İnstagram’ da Arama Geçmişi ve Önerilerini Tamamen Silmek

İnstagram Facebook Kullanıcılarından Sonra En Çok Kullanılan Uygulama Oldu . İnstagram Aramalarınızı Silmeniz Gerekebilir. Bunun En Kolay Yolu Haberimizde…

Son zamanlarda çoğu kişinin yeni odağı Instagram olmuş durumda. Gençler, çocuklar, orta yaşlılar bu siteyi delice kullanıyor. Peki, son zamanlarda oldukça artan Instagram’da neler yapılır? Instagram nasıl kullanılır?

Instagram’da fotoğraf ve video paylaşabilirsiniz. Diğer kullanıcıların fotoğraf ve videolarına bakıp, bunları beğenebilir, bunlara yorum yapabilir ve diğer Instagram kullanıcılarına direkt mesaj yoluyla gönderebilirsiniz. Direkt mesajda sadece fotoğraf ve video gönderme seçeneği mevcut değildir yani istediğiniz şeyi istediğiniz birine yazabilirsiniz. Instagram diğer sosyal medya hesaplarınız kadar olmasa da geniş kapsamlı bir sitedir. Üstelik Instagram’ı kullanan kişiler, hele de aktif kullanan kişiler son zamanlarda oldukça artmıştır. Şu anda Instagram’ı aylık aktif kullanan kişilerin sayısı 400 milyonu geçiyor. Evet, tam olarak 400 milyon, yanlış duymadınız. Instagram’ı günlük aktif olarak kullanan kişilerin sayısı ise 100 milyondur.

Instagram aylık aktif kullanıcı sayısı olarak Twitter’ı geçmiş bulunmaktadır. Üstelik uygulama gittikçe kendisini güncelliyor ve özellikler arttıkça kullanıcı sayısı daha da artıyor, çünkü yeni özellikler daha çok kişiyi cezbediyor. İstatistikle devam edecek olursak, internet kullanıcılarının dörtte biri Instagram kullanmaktadır. Üstelik Instagram kullanımı da cinsiyet bakımından oldukça dengelidir, kullanıcıların %51 ‘i erkek, %49 ‘u kadındır.

Siz de aktif bir Instagram kullanıcısıysanız ve eğer bu site hakkında sorularınız varsa işte bu kısım tam olarak sizi ilgilendiriyor. İlk olarak mesaj atmak isteyen biri mobil uygulamada sağ üst köşedeki butona tıklanmalıdır. Eğer birini aramak istiyorsanız mobil uygulamanın güncel halinde aşağıda bulunan 5 butonda büyüteç işareti bulunanı yani soldan ikinciyi tıklamanız gerekiyor.
instagram-arama-gecmisi

Kullanıcı adını veya adını yazdıktan sonra çıkan sonuçlardan aradığınız kişiyi bulabilirsiniz. Eğer arama geçmişini silmek istiyorsanız yine aşağıdaki butondan en sağdakini seçip profilinize gidin. Daha sonra ayarlara yani seçeneklere girin, aşağılara inince arama geçmişini sil seçeneğini göreceksiniz. O seçeneğe tıklayıp sileceğinizi onaylayın. İşlem tamamlanınca geçmiş silinmiş demektir. Eğer tüm geçmişi değil de sadece bir kişiyi silmek istiyorsanız tekrar arama kısmına girin. Son arananlarınızdan aramayı silmek istediğiniz kişiye basılı tutun çıkan seçenekte gizliyi seçerseniz bunu da silmiş olursunuz.

instagram Keşfet Silme Konumuza da göz atabilirsiniz.

Yorumlar
  1. Berat dedi ki:

    Kişiyi Gizlemeden tekrar nasıl çıkartacağız