Lazer Epilasyon Sonrası Kızarıklık Kaşıntı Yanma Ve Şişlikler

Lazer Epilasyon Sonrasında Hangi Yan Etkiler Olabilir? Lazer Epilasyon Sonrası Kızarıklık Yanma Şişlikler ve Kaşıntı Ne Zaman ve Nasıl Geçer? Lazer Epilasyon Sonra Sivilce Morluk Neden Olur? Lazer Epilasyon İle İlgili Tüm Soruların Cevabı Haberimizde…

Diode olarak da bilinen lazer epilasyon tedavisi kesin sonuçlar doğurmasından dolayı bay bayan fark etmeden herkes tarafından tercih edilen bir yöntem olmaktadır. Her ne kadar kesin ve hızlı sonuçların geldiği işlem olsa bile beraberinde gelen yan etkiler de bulunabilir. Bu yan etkiler kalıcı olmazken kısa süre içerisinde geçecek etkiler de olmaktadır. Cilt üzerinde oluşabilecek yan etkilerde daha çok kişilerin cilt ve tüyleri önemli bir faktördür. Çünkü oluşabilecek yan etkiler daha çok bunların merkezi ile ortaya çıkmaktadır. Yapılacak işlemlerin uzman doktorlar ve kaliteli cihazlar ile uygulanması bu etkilerin ortaya çıkmadan sonuca kavuşulmasını sunar.

lazer-epilasyon-sonrasi-nelere-dikkat-edilmeli3

Epilasyon Sonrası Görülen Yan Etkiler

Lazer epilasyon yan etkileri ve zararları gibi durumların olması dikkatleri çekebilir. Kalıcı yan etki olması pek mümkün değilken kişilerin cilt tipleri ya da tüylerinden dolayı geçici olan etkiler meydana gelebilir. Ortalama bu etkiler birkaç gün içerisinde geçmesi söz konusu olurken bazıları biraz daha ileri olarak birkaç hafta içerisinde geçmesi de dikkatleri çekebilir. Cilt üzerinde ya da epilasyon sonrasında meydana gelebilecek yan etkiler;

  • Cilt üzerinde yanmadan kızarıklık ya da lekelere kadar farklı durumlar
  • Ağrı
  • Şişkinlik
  • Cilt üzerinde kabarma

Bu yan etkilerden ağrı hem işlemlerin sırasında hem de sonrasında meydana gelmesi söz konusu olabilir. Tedavi işlemleri devam ederken lokal anestezi ya da başka uygulamaların yapılması ile ortadan kaldırılması sağlanır.

lazer-epilasyon-sonrasi-nelere-dikkat-edilmeli2

Şişkinlik daha çok tedavinin uygulanıyor olduğu bölgelerde meydana gelir. Bu pek kalıcı etki olması söz konusu olmazken tedavinin bitmesinin üzerinden birkaç hafta geçmeden kayıp olacağı da dikkatleri çekmektedir.

Kızarıklık daha çok ağrı ve şişkinlik gibi durumların ortaya çıkması ile meydana gelirken kısa süre içerisinde yok olacak etkilerden bir tanesidir.

Kabarma daha çok işlemler devam ederken meydana gelir. Bu süreç içerisinde korkmaya gerek yoktur. Çünkü kendiliğinden geçmesi için birkaç gün beklemek yeterli olacaktır.

Cilt lekeleri ve ten renginin değişmesi tedavi uygulanan bölgelerde koyu renkli oluşan yapılardır. Bu artık işlemin son hamleleri de tamamlandıktan sonra ten üzerinde kendiliğinden geçecek olan şeylerdir. Her ne kadar bunlar geçici olan etkiler olsa bile ortalama birkaç hafta sonra bunlar geçmemiş olursa da uzman doktorlardan yardım almak en mantıklı adım olacaktır.

lazer-epilasyon-sonrasi-nelere-dikkat-edilmeli4

Geçici Yan Etkilerden Korunma Yöntemleri

Epilasyon yan etkilerinden korunma yöntemleri eğer dikkatli bir şekilde uygulanır ise sorun ortadan kalkacaktır. Risk faktörünü en alt düzeylere indirmek her zaman bu yöntemi tercih eden kişiler tarafından sağlanmaktadır. Dikkat edilmesi gereken korunma yöntemleri;

  • Diode işlemlerini uygulayacak kişilerin gerçekten alanında uzman kişiler olması gerekir. Bu alanda uzmanlaşmamış kişiler bedenlerde geçici ya da kalıcı olan hasarlar bırakabilir.
  • Eğer işlemlerin yapıldığı ortam tam olarak hijyen kurallarına dikkat etmiyor ise uygulanan işlemler rahat yapılmaz. Bu da kişilerin o ortamlar içerisinde kurdeşen gibi sorunlara yakalanmasına neden olur. Temiz ortam olması en önemli etkenlerden olmaktadır.
  • Diode uygulayan merkezlerin cihazlarının son model ve kaliteli olması gerekir. Gelişen teknoloji ile meydana gelen bu yapılar herkesin sorunlara yakalanmadan daha kaliteli hizmetlerden yararlanmasını sunar.
  • Güneşlenmek ya da dışarıda güneşe maruz kalınmamasına dikkat etmek gerekir. Çünkü güneşler ten üzerinde bu yapıların oluşmasına daha çok neden olacaktır.
  • Cilt üzerinde yer alan tüylerin olabildiğince koyu renkli olması önemlidir. Çünkü işlemleri daha rahat sağlamak için önemli etkenlerden bir tanesidir. Ağdadan bir süre uzak kalmak gerekir.
  • Bu işlemler için Dünyanın en iyi lazer epilasyon cihazı merkezlerde kullanılmaktadır.

lazer epilasyon zararları konulu haberimize de göz atmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.