Kilometre ve Hız Göstergesi Çalışmıyor Araç Muayeneden Geçer mi | 2024

Kilometre ve Hız Göstergesi Çalışmıyor Muayeneden Geçer mi ?Kilometre ve Hız Göstergesi Arızalı Araç Muayenede Ağır mı Hafif Kusur mu Sayılır , Kilometre ve Hız Göstergesi Arızası Muayeneden Geçer mi

Kilometre ve Hız Göstergesi Çalışmıyor Muayeneden Geçer mi ?

Aracınızı muayeneye götürmeden önce bir çok kontrolünü kendi kendinize yapabilirsiniz. Özellikle eski model araçlarda bazen göstergelerde sorun olabilmektedir. Çalışmayan hız göstergesi ve kilometre göstergesi muayenede sorun çıkarır mı , Muayeneden Çalışmayan hız göstergesi ve kilometre göstergesi geçer mi ? Ağır kusurlu mu Hafif kusurlu mu geçer ? Bu konuda internet üzerinde bir çok soru sorulmaktadır. Sizler için en net bilgiyi alabilmeniz için Tüvtürk Çalışanı Erkan bey net bir şekilde bu konuda bizi bilgilendirdi. Bizde size tüm detayları açıklıyoruz.

Kilometre ve Hız Göstergesi Çalışmıyor muayeneden-gecermi

Kilometre ve Hız Göstergesi Çalışmayan Araç Muayeneden Geçer mi?

Aslında Tüvtürk kusur tablosunu incelediğimizde zaten Ağır hasar kusurlarında km sayaçlarının çalışmaması ve hız göstergelerinin çalışmaması AĞIR KUSUR olarak sayıldığı listelenmektedir.


13.1 Hız göstergesi: çalışmaması : AĞIR KUSUR

13.2 Km sayacı göstergesi : çalışmaması : AĞIR KUSUR


hiz-gostergesi-calismayan-araba-tuvturk-muayeneden-gecermi

Çalışmayan hız göstergesi ve kilometre göstergesi çalışmıyorsa Muayeneye gitmeden önce kesinlikle tamir ettirmeniz gerekmektedir. Eğer Çalışmayan hız göstergesi ve kilometre göstergesi çalışmadan muayeneye girerseniz %100 muayeneden geçemeyeceksiniz ve Ağır Kusurlu olarak muayeneden kalacaksınız ve 1 ay içinde tamir ettirip tekrar muayeneye gelmeniz gerekecektir.

[irp posts=”13526″ name=”Ertem Şener Nerede Saç Ektirdi? Hangi Doktor ve Saç Ekim Merkezi?”]

Bu cevap kesinlikle en doğru cevaptır. Araç muayeneye gittiğinizde kesinlikle aracınızın tüm göstergelerini kontrol edin çalışmayan bir göstergeniz varsa kesinlikle tamir ettirip öyle araç muayenesine gidiniz. Hem zamandan kazanırsınız hemde 2 kere uğraşmaktan kurtulursunuz.

km-gostergesi-calismayan-araba-tuvturk-muayeneden-gecermi

Çalışmayan hız göstergesi ve kilometre göstergesi aslında bir çok kişi tarafından çok fazla önemsenmese de sadece hız göstergesi değil benzin göstergesi devir göstergesi gibi bir çok gösterge hayati önem taşımaktadır. Bu nedenle aracınızın tüm göstergelerini trafikte olduğunuz sürece çalışır durumda olmasına özen gösteriniz. Hem kendi sağlığınız hemde trafikte diğer araçlar için kesinlikle önemlidir.

Aklınıza takılan sorularınız olursa aşağıdaki yorum kısmına yazınız . Erkan bey cevaplayacaktır.

Yorumlar
  1. Samet bostan dedi ki:

    Km saati çalışmadan muayeneye girdim görevli arkadaş ben km saatinin çalışıp çalışmadığını bu mesafede anlayamam dedi.tekrara giderken aynı km ile gitsem sorun çıkar mı

    1. Serdar dedi ki:

      Sonuç ne kardesm

  2. Mustafa dedi ki:

    Opel Vectra b km saati dijital benzin ve tupde kaç km yaptığımı gösteriyor altında aracın toplam kaç binde olduğu yarım gösteriyor ekran akti muaynede geçer mi?

  3. Erdogan dedi ki:

    Merhaba Erkan bey
    aracim.99 model hareret gostergesi arizali muanede sıkıntı olurmu

  4. Kâmil erdogan dedi ki:

    Araç gösterge paneli arızalı ve yapılmıyor yeni panelde km sayacı sıfırdan basliyor sıfır sayaç almam gerekiyor