Nifty Testi Nedir? Nifty Testi 2024 Fiyatları,Nifty Testi Güvenilirliği

Nifty Testi Nedir? Nifty Testi 2024 Fiyatları,Nifty Testi Güvenilirliği Nedir? Nifty Testi ile Saptanan Hastalıklar Nelerdir? Nifty Testi Avantajları? Nifty Testi Garantisi Var mı? Nifty Testi Gereklimi? Nifty Testi Kimler Yaptırmalı? Nifty Testi En Uygun Nerede Yapılır? Tüm Sorularınızın Cevabı Haberimizde…

2015 yılı itibariyle özellikle çocuk bekleyen ailelerin en büyük sıkıntılarından biri Down Sendromu ,Trizomi 13 ve Trizomi 18 gibi kromozon anormallikleri sorunu. Maalesef günümüzde bu gibi anormallikler son derece artmış durumda. Çocuk bekleyen ailelerinde en büyük korkularından biri haline geldi. Fakat günümüz teknolojisi ile Nifty Testi 10 haftadan itibaren yapılmakta ve %99.84 oranında doğru sonuç vermektedir.

Nifty Testi Nasıl Yapılır?

Nifty Testi bebeklerde en sık görünen Down Sendromu ,Trizomi 13 ve Trizomi 18 gibi kromozon anormallikleri hamileliğin 10. haftasında %99.97 oranında öğrenmenizi sağlayan bir testtir. Öncelikle Doktorunuz size Nifty test için firma önerebilir. Bu firmalardan birini seçebilirsiniz. daha sonrasında ücret konusunda anlaştıktan sonra firmadan yetkili bir hemşire evinize yada iş yerinize gelerek steril bir şekilde kolunuzdan 1 tüp kan alarak nifty test merkezine göndermektedir. Genellikle İsveç Amerika yada Almanya gibi ülkelerde Merkezler bulunmaktadır. Ortalama 10 gün içerisinde sonuçlar size mail yada whatsapp üzerinden gönderilir. Cinsiyet bilgisi size verilmemektedir. Cinsiyet bilgisini doktorunuza iletirler. Doktorunuzdan öğrenebilirsiniz.

Nifty Testi Güvenilir mi?

Öncelikle tabiki %99.84 civarında doğru bir sonuç verdiği söylenmekte. Tabiki çok ufak bir ihtimal bile olsa testte sorun olabili fakat çok düşük bir ihtimal olarak bu görülmekte. Ayrıca Kadın Doğum uzmanları da bu testi kesinlikle tavsiye etmekte. Özellikle 35 yaş üzeri olan hamileliklerde.

Nifty Testi Avantajları

Nifty Testi Piyasadaki en güvenilir testlerden biridir.
Nifty Testi %99.83 oranında doğru sonuç verir.
Nifty Testi Gebeliğin 10. haftasında 10ml kan ile test yapılabilir.
Nifty Testinde müdahale ve düşük riski yoktur.

 

 

Nifty Testi Kimlere Tavsiye Edilir?

  • Hamilelik 35 yaş üstü ise
  • Daha önceki hamileliklerinde Trizomi sendromlarından herhangi birine rastlanmış ise
  • Yapılan tahlillerde Trizomi riski çıkmış ise
  • Tüp bebek ve Düşük tehlikesi olan hamilelerde Nifty Testi yapılması tavsiye edilmektedir.

Nifty Testi Fiyatları 2024

Nifty Testi yaptıracaksanız öncelikle iyi araştırmalı ve iyi pazarlık yapmasını bilmeniz gerekiyor. Günümüzde bu testi yapan neredeyse 20 civarında firma bulunmakta. Bu firmalar büyük rekabet içerisinde. Bu nedenle öncelikle iyi araştırmalı ve pazarlık konusunda kesinlikle iyi olmalısınız. Nifty Testi  araştırmaya başladığınızda fiyatlar çok değişkenlik gösterecektir. Kafanızı buluandıracak bir çok bilmediğiniz bilimsel terimden bahsedilecektir. Fakat bu testte önemli olan 3 test bulunmakta. Trizomi 21 (Down Sendromu), Trizomi 18 (Edwards Sendromu), Trizomi 13 (Patau Sendromu) bu üç test önceliğiniz olmalıdır. Ayrıca firmalar arasında görüşerek fiyatta kırdırabilirsiniz. 2024 Nifty Testi fiyatları ise 9.900 TL ile 13.200 TL arasında değişmektedir. Özellikle gittiğiniz kadın doğum uzmanının hastanesi bile fiyatlarda fark ettirmektedir. Kısaca söyle anlatalım Etilerdeki yada Acıbademdeki bir hastanenin Kadın Doğum Uzmanın önerdiği fiyatlarla Bağcılar yada Gaziosmanpaşadaki bir hastanenin kadın doğum uzmanın önerdiği firmanın fiyatları farklı olmaktadır. Bu doktorlarında aldığı komisyonlarla ilgilidir. burada şunu belirtmek isterim iki bölgedeki doktorlarında önerdiği aynı firma.

Nifty Testi ile Saptanan Hastalıklar

Nifty Testi ile aslında bebeklerde son dönemlerde çok daha sık görülen 3 Kromozom sorununun sonuçları öğrenilebiliyor. İnsan DNA sı bilindiği gibi 46 kromozomdan oluşmakta. Bebeklerde bu kromozomların yarısını anneden yarısını babadan almakta. Anormallikler 13,18 ve 21. kromozomlarda genellikle görülmektedir. Diğer kromozomlarda görülme ihtimali çok düşüktür. Bu kromozomlardaki sorunlar bebeklerde bazı sendromlara neden olmaktadır.

Trizomi 21 (Down Sendromu)

Günümüzde en sık raslanan kromozom anomalisidir. Yaklaşık olarak 900 canlı doğumdan 1 inde görülebilmektedir. Fakat günümüzde doktorlar bu oranında dahada düştüğünü belirtmekte. Trizomi 21 kalıtsal değildir. Özellikle günümüzde hormonlu gıdalar ve gebelik yaşı ile görülme sıklığı artmaktadır. Bebeklerde hafif yada yüksek oranda zeka geriliğine neden olabilmektedir.  Test yaptırmadan doktorların anlama ihtimali ise %60 civarındadır. Bu kromozomunda sorun olan çocukların başları biraz küçük ensesi kalın gözleri biraz ayrık ve çekik olmaktadır.

Trizomi 18 (Edwards Sendromu)

Yaklaşık olarak 7.000 bebekte 1 görülmektedir. Bu bebeklerde ciddi yapısal bozukluklar olmaktadır.  Genellikle 1 yıl içinde bebek hayatını kaybedebilir.

Trizomi 13 (Patau Sendromu)

Yaklaşık olarak 10.000 canlı bebekte 1 görülmektedir. Trizomi 13 ile doğan bebeklerin %95 civarı yaşamının ilk yılında hayatını kaybedebilmektedir.

 

Yorumlar
  1. Nihal dedi ki:

    Arkadaşlar bu testi yaptırması olmazmi aklimdada şüpheler olsun istemiyorum. Doktor zorunlu tutmadı ama yinede down sendromundan çok korkuyorum.