Kızlık Zarı Dikimi Fiyatları Riskleri ve Zar Dikimi Sonrası İyileşme Süreci

Kızlık Zarı Dikimi Günümüzde En Çok Yapılan Operasyonlar Arasında Girmiş Durumda…Kızlık Zarı Dikimi Nasıl Yapılır? Kızlık Zarı Dikimi Acı Verir Mi? Kalıcı mıdır?Kızlık Zarı Dikimi Fiyatları , Kızlık Zarı Dikimi Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci ve Riskleri… Kızlık Zarı Dikimi Hakkında Tüm Ayrıntılar Özel Haberimizde…

Kızlık zarı dikimi nasıl yapılır?

Kızlık zarı yani hemen, genellikle toplumların çoğu için önemli bir terimdir. Ahlaki etik ve geleneksel anlamda değeri olan kızlık zarı evlenmeden önce bozulan bayanlar hakkında çok kötü düşüncelerin oluşmasına neden olmaktadır. Kızlık zarı bozuk olan bayanların kınandığı evlenmekte zorluk çektiğini söyleyebiliriz. Bazı bayanların kendi istekleri ile cinsel yaşamda bazı bayanlarında anadan doğma veya zorlama yolu ile kızlık zarını bozulduklarını bilmekteyiz. Böyle durumlarda tıp literatüründe gelişen ve sıkça yaşanan kızlık zarı dikimi, yani kızlık zarı ameliyatı yapılmaktadır. Kızlık zarı vajina içerisinde bulunan ve giriş kısmının 1-2 cm gerisinde olan, iç dudaklarda ve iç kısama bağlı olan ince bir zardır. Kızlık zarın orta Kısımında açıklık bulunmakta olup vajinal salgıların ve menstruasyon kanamalarının olduğunu söyleyebiliriz. Kutsal bir argüman olarak değerlendirilen kızlık zarı bugün farklı nedenler ile bozulsa da mevcut tıp teknolojisinde dikimi yapılarak bireylerin hedefledikleri bozulmayan kızlık zarı imkânları olacaktır.

Kızlık zarı bir cinsel ilişki durumunda, sert sürtünme yoluyla, yabancı cismin derinlere sokulması ile mastürbasyon yolu ile genital bölge alanında yaşana travma ve doktorun muayenesi durumunda yırtılabileceği gibi hafif zedelenmeler de yaşayabilmektedir.  Bu tip durumlarda yırtılma sertliğine hızına ve yarasına göre kızlık kanaması meydana gelebilir. Bazı durumlarda da cinsel birleşme de kanama olmayabilir. Kanama durumu zar kalınlığı ile doğru orantılıdır. İlk cinsel ilişkide kızlık zarı yırtık olmayan ancak kan gelmeyen bireylerine iliklerinde büyük sorunlar ve travmalar yaşanabilir. Bazı durumlarda farklı kızlık zarları elastik şekilde olup ilişki durumunda yırtılmamakta ve kanama meydana gelmemektedir. Bu durumlarda kızlık zarının ancak bir cisim sokulması veya bir doğum esnasında yırtıldığını söyleyebilir. Kızlık zarın damarsız olması ile kanamanın az olması ve vajinal salgıların ilişki esnasında kan ile bulaşarak ortaya çıkmaması gibi durumlar ilk ilişkinin temel problemlerindir.

Kızlık zarı dikimi iyileşme süreci nasıldır?

Kızlık zarı anatomisini ele aldığımız zaman birbirinden farklı yapılar olduğunu söyleyebiliriz. Bu da doğal olarak iyileşme sürecini etkileyen en temel faktördür.  Fraklı tip hemen ve hymen anneler ile yarımay şeklinde olan hymen semilunare ve dudak şeklini alınmış olan hymen labiale ve iki delikli olabilecek hymen ile çok delikli olan hymen cribformis yanı sıra deliksiz hymen imperforutes çeşitleri tedavi süreci sonrası iyileşme sürecini etkileyen faktörlerdir. Kızlık zarı dikiminde asıl amaç ilk cinsel ilişkide kanama oluşması ve çiftlerin birbirine güven sağlaması anlamına gelmektedir. Yapılan kızlık ameliyatında zarın eski yapısına kavuşturulası mümkün değildir ancak gelen yeni yapı ile ilk cinsel deneyimde kan akması ameliyatın başarılı olması anlamına gelecektir.  Bu durumda bireylerin özgüveni artacak, psikolojik anlamda rahatlayacaktır. Kızlık zarı dikiminde bir şart aranmamaktadır. Özellikle bu estetik bir ameliyat kapsamına germekte olup plastik cerrahi bölümünde yapılmaktadır. Plastik cerrah kızlık zarının dikerek ilk haline en yakın hali yakalar, Doğum sonrası da kızlık zarı dikmek mümkündür. Bu ameliyat tamir ve düzeltme işidir. Onarım işinde iki farklı kızlık zarı dikimi türü vardır.

 

Himenoplasti hymenoplasti gibi geçici ve kalıcı ameliyatlardır. Kızlık zarı ameliyatı evlenmeden 3 – 7 gün öncesinden yapılmalıdır. Burada eski kızlık zarı arıkları sertleştirilmekte ve bir araya getirilerek dikilmektedir.  Böylelikle bir süre kendisini koruyan kızlık zarı ilk cinsel ilişkide kanama meydana getirmektedir.  Tam olarak kanama garantisi olmayan kızlık zarı ameliyatında dikişler erise bile süreç tam olarak son bulmayabilir.  Hastaların yeterli bir zaman dilimi yok ise geçici dikim yöntemi önerilmektedir. Bu durumda artık kızlı zarı parçalarının arkasına bir parça eklenerek dikim işlemi gerçekleşmektedir. Bu durumda kanama oranı artmakta ve daha güvenli bir sonuç vermektedir. Kalıcı flep yöntemi ile yapılan kızlık zarı dikiminde vajinadan alınan flep kalıcı kızlık zarının onarılmasında faydalı olacaktır.  Bu tip yöntemde vajina içinden yeni doku kaldırılır ve bu doku vajinal açıklığa kavuşturulur. Bu dokuda çok küçük bir kısım açıkta kalabilir. Bu açıdan ele aldığımızda kanama ve vajinal akıntılar çıkmaktadır. Kalıcı flep dokusu ise iki dikiş ile değil boydan boya atılacak dikişler ile bağlanır. Dikiş açılma gibi bir riskin söz konusu olmadığı bu cerrahi operasyonda estetik plastik cerrahlar görev alır.  Zira flep dokusunu kaldırmak için plastik cerrah gereklidir. Flebin boyu genişliği ve alınacak yer tespitinde son kararın verilmesi oldukça önemlidir.

Kızlık zarı dikimi fiyatları ne kadardır?

Kızlık zarı ameliyatı hastanın durumuna göre farklılık göstermektedir. Estetik bir ameliyat türü olan kızlık zarı ameliyatı devlet hastanelerinde yapılmamakta olup özel sağlık merkezlerinde yapılmakta ve bir ücret karışlığında yapılmaktadır. Kızlık zarı ameliyatı özellikle 400 – 1000 Dolar arasında sağlık merkezinin ve hastanın durumu gibi parametrelere göre değişiklik göstermektedir. Bu fiyatlar hastanın durumuna göre daha da artış gösterebilir.

Genellikle kızlık zarı dikimi fiyatları özel doktor muayenehanede de yapılabilmektedir. Bu kızlık zarı dikim ücretleri ise 1000 dolar ile 2000 dolar arasında değişmektedir.

Kızlık zarı dikimi riskleri nelerdir?

Kızlık zarı ameliyatının en büyük riski hastanın zamanı iyi değerlendirmesine ve seçmesine bağlıdır. Öncelikle evlilikten 3 – 7 gün önce olması gereklidir. Aksi durumda ilk cinsel ilişkide ameliyatı yapılan kızlık zarı bozulurken kanama meydana getirmeyebilir. Bu en büyük risktir. Bu riskin kalkması önemlidir. Ameliyat sonrası çok az da olsa hafif bir ağrı gözlenebilir. Dikişli bir ameliyat olduğu için ilk 48 sata zorlamama ve mikroplardan korunma adına hijyenik ortamlarda kalmak son derece önemlidir.

Kızlık zarı dikimi sonrası neler yapılmalı?

Kızlık zarı ameliyatı sonrası normal hayata anında dönmek mümkündür. Himenoplasti sonrasında 24 – 48 saat oturmak ile çok az da olsa ağrı hissedilebilir bunun için ağrı kesiciler alabilirsiniz. Bununla birlikte 2 -3 hafta sızıntı ve akıntıların olması son derece normal olarak karşılanmaktadır. Bu giderek azaltmakta ve rengi kırmızıdan pembeye giden ve akabinde sarıya dönüşen akıntılar da meydana gelebilmektedir.  Adet ve hafif kanamalar kızlık zarı ameliyatı sonrası olabilir bunun ameliyatlı bölgeye bir zarar olmayacaktır.  Ameliyattan bir ay sonra ciddi sportif aktivitelere başlayabilirsiniz. Bir kızlık zarının dikilmesini ancak bir hekim yapacağı muayene ile anlayabilir, normal bir kişinin anlaması mümkün değildir.

Ameliyat sonrası bir dikiş alma işlemine gerek yoktur zira dikişler erimektedir. 7 günde dikişler erimektedir. Kızlık zarı tekrar tekrar onarılmaktadır bu açıdan gebelik sonrasında da onarım ve ameliyat ile düzeltme söz konusudur. Lazer ile kızlık zarı ameliyatında yakma ve kesme işlemleri yapılmaktadır. Kızlık zarı ameliyatı sonrasında özel bir programa gerek kalmayıp çok ağır fiziksel aktivitelerden uzak durulması yeterlidir. Kızlık zarı operasyonlar namahrem ameliyat sınıfında olup hastaların bilgilerinin gizli kalması esasına dayanır. Bu hastalar için oldukça önemli bir durumdur. Hastaların % 99’ u bu konuya özen gösterir. Kızlık zarı ameliyatları 25 – 60 dakika arasında değişmekte olup lokal anestezi yerine genel anestezi uygulanarak hastaların rahatlaması adına daha dikkatli ve titiz bir şekilde yapılır.

Yorumlar
  1. Derya Tırpan dedi ki:

    Allah razı olsun sizden kızlık zari dikimi ile ilgili tüm sorularımı cevapladınız. Çok çok teşekkürler…

  2. Duygu dedi ki:

    Saolun. Gerçekten süper bir haber. Herkes kötü karşılasa da maalesef insan bi anlık hatanın kurbanı olabiliyor. Herkes kandırmak gibi olarak görse de ülkemizde kızlık zarı çok önemli. Yanı bir çok kan davası bile bu yüzden yaşanmakta. İlk gece bir çok sorun da kızlık zarından çıkabilmekte… Kızlık zarı ülkemizde hala önemli fakat kandırmaca bence değil… Sizlerin görüşleri neler???