Palandöken Kayak Merkezi Fiyatları 2024 (Giriş ,Otel , Kayak Takımı Kiralama Ücretleri)

Palandöken Kayak Merkezi Giriş Fiyatları 2024 , Palandöken Kayak Merkezi Nerede? ,Palandöken Kayak Merkezine Nasıl Gidilir? Palandöken Kayak Merkezine Hava yolu Araba ,Minibüs ve Teleferik İle Ulaşım ,Palandöken Kayak Merkezine Teleferik Fiyatları 2024, Palandöken Kayak Merkezi Yemek Fiyatları, Palandöken Kayak Merkezi Açılış Kapanış Saatleri  2024, Palandöken Kayak Merkezi Teleferik Uzunlukları, Palandöken Kayak Merkezi Pist Uzunlukları, Palandöken Kayak Merkezi Kayak Ekipmanı Kiralama Fiyatları, Erzurum Palandöken Kayak Merkezi Konaklama Otel Fiyatları, Palandöken Kayak Merkezi Kar Kalınlığı

Palandöken Kayak Merkezi Fiyatları 2024

Erzurum’un Güneyinde yer almakta olan Palandöken Kayak Merkezi 3 bin 176 metre yüksekliğindedir. 5 ay boyunca kayak yapmaya uygun bir yapısı olan Palandöken Dağları kayak severlerin ilgisini çekmektedir. Kar kalitesi ve uzun pistleri sayesinde kayakla ilgilenen herkesin tatil tercihinde yer alan bir lokasyona sahiptir. New York Times gazetesi dünyadaki en iyi 41 kayak pistini sıraladığı yazısında Palandöken Kayak Merkezinin 18. sırada yer aldığı bilinmektedir.

Bu kayak merkezi içerisinde Erzurum Boğazı, Gez Yaylası ve Konaklı’dan oluşan 3 pist bulunmaktadır. Aynı zamanda bölgede, slalom ve büyük slalom yarışları için Uluslararası Kayak Federasyonu tarafından tescillenmiş iki pist mevcuttur. Burada kayak mevsiminin çoğunlukla Kasım aylarında başladığı bilinmekte ve Nisan sonuna kadar devam ettiği görülmektedir. Kaymaya elverişli bir kar biçimi olan toz karın bu bölgede görülmesi, kayak yapmayı kolaylaştırmaktadır. Davraz Kayak Merkezi , Erciyes Kayak Merkezi Kartepe Kayak Merkezi ve Kartalkaya Kayak Merkezi İncelemelerimize de kesinlikle bakmanızı tavsiye ederiz.

palandoken-kayak-merkezi-nerede

Bu Konu ile ilgili Google Aramalarında En Çok Arananlar İse; Palandöken Kayak Merkezi Giriş Fiyatları 2024 , Palandöken Kayak Merkezi Nerede? ,Palandöken Kayak Merkezine Nasıl Gidilir? Palandöken Kayak Merkezine Hava yolu Araba ,Minibüs ve Teleferik İle Ulaşım ,Palandöken Kayak Merkezine Teleferik Fiyatları 2024, Palandöken Kayak Merkezi Yemek Fiyatları, Palandöken Kayak Merkezi Açılış Kapanış Saatleri  2024, Palandöken Kayak Merkezi Teleferik Uzunlukları, Palandöken Kayak Merkezi Pist Uzunlukları, Palandöken Kayak Merkezi Kayak Ekipmanı Kiralama Fiyatları, Erzurum Palandöken Kayak Merkezi Konaklama Otel Fiyatları, Palandöken Kayak Merkezi Kar Kalınlığı

Tüm pistler içerisinde aynı anda 12 bin kişinin kayak yapma imkanı bulduğu Palandöken pistleri kış turizmine oldukça uygundur. Aynı zamanda kayak merkezinin sunduğu hizmetler içerisinde 10 telesiyej, 1 teleski, 1 gondol lift, 1 baby lift mevcuttur. Gondol lifti kullanarak 1 metrelik tırmanışla Ejder Tepesine ulaşılabilmekte ve çeşitli etkinlikler içerisine dahil olunabilmektedir. Pistlerin kolaylık ve zorluk derecesine bakıldığında, 8 orta- profesyonel (zor), 7 kolay ve 4 doğal pist yer almaktadır. Bölgede ne tür etkinliklere katılabilirim diyorsanız kayak yapmanın yanında snowboard, yamaç paraşütü, snowtube, dağcılık, paintball gibi farklı seçeneklerin olduğunu da unutmayın. Aynı zamanda bir kongre turizmi merkezi olan bölgede birden fazla alternatif barındıran konaklama imkanları mevcut.

Dilerseniz 3 veya 2 yıldızlı otellerin yanında şehir merkezindeki imkanlara da göz atabilir, kendinize uygun konaklama seçeneğini seçebilirsiniz. Kayak için merkezlere ulaşımı taksi ve özel araçlarla sağlayabiliyorsunuz ve eğer tatil günlerinde kayağa çıkacaksanız Erzurum Büyükşehir Belediyesi Otobüslerini tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda, çiğ ve suni kar önleme merkezlerinin de Palandöken’de bulunduğunu bilmek, bölgenin ne kadar titiz ve özenli düzenlendiğini kanıtlar nitelikte. Merkezin havaalanına 14 km ve şehir merkezine 4 km uzaklıkta olması ulaşım açısından kısa sürede lokasyona varabileceğinizin garantisini vermektedir.

Erzurum İline uğramışken cağ kebabı ve burma kadayıf tatlısını yemeden geçmemeniz tavsiye edilmektedir. Kayak yapacağınız civarda oldukça lüks konaklama imkanı olduğu için bütçenize uygun tercihi seçebilirsiniz. Bu bölgede canlı müzik ve eğlencenin de yaygın olmasından dolayı bazen oldukça ünlü müzisyenler ve DJ’ler sahne almaktadır. Özellikle gençlerin belirli festivaller de düzenlediği bilindiği için siz de arkadaş gruplarınızla civarı keşfe çıkabilir, bölgenin tanıtılmasına katkı sağlayabilirsiniz. Davraz Kayak Merkezi , Erciyes Kayak Merkezi Kartepe Kayak Merkezi ve Kartalkaya Kayak Merkezi İncelemelerimize de kesinlikle bakmanızı tavsiye ederiz.

palandoken-kayak-merkezi-teleski-fiyatlari

Palandöken Kayak Merkezi Nerede?

Palandöken Kayak Merkezi, Türkiye’nin Doğusunda Erzurum İli Palandöken Dağları’nda yer almakta. Erzurum’un 7 km Güneybatısında yer alan bu bölgede kış turizmi yapılmaktadır. 3.176 m yüksekliği olan dağlar, çeşitli kayak aktiviteleri ve farklı etkinlikler için müsait bir konuma sahiptir.

Snowboard, paintball, yamaç paraşütü ve dağcılık gibi aktiviteler yapmak için çok uygun bir konuma sahip olan bu bölge şehir merkezine 4 km uzaklıktadır. Konaklama imkanı açısından da isterseniz kayak merkezinin bulunduğu lokasyonda kalabilir, isterseniz de şehir merkezindeki otellere bir göz atabilirsiniz. Her bütçeye uygun konaklama imkanı olan Erzurum ilinde cağ kebabı ve burma kadayıf yemeden evinize dönmemeniz tavsiye edilmektedir.

İstanbul – Palandöken Kayak Merkezi Arası Kaç Km?

E80 karayolu üzerinden 14 saat 36 dk süren İstanbul- Palandöken Kayak Merkezi arası 1,256,2 km’dir. Bölge, kış turizmi açısından oldukça elverişli olmakla birlikte kongre gibi etkinliklerin de sık yapıldığı özelliktedir. Havaalanına 14 km uzaklıkta olan bölgenin civarında konaklama imkanları da bulunmaktadır.

Bölgeyi ziyaret eden vatandaşların kayak yapmanın dışında snowboard, paintball ve dağcılık gibi aktivitelere de katılabileceği söylenebilmektedir. Ayrı yeten, kayak yapmayı bilmeyen vatandaşlar için de eğlenebilecekleri çeşitli aktiviteler sunan bölge dinlenmek için de elverişlidir.

Palandöken Kayak Merkezine Nasıl Gidilir?

Uçakla ulaşım sağlayacaksanız havaalanından 30 dk süren kayak merkezinin kış turizmine elverişli olduğunu söylemek mümkündür. Erzurum Otogarından ulaşım sağlamak isteyenler ise 20 dk mesafede bölgeye varış sağlayabilmektedir. Şehir merkezinden 4 km uzaklıkta olan bölgeye belediye otobüsleri ile de ulaşım sağlanabilmektedir.

Fakat sadece tatil günlerinden belediye otobüslerinin ulaşım imkanı sağladığı bilindiği için ziyaretçilerin çoğunlukla özel araçlarıyla bölgeye vardıkları bilinmektedir. Eğer araçla gelecekseniz lokasyona varışınız daha konforlu ve hızlı olacaktır.

palandoken-kayak-merkezi-ejder-pisti

Palandöken Kayak Merkezine Araba İle Ulaşım

Erzurum il merkezine maksimum 5 km uzaklıkta olan bölgeye özel araç veya taksi ile 15-20 dakikada ulaşım sağlayabilirsiniz. Genelde ziyaretçilerin özel araçla dağa çıktıkları bilinmektedir. Çünkü hız ve mesafe açısından özel araç, otobüslere nazaran daha konforludur.

İsteğe bağlı olarak havaalanından araç kiralayıp ulaşım sağlayabildiğiniz gibi belediye otobüsleri ile de ulaşım sağlayabilirsiniz. Bölge, kış turizmi açısından ziyaretçilerine birden fazla eğlence seçeneği sunmaktadır.

Palandöken Kayak Merkezine Havayolu İle Ulaşım

Uçaktan indiğiniz zaman kayak merkezine ulaşmanız 30 dakika sürmektedir. Ancak yine de özel bir araç veya otobüsle civara varmanız gerekmektedir. Kara yolu ile ulaşabileceğiniz lokasyonda birden fazla etkinlik sizleri beklemektedir.

Oldukça soğuk bir iklim yapısı olduğunu unutmamanız gerektiğini hatırlatarak yanınıza ceket veya mont gibi giysiler almanız önerilmektedir. Şehir merkezine 4 km olan bölge, misafirlere konaklama imkanı ve gastronomi hizmetleri de sunmaktadır.

Palandöken Kayak Merkezine Minibüs Otobüs İle Ulaşım

Şehir merkezinden kalkan otobüsler ile bölgeye ulaşım sağlamanız mümkündür. Gidişte istasyondan kalkan araçlar son durak olan Palandöken’de sizleri indirdikten sonra bölgeye ulaşabilirsiniz.

İstasyon hareket saatleri saate göre farklılaşmakta ve ilk biniş saati 7.15, bölgeye erken varmak isteyenlerin dikkatine sunulmaktadır. Dönüşte de yine bölgeden sizi alacak olan otobüslere binerek istasyon durağında inebilmeniz mümkündür.

palandoken-kayak-merkezi-ulasim

Palandöken Kayak Merkezi Otel Transferi ve Taksi Ücretleri

Palandöken kayak merkezi otel transferi ve taksi ücretleri genelde 600 TL civarındadır. Eğer otobüsü tercih ederseniz kişi başı 18.50 tl gibi bir tutarı olduğunu da belirtmek gerek.

Kaldığınız otelden transfer işlemlerinizi yaptırdıktan sonra kar macerasına atılacağınız birden çok etkinlik sizleri beklemektedir. Fakat öncelikle konakladığınız otelin transfer işlemleri olup olmadığını iyi araştırmanız gerek.

Palandöken Kayak Merkezine Teleferik İle Ulaşım

Skipass kartları ile bineceğiniz teleferiklere 175 TL civarında bir ücret ödeyerek Palandöken Kayak Merkezine teleferik ile ulaşım sağlayabilirsiniz. 250 TL ücreti günlük sınırsız iniş ve çıkışlar için ödeyerek konforlu bir seyahat keyfi yaşayabilirsiniz.

Erzurum’u kuş bakışı görmek için oldukça verimli bir tercih olan teleferik, hem yazın hem de kışın ilgi odağına olmaya devam etmektedir. Bembeyaz dağ manzaraları ile bölgeye yaptığınız kısa süreli yolculuk içinizi açacak nitelikte denilebilmektedir. Yaz ve kış aylarında hizmet veren teleferikle dilediğiniz şekilde bölgeye ulaşım sağlayabilirsiniz.

Palandöken Kayak Merkezine Teleferik Fiyatları 2024

Teleferik fiyatları 2024 döneminde sınırsız bilet hakkı almak isteyenler için 360 TL’dir. Fakat hafta sonu bölgeyi ziyaret edecekseniz sınırsız hak için 420 TL ödemeniz gerekmektedir.

Tek çıkış yapacaksanız 55 TL, gece kayağı için 95 TL, tam gün hafta içi ve hafta sonu 260 TL, 10 çıkış 600 TL ve 25 çıkış için 890 TL ödemeniz gerekmektedir. Ziyaretçiler çoğunlukla hafta içi sınırsız bilet alarak bölgenin tadını çıkarmayı tercih ettiğinden dolayı 340 TL civarı ücret ödeyerek bölgede eğlencelere katılmanız mümkündür. Her sene ücretler değişiklik gösterdiği için belediyeden veya bölgenin merkezi konumundan irtibat numarası alarak ücret bilgisini güncelleyebilirsiniz.

Palandöken Kayak Merkezi Günübirlik Ne Kadar Tutar?

1 günlük sınırsız ücret için 380 TL ödeyerek hafta içi istediğiniz kadar vakit geçirmeniz mümkündür. Bunun yanında, hafta sonu tercih edecekseniz de 395 TL ödeyerek günübirlik sınırsız bir eğlence yaşayabilirsiniz.

Snowboard, kayak, paintball ve dağcılık gibi birbirinden farklı kış eğlencelerini sunan bölgede her yaştan bireye uygun aktivite bulunmaktadır. Konaklama ve transfer hizmetleri için otelinizle konuşarak hızlı ve konforlu biçimde civara ulaşım sağlayabilirsiniz.

palandoken-kayak-merkezi-teleferik-fiyatlari

Palandöken Kayak Merkezi Yemek Fiyatları

Palandöken Kayak Merkezi yemek fiyatları, ilgiye ve arzuya hitaben değişmekte, kişi başı 225 TL olan restoranlar mevcutken aile ile 800 TL hesap ödeyeceğiniz yerler de mevcut olabilmektedir. Dilediğiniz yiyeceği tercih ederek uygun fiyatlarla yemek ihtiyacınızı gidermeniz mümkündür. Erzurum’da yöresel lezzetleri denemek, bu gezinin kaçınılmaz bir konusudur. Özellikle cağ kebabını muhakkak denemeniz tavsiye edilmektedir. Bunun yanında, burma kadayıf tatlısı da yöresel bir tatlı olduğu için gitmeden muhakkak yemelisiniz.

Palandöken Kayak Merkezi Açılış Kapanış Saatleri 2024

2024 tarihleri için hafta içi sabah 9.00’da açılan kayak merkezi, akşam 17.00’da kapanmaktadır. Cumartesi ve Pazar günleri açılış saati aynı olmakla birlikte kapanış 20.00’dır.

Palandöken Kayak Merkezi Teleferik Uzunlukları

Bölgenin kayak için ayrılan konumunun uzunluğu 2200 ila 3175 m uzunluğunda olduğu için teleferiğin de bu civarın uzunluğu kadar yol kat ettiğini söylemek mümkündür. Teleferik yolculuğunuzda güzel kar manzaraları ile karşılaşacağınız bir ambiyansa kendinizi şimdiden hazırlamanız tavsiye edilmektedir.

palandoken-kayak-merkezi-pist-haritasi

Palandöken Kayak Merkezi Pist Uzunlukları

Palandöken Kayak Merkezi pist uzunlukları, 2200 ila 3175 m uzunluğundadır. Kayak pistlerinin toplam uzunluğu ise 30 km’dir.

Palandöken Kayak Merkezi Kayak ve Snowboard Eğitim Fiyatları 2024

Eğitim ücretleri 1.800 TL’den başlamakta ve otel bazlı özel eğitim almak isteyenlere de 1300 Tl civarında bir ücret sunulmaktadır. Alanında uzman eğitmenlerin eğitim verdiği bir ambiyansın hakim olduğu bölgede dilerseniz çocuğunuz veya eşinizle birlikte kaymayı öğrenebilirsiniz. Oldukça turistik ve kültürel bir bölge olan Erzurum’da cağ kebabı yiyebilir ve çeşitli yöresel ürünleri deneyebilirsiniz. Bu durum, gezinize daha fazla renk getireceği için tavsiye edilmektedir.

palandoken-kayak-merkezi-kayak-ekipmani-fiyatlari

Palandöken Kayak Merkezi Kayak Ekipmanı Kiralama Fiyatları

Kayak takımı 280 TL’ye kiralanmaktadır. Eğer ürünleri tek tek kiralayacaksanız, kayak ayakkabı 195 TL, kask kiralama 185 TL, snowboard kiralama ise 225 TL civarında bir ücret gerektirmektedir. Kayak yapmayı bilmeyenler için sevindirici bir haber vermek gerekirse bölgede eğitim veren birçok işletme bulunduğunu söylemek gerekmektedir. Uzman eğitmenler kontrolünde çocuğunuzla veya eşinizle birlikte eğitim alabilir, keyifli vakitler geçirebilirsiniz.

Palandöken Kayak Merkezi Telesiyej Fiyatları 2024

Palandöken Kayak Merkezi telesiyej fiyatları, tek çıkış için 45 TL, günlük sınırsız hizmet için 180 TL, 10 çıkış için 300 TL, 25 çıkış 490 TL, 50 çıkış 600 TL ve sezonluk 3.000 TL’dir.

Palandöken’de Nerede Kalınır?

Palandöken’de nerede kalındığına dair birçok soru gelmektedir. Favori konaklama mekanı Dedeman Otel Ski Lodge’dur. Ardından, Sway Hotels, Ve Hotels, Palan Ski Resort Hotel, Polat Erzurum Resort Hotel ve Dedeman Palandöken gibi oteller civarın en popüler konaklama merkezleri olarak sıralanabilmektedir.

İsteğe bağlı olarak uygun fiyatlı konaklama imkanları için şehir merkezinde farklı seçeneklerin de tercih edilebileceği unutulmamalıdır. Dilerseniz telefon ile işletmeleri arayarak bilgi alabilir ve fiyatların sezonluk değişimine göre rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.

Erzurum Palandöken Kayak Merkezi Konaklama Otel Fiyatları 2024

Palandöken’de otel fiyatları gecelik iki kişi 1800 TL’den 2.500 TL’ye kadar değişebilmektedir. Bütçenize hangi hizmet uygunsa onu tercih edebileceğiniz birden fazla seçeneğinizin olduğunu unutmamanız gerek.

Palandöken Kayak Merkezine Ne zaman Gidilir?

Kayak sezonu bölgede Aralık ayında başladığı için Aralık’tan Nisan sonuna kadar ziyaret edebileceğinizi bilmeniz önemlidir. En verimli tarihlerin bu mevsimler arasında olduğu bilindiği için tatil planınızı bu tarihler arasında revize etmeniz önerilmektedir.

Palandöken Kayak Merkezi 2024 Sezonu Ne Zaman Açılıyor?

2024 sezonu Kasım-Aralık  gibi açılır.ve Nisan sonuna kadar açık kalır. Civarın kış turizmine en elverişli olduğu zaman dilimleri Aralık ve Nisan arası olduğu için bu mevsimlere göre tatilinizi planlamanız uygundur.

Palandöken Kayak Merkezinde Neler Var?

10 telesiyej, 2 baby lift, 1 teleski ve 1 gondol lift hizmete açıktır. Bunun yanında, sadece kayak yapmak istemeyenler için paintball, snowboard, dağcılık, yamaç paraşütü ve snowtube gibi aktivitelerin olduğunu da söylemek gerekmektedir.

Alternatifler ve aktiviteler birden çok seçeneğe bağlı olduğu için ziyaretçilerin fırsat konusunda tedirgin olmaması gerektiğini söylemek mümkündür. Çeşitli konser ve eğlencelerin düzenlendiği bölgede bazen canlı DJ performans ve müzik gruplarının sahne aldığı görülmektedir. İçeceğinizi alıp dans edebilir veya oturup müzik eşliğinde kar manzarasını seyredebilirsiniz. Dilerseniz snowboard yapabilir veya dilerseniz civardaki eğitmenlerden ücret karşılığında kayak eğitimi alabilirsiniz. Ayriyeten, her yaş grubunun kayak yapabileceği bir ambiyansın bölgede mevcut olduğunu söylemek çocuklu aileleri sevindirmektedir.

Palandöken kayak merkezi SkiPass Ücretleri

1 günlük limitsiz hizmet için hafta içi SkiPass ücretlerinin 200 TL olduğunu söylemek mümkündür. Hafta sonlarında 250 TL, gündüz limitsiz 180 TL ve gece limitsiz 195 TL ücret ödeyerek bu hizmetten yararlanmanız uygundur.

Dilerseniz kendi aracınızla bölgeye ulaşıp sadece giriş ücreti ödeyebilir ve konforlu bir eğlence ortamına giriş yapabilirsiniz. Civara ulaşım için belediye otobüslerini tercih edebilirsiniz ve kaldığınız otelden de aktarma işlemleri yapabilirsiniz.

Erzurum Palandöken Kayak Merkezi Telefon Numarası

Telefon numarası 0442 317 08 04 olan Erzurum Palandöken Kayak Merkezi’ni arayarak yararlanmak istediğiniz hizmetler hakkında bilgi alabilirsiniz. Otel veya rezervasyon işlemleri için şehirdeki otelleri arayabilir veya kayak merkezine bağlı işletmeler ile irtibata geçebilirsiniz.

Palandöken Kayak Merkezi Canlı Kamera İzleme

Palandöken.com.tr adresinden canlı kamera izleme hizmetlerine ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda, Erzurum Belediyesi tarafından canlı mobese hizmetleri de sunulmaktadır. Konserler, eğlenceler ve yarışmaların canlı yayınlandığı mobese kanalını takip ederek fiziken gidemeseniz bile eğlenceyi evinize getirebilirsiniz. Bazen çeşitli müzik gruplarının ve Dj’lerin civarda eğlence düzenlemesi dolayısıyla çeşitli sosyal medya hesaplarından da canlı yayınları takip etmek mümkün olabilmektedir.

Palandöken Kayak Merkezi Canlı Yayın

palandoken-kayak-merkezi-fiyatlari

Palandöken Kayak Merkezi Kar Kalınlığı

Kar kalınlığı bazen 1 metreyi aşmaktadır. Dönemsel hava koşulları ve coğrafi hareketlilik kar kalınlığını etkilediği için Palandöken bölgesinde karın kalınlık derecesinin değiştiğini söylemek mümkündür. Yaz aylarında kar tahminleri kış aylarına göre değiştiği için genelde yazları yüksek bir kar kalınlığı görülmemektedir. Güncel olarak yağmur beklendiği için kar tahmini 4.00 mm’dir. Hava sıcaklığı en yüksek 16 derece en düşük 6 derece olarak gösterilmektedir.

Hafif rüzgarlı ve ılık yağmurlu yaz akşamlarının tadını çıkarmak için gezi rotanıza bu lokasyonu ekleyebilirsiniz.

Genellikle; Kasım ayında 1 metre ile 1.5 metre arasında Aralık ve Ocak aylarında 180 cm ile 200 cm arasında Şubat ayında ise 1.50 metre civarında kar kalınlığı olmaktadır.


Diğer Kayak Merkezleri İnceleme Yazılarımız

Aşağıdaki makalelerimizde Türkiye’deki En İyi kayak merkezleri ile ilgili tüm detayları bulabileceksiniz. Kayak merkezleri giriş ücretleri otel fiyatları ulaşım fiyatları günübirlik ne kadara mal olacağını, Teleferik Fiyatlarını hatta Kar kalınlıklarına kadar Tüm detaylara ulaşabilirsiniz. İstediğiniz makaleye tıklayarak inceleyebilirsiniz.