Kiremit Fiyatları 2024 (Yeşil ,Kırmızı, Akdeniz Marsilya Model Fiyatları )

Güncel Kiremit Fiyatları 2024, Kiremit Fiyatları 2024, Yeşil Kırmızı Renkli Kiremit Fiyatları, Metal Kiremit Fiyatları 2024

Günümüzde özellikle inşaat yapmayı düşünenler artan fiyatlar nedeniyle kara kara düşünüp hesap yapmakta. Özellikle inşaat malzemelerinden kiremit son 2021 yılında neredeyse 2 kat arttı. Öncelerde kiremit fiyatları hesaba bile doğru düzgün katılmazken artık 2024 kiremit fiyatları aramaları neredeyse 4 katına çıktı. Kiremit sadece yeni inşaat yapanlar için değil evini yenilemek isteyen çatısı akanlar içinde en çok lazım olan inşaat malzemelerinden biri. Düşününki çevrenizdeki evlerinin %99 u kiremit çatı kullanmakta. Kiremit günümüzde bir çok çeşidi bulunuyor ve bu çeşitlere göre fiyatları değişmekte. Tabi ki en iyi kiremit marsilya modeli kiremit ve Akdeniz kiremit modelleri. Hem fiyat olarak daha iyi hemde çok uzun ömürlü kiremitler oluyor. Günümüzde bir çok belediye artık yeşil renkte kiremit istiyor. Fiyatı biraz pahalı olsa da son derece güzel durmakta. Kiremit fiyatları 2024 yılında 2021 yılına göre biraz daha fiyatlarının dolar kuruna göre düşmesi bekleniyor.

2024 yılında çeşitli kiremit türlerine ve ağırlıklarına göre belirlenmektedir. Belirtilen fiyatlar piyasaların ortalamalarına göre belirlenmiş olup inşaat sektöründe yaşanan gelişmelere göre fiyatlar değişim göstermektedir. Marsilya kiremitleri, Akdeniz kiremitleri ve diğer tüm kiremit çeşitleri için detaylı bir fiyatlandırma mevcuttur. Kiremit fiyatlarına göre KDV dahil edilememiştir. Kiremitlerin taşımasına ve KDV oranlarının eklenmesine göre fiyatlarda değişim meydana gelebilmektedir. Kiremit çeşitlerine göre belirlenen fiyatlandırmalar ise şu şekildedir.

Kiremit Fiyatları 2024

kiremit-nasil-dosenir

Marsilya Kiremit Fiyatları 2024

Marsilya kiremit fiyatları 230 mm x 410 mm ölçüleri ile 1 palet halinde satılmaktadır. 1 paket        içinde ise ortalama olarak 280 adet kiremit yer almaktadır. Kiremit çeşidinin 1 adet için ortalama ağırlığı 2,90 kg’dir. 1 m2 sarfiyatı 15 adet olan marsilya kiremit çeşitlerinin 1 adet için fiyatı 13,47’dir. 1 palet marsilya kiremit alınması için ortalama maliyet kişiler için 971 TL olacaktır.

Akdeniz Kiremit Fiyatları 2024

Akdeniz kiremit çeşitleri 1 palet halinde ortalama olarak 300 adet olarak satılmaktadır. Paletin içerisinde yer 300 adet kiremit çeşidinin bir tanesi için ortalama ölçüleri 230 mm x 410 mm’dir. 1 m2 sarfiyatın 15 adet olması ile palet içerisinde yer alan 1 adet kiremitin ağırlığı 2,90 kg’dir. Akdeniz kiremit fiyatları 1 adet için ortalama olarak 13,42 TL fiyatlandırma ile satışa sunulmaktadır. 1 paletin satın alınmak istemesi halinde ödenecek olan fiyatlar 1026 TL olacaktır.

Alaturka (Osmanlı) Kiremit Fiyatları 2024

Osmanlı kiremit fiyatları çeşitli faktörlere bağlı olarak belirlenmektedir. Kiremitlerin ölçüsü ise 130 mm x 165 mm x 420 mm şeklindedir. Kiremitin 1 adet ağırlık değerini 2,10 kg olarak ölçülmüştür. Osmanlı kiremitlerinin 1 paletinde ise ortalama olarak 220 adet bulunmaktadır. 1 m2 sarfiyatı için 30 adet kiremitin yerleştirilmesi yeterli olmaktadır. Osmanlı kiremit fiyatları 2024 yılında ortalama olarak 13,36 şeklinde adet olarak satışa sunulmaktadır.

Granada Kiremit Fiyatları 2024

Granda kiremitleri 270 mm x 450 mm ölçülerine sahiptir. 1 adet ağırlığı 3,50 kg olarak belirlenmiştir. Palet halinde satın alınabilecek olan kiremitlerin ortalama 1 paletinde 280 adet kiremit bulunmaktadır. 1 m2 sarfiyatı için 12 adet kiremitin yerleştirilmesi yeterli olmaktadır. Granada kiremitlerin 1 adet için belirlenmiş olan fiyatı 13,66 TL’dir. Kişilerin bir palet için ortalama olarak belirlenen fiyatı ise 1024 TL olacaktır.

2022-kiremit-fiyatlariValensiya Kiremit Fiyatları 2024

Valensiya kiremitlerinin 1 adeti için ortalama ağırlığı 3,00 kg’dir. 1 m2 sarfiyatı için 15 adet yerleştirilmektedir. 1 palet içerisinde sunulan ortalama valensiya kiremitlerinin adeti ise 240’dır. Valensiya kiremitlerinin ölçüleri ise 240 mm x 404 mm şeklindedir. 3,06 ortalama satış fiyatı ile satılan kiremitin 1 palet halinde alınması halinde ödenecek olan KDV hariç tutar 734 TL olacaktır.

Renkli Kiremit Fiyatları 2024

Renkli kiremit çeşitleri son yıllarda sıklıkla kullanılan ve tercih edilen kiremitler arasında yer almaktadır. Ölçüleri 240 mm x 410 mm olan kiremit çeşitlerinin 1 adeti için ortalama ağırlığı 2,95 kg’dir. 1 m2 sarfiyatı için 15 adet kiremit yerleştirilmektedir ve 1 paletin içerisinde ortalama olarak 300 adet yer almaktadır. Renkli kiremitler daha nadir olmaları nedeniyle fiyatlandırmaları buna bağlı olarak belirlenmektedir. 1 adet renkli kiremitin fiyatı ortalama olarak 15,40 TL şeklinde fiyatlandırılmaktadır. 1 palet halinde renkli kiremit satın alınmak istenirse 2024 yılında ortalama olarak fiyatlar 1620 TL olacaktır.

Cam Kiremit Fiyatları 2024

Cam kiremit fiyatları 2024 yılında 1 adet için 211,6 TL ortalama fiyat ile satışta olmaktadır. Cam kiremitler nadir olan ve zor bulunan bir çeşit olduğu için fiyatlandırması diğerlerinden farklıdır. Bir adetin ölçüleri ise 230 mm x 410 mm şeklindedir. Cam kiremitin 1 adet için ortalama ağırlığı 3,60 kg şeklindedir.

kiremit-fiyatlari-2022

Metal Kiremit Fiyatları 2024

Metal kiremitlerin 1 adeti için ortalama olarak ölçüsü en açısından 8.75 boy açısından ise 200 cm şeklindedir. Kiremit modelinin kalınlık ölçüsü ise 4 mm’dir. 1 adetin sahip olduğu ağırlık 7 kg’dir ve kullanılacak olan alanın buna göre seçilmesi gerekir. Metal kiremitlerin 1 adet için ortalama fiyatı 181,6 TL olarak belirlenmiştir.

Mahya Kiremit Fiyatları 2024

Mahya kiremit fiyatları 2024 yılında adet üzerinden hesaplanmaktadır. Ortalama 1 adet için kiremitlerin almış olduğu fiyatlandırma 15,40 TL şeklindedir. Kiremitin ortalama olarak ölçüleri ise 185 mm x 420 mm şeklindedir. Kiremitin 1 adet için ağırlık değeri ise 3,10 kg şeklindedir.

Kiremit Çeşitleri Nerelerde Kullanılır?

Kiremit çeşitleri farklı alanlarda sağladıkları özellikler ile kullanılmaktadır. Kiremitlerin aldıkları özellik değerlerine göre ve ölçülerine bağlı olarak kiremitlerin kullanım alanları değişim göstermektedir. Cam kiremitler nadir olma özellikleri ve camın preslenerek ışık geçirgenliği özelliğine sahip olması nedeniyle çatı örtüsü olarak kullanılmaktadır. Mahya kiremitler hem ağırlıkları hem de ölçüleri ile çatı kaplamalarının kesişme hatlarında kullanılmaktadır. Osmanlı kiremit modelleri ise Osmanlı’daki el kalıpları göz önüne alınarak hazırlanan bir çeşittir.

Granada kiremitleri kavisli bir yapıya sahip olmaları nedeniyle hazır bir şekilde çatılarda güvenli şekilde koruma sağlamaktadır. Kurulumu ve montajı kolay olan kiremit çeşidi çatıları korumak için en iyi seçenekler arasında yer almaktadır. Montaj esnasında çivilenerek yerleştirme ve çıtalama ile kiremitler çatıya yerleştirilmektedir. Marsilya kiremit çeşitleri ise uzun yıllar boyunca kullanılan olan çatılarda yer almaktadır. Genellikle çatı değişimleri için tercih edilen kiremit çeşitleri arasında yer almaktadır. Marsilya kiremit çeşitleri güvenli kilit sistemi çift oklu olarak monte edilmesi kolay olacak şekilde sunulmaktadır. Kiremitlerin özel çivilerinin olması kolay şekilde monte edilmesine imkan sağlamaktadır. Çatıların eğimli olan bölgelerinde kullanılmaya daha elverişli olan modeller arasındadır.

Valensiya kiremit çeşitleri genellikle yazlık bölgelerde oluşturulan yazlık konutların süslenmesi amacıyla kullanılan kiremitler arasında yer almaktadır. Bu kiremit türünün yağmur ve su geçirmeme özellikleri bulunmaktadır. Rüzgara karşı önlem alınabilmesiyle kiremidin köşe ve uç bölümleri çivilenebilmektedir.

kiremit-guncel-fiyati-2022

Kiremitlerin Oluşum Aşamaları Nelerdir?

Kiremit nasıl yapılır sorusu sıklıkla merak edilen konular arasında yer almaktadır. Kiremitlerin yapımında ateş ve toprak oldukça önemli olan bir etmendir. Kiremitlerin yapımında genellikle toprak hammaddeler arasında yer almaktadır. Topraklar su geçirmeme özelliklerine sahip olması nedeniyle kiremit yapımlarında etkili olmaktadır. Su geçirmeme özelliğine sahip olan toprak türleri arasında ise killi topraklar bulunmaktadır. Killi toprak türleri taşıdıkları özelliklere göre su ve hava geçişinin önüne geçerek engel oluşturmaktadır.

Kiremitlerin hammaddesi olarak kullanılan killi toprakların pek çok avantajı bulunmaktadır. Kiremit ve tuğla fabrikalarının üretimi yapılacak olan kiremitlere yönelik olarak killi toprakların olduğu bölgelerde kurulumu yapılmaktadır. Kiremit üretimlerinde killi topraklar ve suların karışımı oldukça önemlidir. Killi topraklar ve sular karıştırılarak belirli bir kıvama gelmesi sağlanır. Daha sonra ise fabrikaların üretim yapmak istedikleri şekilde ve boyutta üretime geçilmesi mümkün olmaktadır. Presleme işlemlerinin bitmiş olduğu kiremit modelleri daha sonra kurumaya bırakılmaktadır. Kuruma aşaması tamamlanan kiremitler daha sonra fırınlara gönderilerek son halini almış olmaktadır. Kiremitlerin hazırlanmaya başlaması ile birlikte çeşitli maliyetler eklenerek fiyatlar belirlenmektedir. Fiyatları etkileyen bir diğer etmen ise inşaat sektöründe yaşanmış olan gelişmelerdir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.