Korna Çalışmıyor Muayeneden Geçer mi ? Ağır mı Hafif Kusur mu? | 2024

Kornası çalışmayan Araç Muayeneden Geçer mi? Korna Arızalı Araç Muayeneden Geçer mi ? Arızalı Korna Muayeneden Ağır Kusurlu mu Hafif Kusurlu mu Geçer? Korna Muayenede Ağır Kusur mu?

Korna Arızalı Çalmıyor Muayeneden Geçer mi?

Arabanızın ikaz sisteminin başında korna gelmektedir. medeni ülkelerde ne kadar çok fazla duyulmasa da ülkemizde maalesef ilk ikaz yöntemi olarak korna kullanılmakta. Tabi ki eski model araçlarda kornalarda çatallanma, çalışmama yada zor basma gibi sorunlar yaşanabilmekte. Bu nedenle araç muayenesinde Kornam basmıyor araç muayenesinden geçebilir miyim ? Kornam Çalışmıyor Muayeneden Geçer miyim? Korna Arızalı Araç Muayenden Geçer mi? Korna Çalışmıyor Muayeneden Geçer mi ?

Sizin için Tüvtürk Uzman Personellerinden Erkan bey Muayenede Korna Problemleri geçer mi geçmez mi konusunda bilgi aldık.

korna-calismiyor-arac-muayenesinden-gecermiagirmi-hafif-kusurlumu

Korna Çalışmıyor Muayeneden Ağır mı Hafif Kusur mu Geçer ?

Öncelikle Kornanın çalışmaması, çalmaması yada çok zor basması Tüvtürk Araç Muayenesinde AĞIR KUSURLU olarak sayılmaktadır ve araç muayenesinden aracınız kalacaktır. Fakat kornanız kısık sesle çalışıyorsa kornanızda çatallanma gibi ses sorunları varsa hafif kusurlu olarak aracınız muayeneden geçer. Genellikle muayenelerde duyarsınız araç başına oturan personel ilk olarak kornaya basar ve kornayı test eder.

İş başta düşünüldüğünde korna maalesef araç kullanıcıları tarafından küçük bir sorun olarak görmekte ve araç muayenesinde dikkatte almamaktalar. Fakat böyle düşünenler maalesef muayene tekrarına gelmekte. Korna arızanız varsa ve muayeneden aracınız geçmedi ise 30 gün zamanınız mevcut. Bu süre zarfında ücretsiz olarak tekrar muayene randevusu alıp kornanızı tamir ettirdikten sonra muayeneden sorunsuz olarak geçebilirsiniz. Sadece korna sorunuzun varsa ortalama 1 dakika gibi bir sürede muayene işleminiz tamamlanacaktır.

Kornanızı test etmeden araç muayenesi gitmemenizi tavsiye ederiz.

korna-arizasi-arac-muayeneden-gecermi

Korna Neden Bozulur?

Korna genellikle araçlarda kolay kolay bozulmamaktadır. Fakat uzun süre kornaya basmak ve kornanın fiziksel ömrü nedeniyle korna bozulabilmektedir. Ortalama ömrü 10 yıldan fazladır. 10 yıl sonrasında değiştirilmesi gerekmektedir. Kornalar aracınızın en önemli uyarı mekanizmasıdır. Bu nedenle özellikle ülkemizde çok fazla kullanılmaktadır. Yıllardır değişmeyen standart bir uyarı sistemidir. Ve yıllar boyunca da değişmeyecek gibi görünmekte. Korna doğru zamanda kullanılırsa kazaları önler hatta hayat bile kurtarabilmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.