Kozmetik Ürünlerin İçeriğinde Bu Maddeler Varsa Kesinlikle Almayın

Kozmetik Ürünleri Artık Her Gün Kullanıyoruz… Fakat Bazen Marka Kozmetik Ürünlerde Bile Kanserojen Maddeler ve İnsan Sağlığına Çok Zararlı Maddeler Bulunabiliyor… Sizin İçin En Zararlı Olan Maddeleri Araştırdık… Alacağınız Kozmetik Ürünlerde Bu Zararlı Maddeler Varsa Kesinlikle Almayın!!!

Kozmetik Ürünlerdeki İnsan Sağlığına Zararlı Maddeler Nelerdir?

Soluduğumuz havadan yediğimiz gıdalara kadar kimyasal madde ile haşır neşiriz. Hal böyle olunca kimi kimyasal maddeleri tanımak ve onları en azından kozmetik maddelerle hayatımıza almamak oldukça önem taşır hale gelmiş durumdadır. Kozmetik ürünlerdeki zararlı maddeler nelerdir konusunda en büyük tehlike yaratan kimyasalları sizin için toparladık.

Dioksin

Kozmetik ürünlerdeki zararlı maddeler nelerdir konusunda liste başı olan dioksin ilaç sanayinde, kozmetikte ve plastikte özellikle kullanılan bu madde bir nevi zehirdir. Çünkü uzun yıllar kullanımında vücutta birikerek kanser hastalığına sebebiyet verir. Son dönemde özellikle bebek deterjanlarının yumuşatma özelliğini artırmak için kullanılan bu madde tabi ki etiketlerde dioksin şeklinde belirtilmez. PEG, oksinol, polietinel glikol ya da polisorbat 60 şeklinde yazılır etiketlere ancak hepsi de dioksin türevi ürünlerdir ve aynı dioksin etkisi gösterirler.

Nitrozamin

Özellikle saç spreylerinde ve güneş kremlerinde bulunan azot türevi bu madde kanser hastalığının yanı sıra vücudun protein yapısının bozulmasına da neden olmaktadır. Yani uzun süreli kullanımlarda kaslarınızın doğru çalışmaması gibi problemlerle karşılaşmanız mümkün. DEA ve TEA şeklinde etiketlerde görebileceğimiz bu maddeden özellikle büyüme çağındaki çocukları uzak tutmak gerekmektedir.

Polietilen Glikoller

Petrol türevi bu madde nemlendirici özelliği nedeniyle kozmetik sanayinde çok kullanılır. Ancak bir nevi benzini cildimize sürme ile aynı etkiyi yapar. Yani mikroskobik incelemeler cildi mikro oranda yaktığını göstermiştir. Bu maddeyi etiketlerde PEG olarak görmemiz mümkün.

Sodyum Lauryl Sülfat

Özellikle banyo köpüğü içerisinde bulunan bu malzeme cildi inceltici özelliği ile tanınır. Hindistan cevizi içerisinde doğal olarak bulunan bu malzeme özellikle Hindistan cevizi kokulu ürünlerle risk teşkil eder. Bu maddeden uzak kalamıyor sanız da cildinize temasını kısa sürelere indirgemeniz daha sağlıklı bir sonuca ulaşmanızı sağlar.

Paraben:

Kozmetik ürünlerde en sık kullanılan maddelerdendir. Metilparaben propilparaben ve bütilprapen olarak adlandırılır. Bu maddeler kozmetik üründeki mikroorganizmaların çoğalmasını engeller. Fakat cilt kanseri kadar bir çok yan etkisi vardır. 2011 yılında Fransa da meclis oylaması ile kozmetik ürünlerde paraben kullanımı yasaklanmıştır.

Parafin ve Slikon:

Parafin en çok rujlarda kullanılmakta. Fakat parafin yutulduğunda Karaciğer ve Böbrek düğümlerinde birikebiliyor. Hatta bu madde kanıtlanmış olarak kalp kapakçığı sorunlarına da neden olabilmekte…

Formaldehid :

Kozmetik ürünlerin koruyucu maddesi. Micro gramları bile çok zararlı. Kansorejen etkisi çok yüksek. Ciddin yaşlanmasında büyük etkisi var. Ürünlerde Formalin isminde de geçmekte.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.