yetkililerle iletişime geçerek merkez hakkında detaylı ve anlık bilgi sahibi olabilirsiniz. Ayrıca tesiste bulunan Türkiye Kayak Federasyonu yetkilileriyle de 0 366 239 10 03 numaralı telefon aracılığıyla iletişime geçmeniz mümkündür.

Ilgaz Kayak Merkezi Canlı Kamera İzleme

Ilgaz Kayak Merkezi canlı kamera izleme imkanı tesisin faaliyetlerine başlamasıyla birlikte sunulmaktadır. Tesis hakkında son dakika bilgilerine erişmek, kayış deneyimi hakkında fikir sahibi olmak ve pistleri yakından takip etmek adına canlı kamera izleme seçeneklerini kullanabilirsiniz.

Ilgaz Kayak Merkezi Canlı Kamera İzleme

Ilgaz Kayak Merkezi Kar Kalınlığı

Ilgaz Kayak Merkez kar kalınlığı, mevsimsel özelliklere göre farklılık gösteriyor olsa da bölgenin kış turizmi kapsamında faaliyet gösterdiği 4 ayda yarım metre ile 2.5 metre aralığında değişkendir. Özellikle Ocak ve Şubat aylarında bölgede gözlemlenen yoğun kar yağışları kar kalınlığının artmasını sağlarken, ulaşım konusunda kesintisiz olarak sunulan hizmetler herhangi bir aksaklık yaşanmasını engellemektedir.


Diğer Kayak Merkezleri İnceleme Yazılarımız

Aşağıdaki makalelerimizde Türkiye’deki En İyi kayak merkezleri ile ilgili tüm detayları bulabileceksiniz. Kayak merkezleri giriş ücretleri otel fiyatları ulaşım fiyatları günübirlik ne kadara mal olacağını, Teleferik Fiyatlarını hatta Kar kalınlıklarına kadar Tüm detaylara ulaşabilirsiniz. İstediğiniz makaleye tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Yorumlar
  1. Tuğba Acer Demir dedi ki:

    Telefonlara ulaşılamıyor….