Led Far Araç Muayeneden Geçer mi ? Ağır mı Hafif Kusur mu? | 2024

Led Far araç muayeneden geçer mi? Led Far Araç Muayenesinden Geçer mi ? Led Far Araç Muayeneden Ağır mı Hafif Kusur mu Geçer ? Led Far Araç Muayene Kalır mı?

Led Far Araç Muayeneden Geçer mi ?

Led far günümüzde neredeyse lüks araçların hepsinde fabrika çıkışlı gelmektedir. Fakat özellikle sonradan takılan led farlar araç muayenesinde takıla bilmektedir. Araç muayenesinde özellikle farlara çok dikkat edilmektedir. Google üzerinde bu konu ile bir çok arama yapılmakta. Led Far Araç Muayeneden Geçer mi ? ,Led Far Araç Muayeneden Kalır mı Geçer mi? Led Far Muayenede Sorun Çıkarır mı?  Bu gibi bir çok sorunuzun cevabını Tüvtürk Muayene Eğitmeni Olan Erkan beyden öğrendik.

led-far-muayeneden-kalirmi-gecermi

Led Far Araç Muayeneden Ağır mı Hafif Kusur mu Geçer?

Öncelikle Tüvtürk olarak araçların aydınlatma sistemi son derece önem verildiğini belirtmek istiyoruz. Far ayarlarından aydınlatmasına kadar bir çok kontrol yapılmaktadır. Farlar sadece sizin yolunuzu aydınlatır diye düşünmeyin. Farlar özellikle gece uzun yol yapan kişilerin gözünün içine girer bu nedenle farlarınızın ayarları çok iyi olmalıdır. Huzme ayarsızlığı yada led far araç muayenesinden hafif kusurlu olarak geçmektedir. 

LED Far Nedir?

LED far, taşıtlarda oldukça kullanılan ışıklandırma sistemidir. Farklı materyallerden ve elementlerden meydana gelen LED ışıması, Xenon farlara göre fazla enerji ancak az ışıma sağlayabilmektedir. Halojen farlara göre ise daha az enerji ve yüksek ışıma sağlamaktadırlar.

LED farlar ışık enerjisi sağlayan ve akımı tek yönde sağlayan devrelerden meydana gelmektedir.  İçerisinde filaman ve gaz deşarjı bulunmayan LED farlarda eski kullanımdaki halojen farlardan daha az enerji kullanmaktadır. Yine eski model araçlarda kullanılan eski far sistemlerine kıyasla motoru daha az yormakta ve daha fazla ışık sağlamaktadır.

led-far-arac-muayenesinden-kalirmi

LED Farın Kullanım Avantajları?

LED far kullanımı oldukça yaygındır. Fiyat ve performans aralığında eskiye oranla Halojen vb. gibi farlarda görülmeyen yüksek ışıma performansı sağlamaktadır. %40’a yakın daha az enerji harcaması avantajlarından bir tanesidir. Yine ısınma ve bozulma gibi durumlarda diğer far sistemlerine göre dayanıklı denilebilir. Bu da daha az far ampulü değiştirmek ve uzun ömürlü kullanım sağlamaktadır.

Yine sürüş esnasında sürücü için odaklanabilme imkanı sağlamaktadır. Bunların yanında maliyet açısından sürücüleri zorlamamaktadır.

led-far-arac-muayenesinden-gecermi

Halojen Far LED Far ve Xenon Far Arasındaki Farklar Nelerdir?

Düşük bütçelerde far satın almak isteniyorsa en uygun far çeşidi Halojen fardır. Bunun yanında beklentiden uzak bir far performansı ile karşılaşılabilir. Yine dayanıklılık ve süreklilik anlamında memnuniyetsiz kalınabilir.  Bütçenizi zorlayacak olsa da kısa sürüş ve uzun sürüşler için tercih edebileceğiniz far çeşitleri de bulunmaktadır. Çoklu far yuvalarına sahip bir aracınız var ise her ikisi de tercih edilebilir. LED ve Xenon far tercihleri ise araç sistemine uygunluk ve maliyet açısında kişiden kişiye değişebilmektedir. Her iki far çeşidi de uzun ömürlü ve performans sağlamaları açısından farklı özelliklere sahiptir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.