İlk Yardım Çantası Olmayan Araç Muayeneden Geçer mi ? Ağır mı Hafif Kusur mu? | 2024

İlk Yardım Çantası Olmayan Araç Muayeneden Geçer mi ? İlk Yardım Çantası Olmayan Araç Muayeneden Ağır mı Hafif Kusur mu Geçer ? İlk Yardım Çantası Olmayan Araç Muayene Sorun Çıkarır mı?

İlk Yardım Çantası Olmayan Araç Muayeneden Geçer mi ?

İlk yardım çantası normalde sadece muayene için değil her zaman araçlarda bulundurulması gereken çok önemli bir çantadır. Özellikle hafif yaralanmalarda ve olası sağlık sorunlarında hızlı bir şekilde geçici yada hızlı bir şekilde tedavi sağlar. Zaten araç muayenesinde de ilk yardım çantası zorunlu tutulmuştur.

Peki gelelim en çok soruların başında gelen İlk Yardım Çantası Olmayan Araç muayeneden geçer mi? İlk Yardım Çantası Olmayan Araç muayeneye giderken çıkarılmalı mı? İlk Yardım Çantası Olmayan Araç Ağır Kusurlu mu Hafif kusurlu mu olarak muayeneden geçer?

Tüvtürk muayene uzmanlarından Erkan bey bu konuda tüm detayları anlattı.

ilkyardim-cantasi-yoksa-hafif-kusurmu-agir-kusurmu

Öncelikle ilk yardım çantasının her araçta kesinlikle olması gerektiğini hatırlatmak gerekiyor. İlk yardım çantası aracınızda olmaz ise yada bir yerde unuttunuz kaybettiniz ise üzülmeyin. İlk yardım çantasına zaten bir çok Tüvtürk personeli dikkat etmemektedir. Fakat dikkat eden olsa da hafif kusurlu sayılacaktır. Net bir şekilde söylemek gerekirse ilk yardım çantası olmayan araçlar araç muayenesinden hafif kusurlu olarak geçer. Herhangi bir sıkıntı yaratmaz. Tabi ki bu çantanın içinde reflektör gibi çok hayati parçalarda bulunmaktadır. Bu nedenle aracınızda ilk yardım çantanız yoksa kesinlikle almanızı tavsiye ederiz. Hem kendi sağlığınız hemde herhangi bir acil durumda kullanmanız için gereklidir.

İlk Yardım Çantası Nedir?

İlk yardım çantası acil durumda trafikte sizin kurtarıcınız olabilir. İlk yardım çantası diyoruz çünkü tehlike durumunda ilk kullanacağınız malzemeleri bulundurur. ilk yardım çantalarını Büyük alışveriş marketlerinden Metro v.b gibi yerlerden rahatlıkla alabilirsiniz. Ortalama 50 TL ile 150 TL arasında değişen fiyatları bulunmaktadır.

ilkyardim-cantasi-yoksa-arac-muayenesinden-kalirmiyim

ilk yardım çantasının içinde ise 3 sargı bezi Flaster Medikal Makas Çengelli iğne Yarabandı Turnike Sargı bezi Esmark bandajı Antiseptik solüsyon El feneri Eldiven Yanık örtüsü Gaz komresi gibi malzemeler bulunabilir. Pahalı çantalarda ise farklı malzemelerde bulunur. Ayrıca Reflektör dahil olan çantalarda vardır. Bu malzemeler acil durumda sizi en azından hastaneye gidene kadar sizi sağlıklı tutabilmektedir.

Herhangi bir sorunuz olursa aşağıdaki kısımdan yorum olarak sorunuzu bırakabilirsiniz. Uzmanlar size yardımcı olacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.