Matematikten Korkmayın Öğrenmenin Anlamanın 5 Altın Kuralı

Çocukların Korkulu Rüyası Matematik Dersi İle İlgili 30 Yıllık Öğretmen İhsan Hocadan Matematiği Sevdiren Muhteşem Kurallar

Matematik sadece Türkiye’de değil Dünyada da korkulan bir ders. Fakat aslında korkulacak hiçbir şey olmadığını biraz Matematik sevgilisi ile anlayacaksınız. Matematik dersinden anlamıyorum. Matematiği bir türlü yapamıyorum, Matematik sorularını çözemiyorum hep bu kelimelerin arkasına sığınılıyor. Fakat Matematik mantığını öğrendiğinizde ne kadar da kolaymış diyeceksiniz. Sizler için İhsan Hocadan Matematik Korkunuzu yenmeniz konusunda altın kurallar…

1. Matematik dersini gözünüzde büyütürseniz kesinlikle matematikten soğursunuz. Matematik temelleri bulunan bu temelleri anladıktan sonra çok rahatlıkla anlatabileceğiniz bir derstir. Fakat temeli anlamadıktan sonra hiçbir şekilde başarı beklemeyin. Matematik mantığa ve formüllere dayalıdır. Formülleri ezberlemek yerine hayatınızda olan şeylerle bağ kurdurmaya çalışın. Hadi bir Örnek ile pekiştirelim ” A = a.b “Diktörgenin alan formülü Bunu Abla = Anne Baba Diye düşünebilirsiniz. Dikdörtgeni de bir ev. Abla Anne ve Baba dan olmuştur. Bakın bu mantıkla tamamen zihninize kazınacak ve bir daha unutmayacaksınız.

2. Matematik soruları çözerken hafif müzikler dinleyebilirsiniz. Müzik beyninizi dinlendirecektir. Soru çözerken ki sıkıntınızı alacaktır. Soru çözerken aralıklar verebilirsiniz. En sevdiğiniz şarkıyı dinleyip tekrar bir soru çözebilirsiniz. Bilgisayar başında boş zaman geçirmektense bu şekilde çalışarak hem matematiği çok daha iyi anlar hemde başarılı olabilirsiniz.

3. Matematik ve Geometri isimleri duyulduğunda bile tüyleri diken diken olan insanlar var. Fakat bunun en önemli sebebi ise Öğretmenler. Katı mizaçlı devamlı ödev veren yapamadığınızda azarlayan sizi matematik özürlü gören öğretmenler. Siz onları da yenmelisiniz. Matematik konusunda başarılı olacağınıza önce kendiniz inanmalısınız. Matematik örnek çözdükçe pekişen bir derstir.

4. Matematik soruları çözerken kendinizi ödüllendirin. Bu yazıyı eğer Veliler okuyor ise onlara da su tavsiyem var. Çocuğunuz matematik dersinden sıkılıyorsa ona küçük ödüller vaat edin. Mesela 10 sorudan 8 ini doğru çözerse bir çikolata yada 1 saat bilgisayar oynamasına izin verin. yada istediği bilgisayar oyununu alın.Çocuklarda ödül sistemi dünyada kanıtlanmış başarıyı getiren bir sistemdir.

5. Matematikte her konuyu anlayacaksınız diye bir kaide yoktur. Bazı konular ne yaparsanız yapın anlamayabilirsiniz. Böyle durumlarda o konunun üzerine gitmek yerine başka bir konuya geçmek en mantıklı iştir. Boş zamanlarınızda tekrar anlamadığınız konuya dönüp anlamaya çalışın. Yinede başarı olamazsanız sınıf arkadaşlarınızdan yada öğretmeninizden yardım isteyin. Yada internet üzerinde artık yüzlerce site mevcut onlardan destek alabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.