Kefken Kerpe Denizi Nasıl? Temiz mi? Dalgalı mı? Suyu Soğuk mu? Derin mi? Taşlık mı?

Kefken Kerpe Denizi Nasıl? , Kefken Kerpe Denizinin Suyu Sıcak mı? Kefken Kerpe Denizi Soğuk mu? Kefken Kerpe Denizi Dalgalı mı? Kefken Kerpe Denizi Derin mi? Kefken Kerpe Denizi Sığ mı? Kefken Kerpe Denizi Temiz mi? Kefken Kerpede Ailecek Denize Girilir mi?

İstanbul’a yakın güzel bir deniz güzel bir hafta sonu tatile geçirmek istiyorsanız , Kilyos , Şile gibi yerlerin kalabalığından bıktıysanız Kesinlikle Kefken Kerpe taraflarını ziyaret etmelisiniz. Kocaeli’nin ilçesi olan kefken hem doğası hemde sahilleri ile sizlere harika bir tatil fırsatı sunmakta. Özellikle günübirlik tatilcilerin en çok tercih ettiği deniz ve piknik noktalarından biridir. İstanbul’a neredeyse 1.5 saat mesafede olan Kefken’de deniz güzel sayılmaktadır.

Bu sene özellikle korona virüs nedeniyle İstanbullular tüm tatil planları iptal ettiler ve yakın çevredeki yerlerde tatil yapmayı planladılar. Özellikle hafta sonu günübirlik tatil için son derece güzel ve keyifli bir tatil sizi beklemekte.

Kefken ilçesinde Kerpe , Cebeci Plajı ve Pembe Kayaları muhakkak ziyaret etmelisiniz. Kefken’de en çok tercih edilen plaj ise Cebeci plajıdır. Özellikle Çevre İllerden gelen aileler tarafından çok fazla tercih edilir. Pazar günü plaj neredeyse tamamen doludur.

Gelelim Kefken sahillerindeki denizin nasıl olduğuna;

Kefken Kerpe Denizi Nasıl?

Kefken Kerpe denizi temiz mi sorusunun cevabı aslında hava durumuna göre değişmekte diyebiliriz. Bazen rüzgar ve akıntılar nedeniyle kıyı bölgelere yosun ve birazda pislik gelebilmekte. Fakat günün bir çok saati gayet temiz bir deniz oluyor. Fakat bazen dalgalar çok fazla yosun getirmekte. Artık gittiğiniz günün şansına diyebiliriz. Ayrıca günübirlik gelen tatilciler maalesef içtikleri yediklerinin çöplerini çevrede bırakması nedeniyle denizde bazen şişeler ve poşetler görebilirsiniz.

Kıyıköy Denizinde Deniz Salyası Var mı?

Kıyıköy denizinde 2021 yazında Haziran ayı itibariyle deniz salyası görülmektedir. Bir çok bölgede deniz salyası vardır.

Kefken Dalgalı mı? Suyu Soğuk mu? Derin mi? Taşlık mı?

Kefken Kerpe denizi genellikle dalgalı bir deniz. Bu nedenle çok dikkatli olmanız gerekiyor. Özellikle çocuklar için çok tehlikeli bir deniz olarak bilinir. Yüzme iyi bilmiyorsanız kesinlikle boyunuzu geçen kısımlara gitmemeniz gerekiyor. Karadeniz olduğu için farklı akıntılar bulunuyor bu nedenle kesinlikle çok iyi yüzme bilseniz bile çok dikkat etmeli ve çok fazla açılmamanız gerekmekte. Plajlarda cankurtaranlar bulunmakta.

Kefken Kerpe denizi yaz aylarında çok kalabalık olmakta. Özellikle 2020 yaz aylarında İstanbul’dan çok daha fazla tatilci gelecektir. Bu nedenle erken saatlerde yola çıkılması gerekmektedir. Kefken bölgesi genellikle orta kesim aileler tarafından tercih edilmektedir.

Kefken Kerpe denizi genellikle kumluk bir sahilden oluşmaktadır. Bazı bölgelerde eski çağlardan kalan taşlar bulunmaktadır. Özellikle denizin içinde bazı bölgelerde büyük taşlar bulunabilir. Bu nedenle çok dikkat etmeniz gerekmektedir. Denizin içi kumluk olduğu için deniz terliğine ihtiyaç yoktur.

Kefken denizi Karadeniz kıyısı olduğu için biraz soğuktur. Yaz aylarında serinlemek için idealdir. Haziran ayında 23 derece civarlarındadır. Temmuz ve Ağustos aylarında 24-26 derece arasındadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.