Patlak Amortisör Muayeneden Geçer mi ? Ağır mı Hafif Kusur mu? | 2024

Patlak Amortisör Muayeneden Geçer mi ? Patlak Amortisör Muayeneden Ağır mı Hafif Kusur mu Geçer? , Patlak Amortisör Muayeneden Geçer mi Kalır mı?

Patlak Amortisör Muayeneden Geçer mi ?

Patlak amortisör genellikle araç kullanıcıları tarafından çok fazla bilinmemektedir. Tüvtürk araç muayenede patlak amortisör geçer mi ? Patlak amortisörlü araçlar araç muayenesinden geçiyor mu gibi bir çok soru mevcut. Zaten aslında patlak amortisörü bir çok araç kullanıcısı da anlamamaktadır. Patlak amortisör genellikle tecrübeli soförler ve oto tamircileri tarafından yolda giderken anlaşılmaktadır.

Patlak amortisör konusunda tüm detayları Tüvtürk personeli Erkan beyden ayrıntılı bir şekilde aldık.

Patlak Amortisör Muayeneden Ağır mı Hafif Kusur mu Geçer ?

Patlak Amortisör olan araçlar araç muayenesinde kontrol edilmediği için sorunsuz bir şekilde geçmektedir. Araç muayenesinde sadece araçların sağ sol ön ve arka kısımların yüksekliği ölçülmektedir. Fakat bu kontroller genellikle bazı personeller tarafından kolay kolay da yapılmamaktadır. Bu nedenle Patlak Amortisörlü araçlar araç muayenesinden sorunsuz olarak geçmektedir. 

Patlak Amortisörlü Aracın Cezası Var mı ?

Patlak Amortisör trafikte herhangi bir cezası bulunmamaktadır. Hasar almış Patlak Amortisör polis tarafından kontrol edilemeyeceği için herhangi bir cezaya tabii tutulmaz. Patlak Amortisör sadece araç kullanıcısını tehlikeye atmaktadır. Ayrıca Patlak Amortisör virajlarda son derece tehlikelidir. Kazaya sebebiyet verme ihtimali çok fazladır. Bu nedenle Patlak Amortisör ile yolculuk yapılmaması ve tamir edilmesi kesinlikle araç ve can güvenliği için önemlidir.

patlak-amortisor-arac-muayenesinde-bakilirmi

Patlak Amortisör Nedir ?

Aracın yolda güvenli seyir ve yoldaki hasarları araç içine iletmemesini sağlayan en önemli parçalardan biri amortisörlerdir. Darbeyi bu yaylar içinde depolar ve aracın yolda sekmesini ve tepkisini azaltmaktadır. Ayrıca virajlarda amortisörler aracın daha iyi bir şekilde yola oturmasını ve yoldan çıkmasını engeller. Patlak Amortisör kullanımı aracın her tümsekte darbeyi içeri iletmesine ve aracın yol güvenliğini bozmasına sebep olmaktadır.

Yorumlar
  1. Hakkı Pekşen dedi ki:

    Çok anlşılr bir açıklam olmuş,bilgi birikimi ne ve diline sağlık.