Kafada Kaşıntı Sebepleri ,Kafa Kaşıntısı Nasıl Geçer? İlaç Tedavisi

Kafa Kaşıntısı Her İnsanın Hayatının Bir Noktasında Muhakkak Başına Dert Oluyor. Kafa Kaşıntısı Nedir Nasıl Olur Nasıl Geçer Sebebi Nedir ? Tüm Sorularınızın Cevabı Haberimizde…

Kafada Kaşıntı Neden Olur?

Saç sorunları içinde en çok görülen problemlerden biri kafada kaşıntıdır. Kafada kaşıntı sorunu, insanı oldukça huzursuz eden ve ileri boyutlara ulaştığında da kafada yaraların oluşmasına neden olan bir sorundur. Kullanılan sabun, şampuan ve saç kremi gibi ürünlerin saç yapısına uygun olmaması, kafa derisinin temizlenememesi, hijyenin az olması ve saç derisine yeterince özen gösterilmemesi, kafa mantarı, kepek ve benzeri nedenler, kafada kaşıntı olmasına neden olmaktadır. Saçların yağlanması, kafa derisinin tahriş olması, stres ve benzeri nedenler de kafada kaşıntı oluşmasına neden olmaktadır.

Kafada Kaşıntının Sebepleri?

Kafada kaşıntının sebepleri oldukça fazladır. Ancak en ciddi kaşıntı nedenleri arasında kafa mantarı bulunmaktadır. Kafada yayılan mikropların kaşıntıya neden olması, oldukça ciddi yaraların kafa derisinde görülmesine de neden olmaktadır. Bunun yanı sıra kepeklenme, saç derisinin tahriş olması ve benzeri nedenler de kafada kaşıntının nedenlerinden biridir. Saçların sıklıkla yıkanmaması, hijyenden uzak ortamlara bulunulması, çevre koşulları, hava kirliliği, yıkanan saçların yeterince arındırılamaması, saçların kirli, yağlı ve köpüklü kalması gibi durumlar oldukça fazla kaşıntı sorunu yaşamanıza neden olabilir. Bu nedenlerin yanında sedef ve benzeri hastalıklar da ciddi derecede kafa kaşıntısına neden olabilir. Kadınlarda saç boyama esnasında kullanılan ürünler ve kafa derisinin bu işlemlerde hasar görmesi de kafa kaşıntısının nedenlerinin bir tanesidir. Saç dökülmesi ve saçların beyazlaması da kafa kaşıntının bir diğer nedenidir. Stres, üzüntü, sıkıntı, psikolojik sorular, alerjik sebepler ve daha birçok nedenle kafa kaşıntısı ile mücadele etmek zorunda kalabilirsiniz.

Kafada Kaşıntının İlaç Tedavisi

Kafadaki kaşıntıyı geçiren ilaçlar hekimler tarafından size tavsiye edilmesi gereken ilaçlardır. Bu ilaçlar içerisinde hap, toz ve sıvı ilaçlar yer almaktadır. Kafadaki kaşıntının psikolojik kaynaklı olduğu durumlarda, sedef hastalığı ve benzeri hastalıklardan kaynaklanan kaşıntılar da ilaç tedavisi ile kafa kaşıntısı geçirilmeye çalışılmaktadır. Bunun yanı sıra kaşıntı merhemleri ve bitkisel yağ karışımlarının yanı sıra kükürtlü ürünler de kafa kaşıntısını oldukça etkili bir şekilde geçirmektedir. Ayrıca eczanelerden alabileceğiniz Kozanol şampuanda kaşıntıyı durdurmaya faydalıdır.

Kafada Kaşıntı Nasıl Geçer?

Kafadaki kaşıntının geçmesi için saçların iyice durulanması ve şampuan, sabun gibi ürünlerden arındırılması gerekir. Bunun yanı sıra sedef ve benzeri hastalıklardan dolayı kafa kaşıntısı yaşıyorsanız, öncelikle bu hastalıkların tedavi edilmesi gerekmektedir. Saç tipinize uygun şampuanların kullanılması da kaşıntıyı ciddi derecede azaltacaktır. Yağlı, kuru ya da kırılgan saç tipinize uygun olan ürünleri seçerek, kullandığınız ürünlerden kaynaklanan kafa kaşıntılarını yok edebilirsiniz. Kafada kaşıntıya neden olan stres, üzüntü, psikolojik sorunlar da yardım alınarak çözülebilecek sorunlardır. Bu tarz durumlarda uzman hekimlerden yardım almanız oldukça işe yarayacaktır. Kafa mantarı ve mikropların istilası nedeniyle yaşadığınız kafa kaşıntılarını önlemek için ise kükürtlü sabun gibi ürünlerle saç diplerinizi ve derinizi temizlemeniz gerekmektedir. Kafadaki kaşıntıyı geçirecek sabun, şampuan, bitkisel yağ ve benzeri karışımlardan da şifa bulabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.