Ustayla Uğraşmadan Kolayca Araba Yağı Nasıl Değiştirilir?

Araba Masraflı Bir İhtiyaç… Neredeyse Her 10.000 Km de Motor Yağı Değiştirmek Zorundasınız… Ustalarda Bu Değişim İçin 30 TL ile 50 TL Arasında İşçilik Almaktalar… Peki Kendi Kendinize Arabanızın Motor Yağını Nasıl Değiştirirsiniz… Haberimizde…

Otomobillerin yağ değişimi gerçekten de basit bir işlemdir. Ara sırada yağ değişiminin yapılması gereklidir. Seyahatlere giderken yapılmış seyahatler de çok yoğun trafikler olduğu için otomobilin yağı sık aralıklar ile değişmelidir. Otomobillerde yağ değişimi nasıl yapılır? Diye sorarsanız sitemize girip daha detaylı bir şekilde bilgiler alabilirsiniz. Otomobillerde yağ değişimi nasıl yapılır? Diye soracak olursanız sitemizde merak ettiğiniz bilgileri bulabileceksiniz. Otomobilin yağını değiştirmek için ihtiyaç olanlar şunlardır. Öncelikle beş litre motor yağı, otomobilinize uygun olan yağ filtresi ve temiz bir bezdir. Otomobiller yağ boşaltırken mutlaka yağın soğuması bekletilmelidir. Otomobildeki yağın sıcaklığının biraz düşmesi için otomobilinizi sürülmesi gerekir.

 

Yağı kendiniz de değiştirebilirsiniz. Otomobillerin yağını değiştirmek gerçekten de basit bir işlem olduğunuzu söylemiştik. Bu sayede para tasarrufu da yapmış olacaksınız. Bundan kesinlikle emin olabilirsiniz. Otomobilinizi yağ kapağını açınız.

Otomobilinizin altına girerek tahliye tapasını bulunuz. Tahliye tapasının altına da yağı tutturacak olan kap yerleştiriniz. Sonrasında ise yağ filtresini bularak eski olan yağ filtresini değiştiriniz. Değiştirdikten sonra yeni yağ filtresini takınız. Daha sonra içine yağ doldurunuz. Ama yağ doldururken seviyeyi de kontrol etmeyi unutmayınız. Eski çıkardığınız yağı düzgün bir şekilde atınız.

 

Yeni yağ dökerken etrafa yayılan yağları da güzelce temizleyiniz. Otomobillerdeki yağ değişim işlemi işte bu şekilde olmaktadır. Hiç bir şekilde yağ değişiminin zor olmadığını sizlerde eminim fark etmişsinizdir. Otomobilin yağ değişimi işlemini bu siteden rahatlıkla bularak bilgi edineceksiniz. Herkes otomobillerin yağının nasıl değiştirilip değiştirilmediğini bu siteden görebilecek ve bilgi edinebileceksiniz. Bilgili ve tecrübeli biri olmak gerekmiyor. Herkes otomobillerin yağını değiştirebilirlerdir. Bu siteden gerekli olan bilgileri öğrenebilecek ve yağ değişimi konusunda bilgiler de edinebileceksiniz.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.