İnşaat Kumu ve Çakıl M3 Fiyatları 2024 Listesi
İnşaat Kumu M3 Fiyatları 2024, Çakıl M3 Fiyatları 2024, 1 Kamyon Kum Ne Kadar? , İnşaat için Mıcır M3 Fiyatı 2024
İnşaat Kumu ve Çakıl M3 Fiyatları 2024
Günümüz koşullarında inşaat kumu ve çakıl m3 fiyatları söz konusu olduğu zaman, birden fazla seçenek karşımıza çıkmaktadır. Dolayısıyla son zamanlarda inşaat kumu ve çakıl malzemesine ihtiyaç duyulduğu zaman mutlaka kapsamlı bir araştırma yapmak önerilmektedir. Bu yazımızda inşaat kumu ve çakıl m3 fiyatları 2024 listesi konusuna yer verdik. Böylece inşaat kumu ve çakıl kumu temin etmek istediğiniz zaman güncel fiyatlara dair fiyat bilgisine ulaşmanıza yardımcı olmayı amaçladık.
İnşaat kumu gündeme geldiği zaman; sıva kumu başta olmak üzere yıkanmış beton kumu ve ince kum gibi yapı malzemeleri karşımıza çıkmaktadır. Yine mil kumu, şap kumu ve harç kumu gibi çok sayıda farklı kum çeşidinin varlığından söz etmek mümkündür. Tam da bu noktada 2024 inşaat kumu fiyatları söz konusu olduğunda kumun çeşidine ve kullanım özelliğine göre farklı fiyatlardan söz edebiliriz. Elbette ki bu durum 2024 çakıl m3 fiyatları için de geçerlidir. Zira çakıl taşı da kendi arasında kırmataş çakıl ve mıcır gibi farklı çeşitlerden oluşmaktadır.
2024 kum çakıl fiyatı konusunda detaylı bir araştırma yaptığımız zaman genelde ton başı fiyatlandırmalar karşımıza çıkmaktadır. Burada 1 ton kumun kaç metre küp geldiği sorusu önemli bir soru olarak karşımıza çıkmaktadır. Bundan dolayı bu yazımızda 1 ton kumun kaç metre küpe denk geldiği bilgisine yer vererek, hesaplama işlemini çok daha pratik bir şekilde yapmanıza destek olmak istedik. İşte inşaat kumu ve çakıl m3 fiyatları 2024 listesi konusuna dair en güncel bilgiler!
2024 Güncel İnşaat Kumu ve Çakıl M3 Fiyatları Listesi
İnşaat sektörünün en temel yapı malzemeleri arasında yer alan kum, kullanım özelliğine göre farklı fiyat seçenekleri halinde satışa sunulmaktadır. Kum fiyatları 2024 hesaplanırken genellikle metre küp hesabı yapılmaktadır. Bu noktada kaba ve ince kumun metre küp fiyatının 172 TL, şap kumunun metre küp fiyatının da 178 TL olduğu bilinmektedir. Ayrıca 1, 2, 3 numaralı mıcır malzemesinin fiyatı 178 TL, 4, 5, 6 numaralı mıcır malzemesinin metre küp fiyatının 172 TL olduğunu ifade edebiliriz.
Yapı sektörünün aranılan malzemeleri arasında yer alan stabilize malzemesinin metre küp fiyatı; 160 TL iken 07 sıva kumu yapı malzemesinin 172 TL olarak ücretlendirildiği bilinmektedir. Ayrıca mil kumunun metre küp fiyatı 172 TL, yıkanmış beton kumunun metre küp fiyatının 160 TL ve kırma 4/14 malzemesinin 60 TL olduğunu ifade edebiliriz. Yine kırma 12/24 malzemesinin metre küp fiyatı, 160 TL iken, moloz malzemesinin metre küp fiyatının da 124 TL olduğunu ifade etmek mümkün olmaktadır.
İnşaat sektörü söz konusu olduğu zaman sıklıkla karşımıza çıkan kırma beton yapı malzemesinin metre küp fiyatı; 148 TL’dir. 05 kırma malzemesinin metre küp fiyatı; 42 TL, 7/15 kum malzemesinin metre küp fiyatı; 148 TL ve tuvenan yapı malzemesinin metre küp fiyatının da 124 TL olduğunu ifade etmek mümkündür. Ayrıca 0,63 kum yapı malzemesinin metre küp fiyatı; 130 TL ve By Pass 0,25 mm kalınlığındaki yapı malzemesinin metre küp fiyatının da 18 TL olduğu bilinmektedir.
Görüldüğü üzere inşaat kumu ve çakıl m3 fiyatları 2024 söz konusu olduğu zaman karşımıza birden fazla fiyat seçeneği çıkmaktadır. Burada vermiş olduğumuz fiyat bilgilerinin ön bilgi amaçlı olduğunu vurgulamakta fayda vardır. Zira farklı nedenlere bağlı olarak yapı malzemesi fiyatlarının 2024 yılında da değişiklik gösterebileceği bilinmektedir. Ayrıca söz konusu fiyatlara KDV ve nakliye de dahil değildir. Bütün bu bilgiler ışığında kum ya da çakıl alacaksanız, tedarikçi firmayla iletişime geçmeniz faydalı olacaktır.
İnşaat Kumu ve Çakıl Çeşitleri Nelerdir?
0 – 3 mm Kum
İnşaat sektörünün sıklıkla tercih ettiği 0-3 mm kum, sıva yapma ve tuğla örnek için tercih edilen kum çeşididir. Şap ve sıva kumu olmak üzere 2 farklı çeşidi bulunan 0-3 mm kum malzemesinin elenmiş ve yıkanmış bir kum olduğunu ifade etmek mümkündür.
0 – 1 mm Kum
Özellikle ince sıva işlerinin aranılan malzemesi olan 0-1 kum, elenmiş ve yıkanmış bir kum türü olarak kullanıma sunulmaktadır. 0-1 mm kum aynı zamanda mil kumu olarak da isimlendirilmektedir.
0 – 5 mm Kum
İnşaat sektöründe beton kumu olarak da bilinen 0-5 kum, yıkanmış ve elenmiş olarak kullanıma sunulmaktadır. Kumun inceliği 0-5 mm aralığındadır.
0 – 3 mm Kırmataş
Taş malzemesinin kırılmasıyla elde edilen 0-3 mm kırmataş, peyzaj yapımında sıklıkla kullanılmaktadır. Özellikle yapısal peyzaj işlerinde üst düzeyde bir performans ortaya koyan 0-3 mm kırmataş, pratik bir kullanım özelliğine de sahiptir.
0 – 63 mm Mıcır
Dolgu işleri gündeme geldiği zaman ilk akla gelen yapı malzemeleri arasında yer alan 0-63 mm mıcır, geniş bir alanda kullanılmaktadır.
7 – 15 mm Mıcır
Özellikle beton yapılması sırasında tercih edilen etkili bir yapı malzemesi olarak karşımıza 7-15 mm mıcır çıkmaktadır.
By Pass
İnce toz ve kirli bir malzeme olarak tanınan By Pass, kırmataşın kırılmasıyla elde edilmektedir. Özellikle dolgu işlerinde tercih edilen By Pass, düşük bütçeli bir malzemedir.
Moloz
Geçmişten günümüze kadar uzanan süreç içerisinde sıklıkla karşımıza çıkan bir inşaat malzemesi olarak moloz, dolgu işlerinin etkili malzemesidir. Moloz, iri taşlardan oluşan etkili bir inşaat malzemesidir.
15 – 30 Çakıl
Özellikle teraslarda çatı izolasyonu gündeme geldiğinde sıklıkla tercih edilen 15-30 çakıl malzemesi, elenmiş ve yıkanmış olarak kullanılmaktadır.
1 Metre Küp Çakıl Mıcır Kaç Ton Etmektedir?
Şayet kum, çakış ya da mıcır alacaksanız, ton ve metre küp hesabını bilmeniz işinize yarayacaktır. Zira bu sayede hesaplama işlemini çok daha pratik bir şekilde yapabilmeniz mümkün olmaktadır. Elbette ki hesaplama işleminin isabetli bir şekilde yapılması; malzemenin birim ağırlığının net bir şekilde bilinmesi şarttır. Bir fikir oluşturması açısından şu şekilde bir örnek vermek faydalı olacaktır; 1 metre küp kum, çakıl, mıcır ve kırmataşın ağırlığı ortalama 1,6 ton kadardır. Ancak burada malzemenin sıkıştırılması, ağırlığı da etkileyecektir. Zira malzemelerin sıkıştırılması sonrasında 1 metre küp kum, çakıl, mıcır ve kırmataşın ağırlığı 2,6 ton olarak da hesaplanabilmektedir.
1 Kamyon Kum Çakıl Fiyatı Ne Kadardır?
Genellikle kum ve çakıl gibi malzemeleri satın alırken kamyon bazında fiyatlar karşımıza çıkmaktadır. Kamyon bazında fiyatlandırmayı yaparken; ilk önce kamyonun yük kapasitesini bilmeniz gerekmektedir. Ortalama bir kamyonunun yük kapasitesi 18 metre küp olarak öngörülmektedir. Böylece bir kamyon kum ve çakılın 28 ton kadar geldiğini hesap etmek mümkün olmaktadır. Burada kumun metre küp fiyatı üzerinde toplam ağırlığı çarparak, toplam fiyatı elde etmek mümkün olacaktır.
1 Ton Kum Kaç El Arabası Yapmaktadır?
Kimi zaman ton bazında değil de el arabası bazında hesaplamaların yapıldığı bilinmektedir. Burada da ortalama bir hesap yapmakta fayda vardır. 1 ton kadar kumun ortalama 16 el arabası kadar kum yaptığını ifade etmek mümkün olmaktadır. Bütün bu bilgiler ışığında inşaat kumu ve çakıl m3 fiyatları söz konusu olduğu zaman, fiyatları sürekli bir şekilde güncellendiğini ifade etmek mümkün olmaktadır.