Lpg Taktırırken ve Lpgli Araç Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Günden Güne Artan bEnzin Fiyatları İnsanları Lpg Taktırmaya Yöneltti… Lpg taktıracaklara ve Lpg li Araç kullanacaklara Özel Tavsiyeler…

LPG’li araç kullananların dikkat etmesi gerekenler seçeneğinde ki unsurlardan ziyade aracının LPG’li yani halk arasındaki tabiri ile tüplüye çevireceklerin sözde bu işi yapan amatörlerden uzak durmaları hayat memat meselesidir. Her şeyin bir usulü vardır, LPG taktıracak ve LPG li araç kullanacaklar için önemli olan ise araçlarının deposunda bir miktar da olsa benzin olması çok önemlidir. LPG, benzin yakıtı gibi görünen bir yakıt türü olmadığı için kaçakları ve sızıntıları takip edebilmeniz zor olabilir. Sürücüleri bu anlamda uyandırabilmek için bu gaz kendisini koku ile bildirilir ve bunu fark eden araç kullanıcısı ve ya yolcunun durumu hemen çevresindekiler belirtmesi ve ivedilikle aracı bakıma yönlendirilip işin uzmanlarına kontrol ettirilmelidir.

 

Kişisel tedbirler de önemlidir ancak oto gazlar devlet tarafından kontrol edilmeli ve piyasaya kaliteli LPG sürülüp sürülmediği denetlenmelidir. Aracın sağlığı için LPG kalitesi önemlidir. Örneğin sürekli oto gaz aldığınız bir yeri iş icabı değiştirmeniz halinde performansta düşüklük hissetmeniz ve araçtan değişik sesler duymanız ya da bir farklılık sezmenizin önemli nedenlerinden biri de budur.

 

Aracınıza LPG taktırmanız halinde LPG depolarını ne kadar süre ile kullanacağınızı da takip etmelisiniz. Normal şartlar altında on yıl olarak belirlenen bu süre arıza ve aracın kullanım koşullarına göre daha kısa da olabilir. LPG’li araçların muayene ve sigorta evraklarında bu tarz bir ayrıntıyı belirtmeleri ve bakım yaptırırken LPG deposunun da kontrol edilmesi çok mühimdir.

 

Konu bu kadar önemli olunca garantiden ödün verilmeden, güven veren ve bilinen firmalardan araç yakıtı çevirimi yaptırılmalı ve performans kontrolleri için uzmanlarına yaptırılmalıdır. LPG için en önemli özellik sızdırmazlık belgesine sahip olması ve kaliteli performans göstermesi ve zarar vermemesidir.

Lpg li araçların aslında tek dezavantajı bagajda biraz fazla yer kaplamasıdır. Aslında Stepnenin olduğu bölüme de bu tank yerleştirilebiliyor. Fakat bu seferde stepne mecburen dışarıda kalabilmektedir. Aşağıdaki resimde de görüldüğü gibi lpg simit depo olarak geçmektedir. son derece güvenli ve sağlam malzemeden yapılmaktadır. Çarpma anlarında çok güvenlidir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.