Bayanlarda Vücut Tipine Göre Kot Pantolon Modeli Seçimi…

Yaz Geldi … Kot Pantolondan Vazgeçmeyen Kadınlarda Vücut Tiplerine Göre Hangi Kot Pantolon Modeli Seçmeleri Gerekiyor… Hangi Model Hangi Vücutta Daha Güzel Durur… Haberimizde…

Kot pantolonlar 1850 yılında Levi Straus tarafından bulunmasından sonra günümüze kadar gelebilme başarısı göstermiş bir kıyafet çeşididir. Kot pantolon hakkında verdiğimiz bu kısa bilgiden sonra insanların yaptığı bir hatadan bahsetmek istiyorum. Bu hata da hiç şüphesiz kendi vücuduna yabancı olmak evet yanlış duymadınız. İnsanlar kendi vücutlarını iyi tanıyamıyor. İyi tanınmayan bir vücut ise bizi yanlış kot pantolon almaya itiyor. Aslında zor bir şey değil, ayağa kalkın. Yapmanız gereken tek şey aynaya bakmak olacak. Hangi vücut tipine sahipsiniz anlamak için gelelim tiplere, ilki sıska beden dediğimiz ektomorf tip. Omuzlar dar ve kalça da buna bağlı olarak dardır. İkinci tip ise, Mezomorf bu tipte kemikler güçlü, omuzlar ve kalça geniştir. Son olarak endormorf tipler de kilo almaya meyilli tiplerdir. Metobalizmaları yavaştır. Vücut tipimizi bu bilgiler ışığında az da olsa öğrendikten sonra gelelim kotlarımıza. Eğer geniş bir kalçaya sahipseniz, skinyy ve açık renkli kotlardan uzak durmakta fayda var. Dar modellerin yerine klasik bir tarz hayatınız kurtarabilir. Sıska bir vücudunuz varsa, skinyy ya da dar paça modelleri tercih etmede zorlanmayacaksınız. Renk konusunda ise özgür davranabilirsiniz. Yapılan yanlışlardan en büyüğü de iri kalçalara sahip olduğunuzu bildiğiniz halde dar paça modellere bakıyor olmanızdır. İri kalçanız var ve bol kot pantolon giymek istemiyorsunuz, yapmanız gereken şey ise, bluzları tipinize göre seçmeniz olacak.

 

Boy konusuna geldiğimizde; uzun, kısa ve orta boylara sahip insanların tercihi de hep yanlışlıklar üzerine kurulu oluyor. Kısa boylu insanlar bir tarz olarak düşünüldüğünde rap dediğimiz müzik akımın etkisi ile aşrı bol kot pantolonları seçmek isteyebiliyor. Bence rap tarzını klasik bir kot ile de harmanlayabilirsiniz. Uzun boylu ve aşırı zayıf değilseniz, aşırı da olmasa bol bir kot seçebilirsiniz. Tabi bunda kot pantolonlarınız üzerine yapacağınız ekleyeceğiniz kombinler çok önemlidir. Bayanların olmazsa olmaz aksesuarları da çok önemli.

kot-pantolon-modelleri2

Şunu unutmamak gerekir, balıketli olabilirsiniz, Kalçalarınız size rahat vermez hatta an gelir ki kot pantolon almak yerine istemeseniz bile eteklere mahkûm olabilirsiniz. Hayatı kendinize zehir etmenize gerek yok. İlk adım olarak vücudunuzu tanımakla işe başlayın. Eğer siz, bunu gerçekten başarabilirseniz, mağaza girince çalışanların, bu tam size göre oldu, üstüne şıp diye geçti gibi ifadelerine aldanıp hayal kırıklığı yaşamayın.

Unutmayın en iyi tavsiye sizin kendinize verdiğinizdir. Mağaza’ya gidip kot pantolonlarınızı aldıktan sonra aynının karşısına geçin ortaya çıkan görüntüden memnunsanız bu işte başarılı olmuşsunuz demektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.