Patlak veya Delik Egzoz Araç Muayeneden Geçer mi ? Ağır mı Hafif Kusur mu? | 2024

Patlak Çatlak Küflü veya Delik Egzoz Araç Muayeneden Geçer mi ? Patlak Çatlak Küflü veya Delik Egzoz Araç Muayenede Ağır mı Hafif Kusur mu Geçer ? Patlak Çatlak Küflü veya Delik Egzoz Muayenede Sorun Olur mu?

Patlak veya Delik Egzoz Muayeneden Geçer mi ?

Egzoz hattınızda delik çatlak çürüme gibi sebepler basınçlı gazın susturucuya ve katalizöre ulaşamadan çıkış yapmasına sebep olmaktadır. Bu nedenle egzoz hattındaki çatlaklar kırıklar ve çürümeler rahatsız edici ses ve yüksek emisyon oranını beraberinde getirir. Genellikle egzoz bölgesindeki bu sorunlar Tüvtük Araç muayenesinden de geçmenizde sorun olabilmektedir. Özellikle en çok sorulan soruların başında Patlak Egzoz Araç muayenesinden geçer mi? Delik Egzoz araç muayenesinden geçer mi? Egzoz da kaçak delik veya patlak araç muayenesinden hafif kusur lu mu yoksa ağır kusurlu mu olarak geçer?

Tüm bu sorularınız cevabını Tüvtürk uzmanı Erkan beye sorduk. En doğru ve güvenilir cevapları aldık.

delik-egzoz-muayeneden-gecermi

Patlak veya Delik Egzoz Araç Muayeneden Ağır mı Hafif Kusur mu Geçer ?

İnternet üzerinde biz çok forumda egzoz ile ilgili bir çok yazı bulunmakta. Özellikle patlak egzoz araç muayenesinden geçer gibi yazılar bulunmakta. Bunlara kesinlikle itibar etmemek gerekmekte. Özellikle neredeyse biraz paslanmış ve dökülme olan egzoz boruları bile muayeneden AĞIR KUSURLU olarak değerlendirilmekte ve muayeneden geçmemektedir. Patlak egzoz %100 olarak muayeneden kalır. Muayeneden Tüvtürk personeli aracın altına girdiğinde ilk olarak Egzoz sistemini ve yağ kaçaklarını kontrol etmektedir.

hasarli-egzoz-arac-muayeneden-gecermi

Araç muayenesine gitmeden önce egzoz borunuzu ve katalizörü mutlaka kontrole ettirmeniz gerekmektedir. Herhangi bir motor tamircisinde yada egzozcuda bunu yaptırabilirsiniz. Araç muayeneye gitmeden önce kesinlikle egzoz kaçaklarını kapattırmanız çürümüş ise egzoz borusunu değiştirtmeniz gerekmektedir. Son dönemde egzoz fiyatları da maalesef çok artmıştır. Ortalama olarak 700 TL ile 1200 TL arasında fiyatları değişmektedir. Ayrıca egzoz tamircilerinde egzozsun sorunlu kısmını kestirip yerine parça kaynattırabilir yada tamir ettirebilirsiniz. Bunun fiyatları da ortalama 150 TL ile 300 TL arasında değişmektedir.

catlak-egzoz-muayeneden-gecermi

Patlak Egzoz Kullanımının Cezası Var mı ?

Patlak egzoz kullanımı trafik kontrolünde ceza sebebidir. 2024 güncel fiyatları ile 11.810 TL cezası bulunmaktadır. Bu nedenle egzoz bakımlarının iyi yapılması gerekmektedir. ayrıca delik yada çatlak egzoz nedeniyle yakıt tüketiminiz de artacaktır.

Yorumlar
  1. Muhammet dedi ki:

    Abi benim motosikletinin egzozu sol tarafından delik birşey olurmu