Karasu Denizi Nasıl? Dalgalı mı? Temiz mi? Suyu Soğuk mu? Derin mi? Taşlık mı?

Karasu Denizi Nasıl? , Karasu Denizinin Suyu Sıcak mı? Karasu Denizi Soğuk mu? Karasu Denizi Dalgalı mı? Karasu Denizi Derin mi? Karasu Denizi Sığ mı? Karasu Denizi Temiz mi? Karasuda Ailecek Denize Girilir mi?

Sakarya’nın Karasu ilçesi Sakarya ve çevresinde denize girilecek en güzel yerlerden biri. Özellikle Yeni Otoban ile İstanbul’a neredeyse 1 saat mesafeye inmesi nedeniyle İstanbul ve çevresinin de dikkatini çekmekte. Çok uzun  ve geniş bir sahili bulunmakta. Bazı bölgelerde evler neredeyse sahilin üzerinde. Son dönemde yapılan 1+1 daireler ise çok uygun fiyatlara satılarak bir çok ilden bir çok kişi yazlık sahibi oldu. Sakarya’da oturanların da çoğu Karasu bölgesinde yazlık daire alarak yaz sıcaklarını Karasu’nun soğuk denizinde geçirmektedir. Hatta özellikle bazı televizyon reklamlarında ve radyolarda sık sık duyabileceğiniz Karasu’da yazlık reklamlarını görebilirsiniz.

Peki karasu gerçekten anlatıldığı kadar güzel mi?Karasu denizi nasıl? Sizin için araştırdık.

Karasu Denizi Nasıl?

Öncelikle Karasu denizi nasıl? sorusunun cevabını verelim. Ne iyi ne kötü diyebiliriz. Yaz günlerinde çok kalabalık olmakta. Deniz çok temiz olmasa da bir çok denizden daha temiz özellikle İstanbul’daki denizlerden daha temiz.

Karasu sahilleri tamamen kumluktur. Denizin içi de tamamen ince kumdan oluşur bu nedenle denize rahatlıkla deniz ayakkabısı olmadan girebilirsiniz. Çocuklar için kıyılar son derece eğlencelidir. Kumu ince olduğu için üzerinde yürümesi de keyiflidir.

Karasu Denizinde Deniz Salyası Var mı?

Karasu denizinde 2021 yazında Haziran ayı itibariyle deniz salyası görünmemektedir. Gönül rahatlığı ile denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Karasu Dalgalı mı? Temiz mi? Suyu Soğuk mu? Derin mi? Taşlık mı?

Gelelim en önemli soruya Karasu Denizi Dalgalı mı? Kesinlikle evet. Karasu denizi Karadenizdir. Bu nedenle dalga eksik olmaz sadece öğleden önce yani 12:00 den önce biraz daha sakindir fakat yinede güven vermez hiç beklemediğiniz anda deniz birden dalgalanabilir. Çok sayıda boğulma vakası yaşanmaktadır. Özellikle yüzme bilmiyorsanız kesinlikle boyunuzu geçecek kadar ilerlere açılmamanız gerekmekte. Her sene ortalama 100 civarında boğulma vakası yaşanmaktadır. Bu nedenle tehlikeli bir denizdir.

Karasu denizi derin bir denizdir. Ortalama 30 -40 metre civarından sonra su bazı bölgelerde boyunuzu geçebilir. Bu nedenle kesinlikle güvenlik çemberlerini geçmemeniz gerekmektedir. Sahil kısmında cankurtaranlar yaz ayları boyunca devriye gezmektedir. Fakat yinede bu kadar güvenlik önlemine rağmen çok fazla boğulma olayı yaşanmaktadır.

Karasu denizi soğuk bir denizdir. Sadece Temmuz ve Ağustos aylarında biraz ısınmaktadır.Bu aylarda deniz sıcaklığı ortalama 24 derece civarındadır. Fakat normalin üstünde bir soğukluğu vardır. Haziran ve Eylül aylarında ortalama 22-23 derece civarlarındadır.

Çocuklu aileler için çok uygun olmayan bir denizdir. Bu nedenle çocuklarınızı deniz kenarında kesinlikle yalnız bırakmayınız. Çok fazla ters akıntı bulunmaktadır. Genellikler aileler tarafından tercih edilmektedir.

Yorumlar
  1. Nejdet ucak dedi ki:

    Karasuda halk plaji diye bir yer yok.uzun bir sahil devamli dalgali.sahil pis kopeklet cirit atiyor.buyuk bas hayvanlar sahilde boyle bir yer.kimseye tavsiye etmem

  2. Tansu dedi ki:

    maalesef başı boş köpek sorunu her yerde var, geçen hafta Çeşme Ilıca plajındaydım, sabah 07:30 da denize gireyim dedim, plajda 10 tane başıboş köpek saydım, insan hem tedirgin oluyor hem de pislik