Parlak Göz Alıcı Güzel Dişler İçin Yapılması Gerekenler

Dişlerdeki Sararma ve Matlık Neredeyse Herkesin Ortak Sıkıntısı… Dişlerinizi Daha Beyaz ve Daha Sağlıklı Hale Getirmek İse Sizin Elinizde…

Sosyal ilişkilerimizde, karşımızdakine sıcak bir şekilde gülümsemenin yerini hiçbir şey tutmaz. İçten gelen, samimi olan bir gülümseme, bizi karşımızdaki insan daha da yakınlaştırır. Ancak rahat bir şekilde gülümsemek, maalesef bazılarımız için mümkün olmuyor. Dişlerimizde oluşan lekeler, sarılıklar, diş kayıpları ya da dişlerimizin çarpık olması bizi sosyal ilişkilerimiz sırasında zorlayabiliyor. Çoğu zaman gülümsememizi engelliyor, arkadaş ortamlarında rahat rahat gülemiyor, kendimizi hep geri planda tutmaya çalışıyoruz. Sürekli elimizle ağzımızı kapatıyor, gülmemeye, konuşmamaya gayret ediyoruz.

 

Uzmanlar bu konuda sıkıntılarımızın çözümlenebileceğini, uygulanan çeşitli tedavilerle sorunlarımızın giderilebileceği konusunda hemfikirler. Rahat bir gülümseme için, önceliğimiz tabi ki dişlerimize uyguladığımız günlük bakımı aksatmamak. Her gün iki defa olmak üzere, sabah kahvaltısı sonrası ve akşam yatmadan önce fırçaladığımız dişlerimiz, diş bakımımız için en önemli ayrıntı. Doğru fırçalanan dişler, ağız kokusundan tutunda, diş çürümelerini engellemeye kadar, birçok konuda etkili bir yöntem. Bunu aslında hepimiz biliyoruz ama, dişlerimizi doğru fırçalıyor muyuz? Orta serlikte olan iyi bir diş fırçası ile,uygun bir diş macunu kullanarak, dişlerimizin ön ve arka yüzeylerini dikey hareketlerle, dişlerimize fazla bastırmadan fırçalamalıyız. Kullandığımız diş macununun içeriği çok önemli. Uzmanlar daha çok flüorür içeren diş macunlarını tavsiye ediyorlar.

 

Dişlerinizi beyazlatma konusunda, kesinlikle bir doktorla görüşmenizi tavsiye ediyoruz. İlerleyen teknoloji sayesinde, diş beyazlatmak konusunda da birçok tedavi yöntemi geliştirildi. Diş yapınıza uygun bir tedavi yöntemiyle, dişlerinizin doktor kontrolünde beyazlatılması en mantıklı çözüm. Genel olarak halk arasında karbonat, limon gibi ürünlerin diş beyazlattığı söylenir. Ancak bu yöntemler diş minelerinize zarar vererek, hem dişlerinizin daha hızlı sararmasına neden olacak, hem de dişlerinizin koruyucu tabakası olan diş mineleriniz zarar görünce, diş çürüklerine neden olacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.