Logolu Araç Muayeneden Geçer mi Kalır mı? Ağır mı Hafif Kusur mu? | 2024

Logolu Araç Muayeneden Geçer mi Kalır mı? Logolu Araç Muayeneden Ağır mı Hafif Kusur mu Geçer ? Logolu Şirket Reklamlı Araç Muayeneden Geçer mi Kalır mı?

Logolu Araç Muayeneden Geçer mi Kalır mı?

Özellikle şirket araçlarında logolu araç kullanımı nedeniyle muayenede genellikle sorun çıkmaktadır. Tüvtürk Logolu araçlar için bazı konularda çok katı kurallar uygulanmakta. Özellikle ufak şirketlerde ise araçlara kendileri logo basmakta ve ruhsata işletmek akla gelmemektedir. Genel olarak logolu araçlar ile ilgili internet üzerinde bir çok yorum bulunmakta. En çok sorulan sorular logolu araç muayeneden geçer mi? logo yapıştırılmış araç muayeneden kalır mı geçer mi? Logolu araç muayeneden ağır kusurlu mu hafif kusurlu mu geçer?

Tüm sorularınızın cevabı Tüvtürk Araç muayene uzmanı Erkan beyden aldık.

logo-arac-muayeneden-gecermi-kalirmi

Logolu Araç Muayeneden Ağır mı Hafif Kusur mu Geçer ?

Şirketlerin kullandığı araçlarda logo uygulanacaksa ruhsata işlenmesi mecburidir. Logolama işlemi Tüvtürk tarafından onaylanması için Ticari firma ismi ile ünvanı ile işletmeci kuruluşun tanıtımı için yapılan reklam mahiyetindeki yazı resim ve logolar araçların kaput ve yan taraflarında bulunabilmektedir. Şirket adına bu logoların işlenmesi için Ticaret sicil gazetesi ve ilgili oda (Sanayi ,ticaret odası,sanatkarlar odası gibi)imza sürküleri gibi bir çok evrak logo işleme için gereklidir.

Tüvtürk logolu araçların muayeneden geçmesi için logonun ruhsata işlenmiş olması durumunda araç muayeneden sorunsuz olarak geçmektedir. Ruhsata işli olmayan logolu araçlar ise kesinlikle Araç muayenede AĞIR KUSURLU olarak kalacaktır. 

logo-arac-muayeneden-agirmi-hafif-kusurlumu-gecer

Logolu Araç Kullanmanın Cezası Var mı?

Logolu araç kullanımı ruhsata işli ise trafikte herhangi bir cezaya tabii değildir. Fakat ruhsata işlenmemiş logolar ve stickerlar olan araç trafikte cezai işleme tabii tutulur.  Ruhsatta logoludur diye araç belirtilmektedir.

Normal şartlarda araçların sadece sağ ve sol kısımlarına logo basıla bilmektedir. Özel durumlarda komple araç giydirme işlemleri de ruhsata işlenmesi gerekmektedir.

Logolu Araç Nedir?

Logolu araç demek aracın ön kaput ve yan kapıları gibi bölgelere şirket yada firma ile ilgili yazıların yapıltırılması işlemidir. Bu işlem ruhsata işlenmelidir. Otobüslerde ve Kamyonlarda sadece bu işlem firma ismi ve ünvanı yazıla bilmektedir. Logolu araçlar kiralama işlemlerinde araç tesliminde logo yazılarının sökülmesi gerekmektedir. Kiralama şirketleri logosu sökülmemiş araçlar için ayrıca fiyat istemektedir. Kiralama firmaları logo için EGM ‘ye bildiri yapmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.