Plakadan Hasar Kaydı Sorgulama Ücretsiz ve Ücretli Yöntemler

Plaka ile Hasar Kaydı Sorgulama Ücretsiz ve Ücretli Yöntemleri, Plaka ile Hasar Kaydı Geçmişi Sorgulama, Plaka ile Hasar ve Onarım Kayıtlarını Görme, Arabanın Plakası İle Hasar Kayıtlarını Görme, Plakadan Hasar Geçmişi Sorgulama ,İnternetten Ücretsiz Hasar Kaydı Sorgulama

Plaka ile Hasar Kaydı Sorgulama Ücretsiz ve Ücretli

Plaka ile hasar kaydı sorgulama işlemleri oldukça yaygındır. Araç sorgulama işlemini kolaylaştıran plaka ile hasar kaydı sorgulama ile beraber alınacak olan ikinci el araçların kontrollü bir şekilde satın alımını yapmayı sağlar. Satın alınacak araç veya araçların daha önce herhangi bir hasar kaydı bulunuyor mu bunu gözlemlemek için yapılan bu işlemler doğru seçim yapabilmeniz için oldukça önemlidir. Özellikle yeni araç satın alımı için yeterli bütçeniz yoksa veya tercihen ikinci el araç satın alımı yapmak istiyorsanız bu durum sizin için son derece önemlidir. Günümüzde araç sahibi olmak istiyorsanız ve ikinci el araç bakıyorsanız kesinlikle plaka sorgulamasını iyi öğrenmek gerekiyor. Çünkü sonrasında süprizlerle karşılaşabilirsiniz. Özellikle ücretsiz plakadan hasar sorgulama yada web üzerinden ücretsiz hasar sorgulama yöntemleri ile istediğiniz araca gönül rahatlığı ile sahip olabilirsiniz. Günümüzde maalesef bir çok araç pert olduğu halde hasarsız gibi gösterilmekte. Bu yapacağınız hasar kayıt sorgulamaları sadece resmi olarak tutulan kayıtlardır. Araç satın alacaksanız önce hasar sorgulamalı daha sonrada güvenilir bir araç expertizine aracınızı götürmelisiniz.

plakadan-hasar-kaydi-nasil-orenilir-ucretsiz

Plaka ile Hasar Kaydı Sorgulamada Neleri Görebiliriz?

Plaka ile hasar kaydı sorgulama işlemleriyle birlikte ilgi duyduğunuz aracı satın almadan önce aracın, geçmiş yıllardaki hasar kaydını ve daha pek çok durumu kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Bu sayede doğru seçim yapabilir, dilediğiniz özelliklere göre araç tercihi yapabilirsiniz. Bu sorgulamalar sayesindeyse otomobili satın almak isteyen her birey seçtiği otomobilin tüm hasar geçmişine, kaza tutanaklarına, kasko bilgilerine, son sahibinin kim olduğuna ya da aracın kaç kez el değiştirdiğine kadar pek çok durumu öğrenmek mümkündür.

Plaka ile hasar kaydı sorgulama sayesinde aracın kaza yapma durumunu, kaza yapılmışsa ne derecede bir kaza olduğunu ve kazanın hasar oranını, toplam tutarını, aracın bu süreçte ya da başka süreçler boyunca hangi servis süreçlerinde ne tür parçalarının değiştiğini, değişim olduysa parça veya parçalarının orijinalliğine kadar öğrenebilmek artık çok kolay. Bunun yanında ise 2003 yılı sonrasında hasar kaydı sorgulama işlemlerinin yalnızca hasar bilgileriyle sınırlı olduğunu da unutmamak gerekmektedir.

Plaka ile Hasar Kaydı Sorgulama ve Araç Kilometresi Durumu

Aracın kilometresini öğrenme oldukça önemidir. Otomobil satın alacak bireyler için önemli olan bu durumdaysa hile söz konusu olabilmektedir. Araç kilometresini öğrenmek için ise ilgili aracın TÜVTÜRK araç muayene istasyonlarına gitmesi gerekmektedir. Çünkü, son dönemlerde araçların kilometresiyle oynanarak ikinci el piyasada çeşitli hilelerle karşılaşılabiliyor. Bu ve bu gibi durumları engellemek için yapılması gereken en doğru hamle TÜVTÜRK’ten alınacak bilgilerdir.

Plaka ile Hasar Kaydı Sorgulaması Nasıl Yapılır?

Plaka ile hasar kaydı sorgulama bir aracın hasar geçmişini öğrenmek, kaza sorgulama yapmak için bir yöntemdir. SMS yolu ile de bu durumları öğrenmek mümkündür. Üstelik SMS yöntemi oldukça kolay, zahmetsiz ve pratik bir yoldur.

Bu işlemde plaka ile hasar kaydı sorgulama yapmak için öncelikle araştırdığınız ve ilgi duyduğunuz aracın plakasını birleşik bir şekilde yazmalısınız. Daha sonraysa  SMS hizmet bedeli ödemeniz gerekmektedir. SMS bedelini ödemek sureti ile 5664’e bu mesajı göndermelisiniz. Gönderdiğiniz bu mesaj dahilinde ise aracın plakası zaman ile değişmiş olsa dahi aracın eski hasar bilgilerine kolaylık ile ulaşabilirsiniz.

Gönderilen mesaj ise kısa bir süre sonra geri dönüş alacaktır. Bu geri dönüş ise yine aynı şekilde SMS üzerinden sağlanmaktadır. Size gelen mesajın içeriğinde ise aracın ne zaman, hangi tarihte kaza yaptığından araçta ne gibi hasarların oluştuğuna ve hasarların toplam maliyetine kadar pek çok konu hakkında detaylı bilgi gönderilecektir.

SMS Aracılığı ile Öğrenilebilecek Hasar Kayıtları Nelerdir?

Plaka ile hasar kaydı sorgulama haricinde SMS’le pek çok durumu öğrenebiliriz. SMS’le öğrenilen bir diğer durum ise trafik poliçesi, kaza tespit tutanağı durumu ve varsa vefat etmiş kişiler ile ilgili hayat sigortası poliçesi bilgileri de alınabilmektedir. Bu sayede ikinci el otomobil alacak olan her birey araç hakkında dürüst ve detaylı bilgiye ulaşabilmektedir. İşlemin ücretiyse her sorgulama için 11 TL’dir. Hangi operatörden mesajın gönderildiğinin bir önemi yoktur. Net ve sabit ücret 11 TL’dir.

plakadan-hasar-kaydi-ogrenme-ucretsiz-yontem

İlgilenilen araçta herhangi bir parça değişiminin olup olmadığını öğrenmek için yapılması gereken ise oldukça basittir. PARÇA BOŞLUK PLAKA yazıp 5664’e SMS göndererek bu durum öğrenilebilir. Bunun yanında eksper raporu olan kazalarda değişen parçalar için de SMS sistemi bulunmaktadır. Bu durum hakkında detaylı bilgi alabilmek için ise PARÇA BOŞLUK PLAKA yazıp 5664’e SMS göndermek gerekmektedir.

sase-numarasi-ile-hasar-kaydi-sorgulama

Aracın şasi numarası da önemlidir. Bu durumda bilgiye ulaşabilmek için yapılması gereken tek işlem HASAR BOŞLUK S BOŞLUK ŞAŞİ NUMARASI yazıp 5664’e SMS gönderilmesidir. Aracın şasi numarası hakkında bilmek istediğiniz tüm detaylı bilgileri öğrenmek için ise DETAY BOŞLUK S BOŞUK ŞAŞİ NUMARASI yazılıp aynı şekilde 5664’e SMS gönderiniz.

plakadan-parca-hasar-kaydi-ogrenme-ucretsiz-yontem

Araç üzerine yapılan herhangi bir parça değişimi söz konusu ise parça değişim bilgilerini sorgulamak için PARÇA BOŞLUK PLAKA BOŞLUK KAZA TARİHİ yazıp 5664’e SMS atınız. Değişen parça bilgisini sorgulama işlemini şasi numarası aracılığı ile yapmak istiyorsanız PARÇA BOŞLUK S BOŞLUK ŞAŞİ NUMARASI BOŞLUK KAZA TARİHİ yazıp 5664’e SMS atmanız gerekmektedir.

İlgilendiğiniz aracın trafiğe çıkış tarihi, kasko gün sayısı, aracın hangi illerde tescil kaydının bulunduğu gibi detaylı bilgilere ulaşmak için yapılması gereken tek işlem ise DETAY BOŞLUK PLAKA yazmaktır. Bu sorgulamalar sonucunda aracın plakası herhangi bir zaman diliminde değiştirilmiş dahi olsa önemsizdir, aracın eski hasar bilgilerine ulaşmak mümkündür.

arac-plakasından-hasar-kaydi-ogrenme

Çağrı Merkezi Üzerinden Hasar Sorgulama İşlemleri

Araç hakkında bilgi almak için plaka ile hasar kaydı sorgulama oldukça yaygındır. Plaka ile hasar kaydı sorgulama haricinde pek çok yöntem de bulunmaktadır. Bu yöntemlerden biri ise çağrı merkezi üzerinden hasar sorgulama işlemleridir. Araç hakkında detaylı bilgi alabilmek için çağrı merkezleri kullanılabilmektedir.

Aracın herhangi bir kaza sonucunda hasarının olup olmadığını öğrenmek için çağrı merkezlerine ulaşılabilir. 11890 çağrı merkezini arayarak gerekli bilgi ya da bilgiler alınabilir. Araştırılmak istenilen aracın plakası ya da şasi numarası aracılığı ile hasar sorgulaması kolaylık ile yapılabilmektedir. Çağrı merkezinin ise ücretlendirilme sistemi bulunmaktadır. Bu ücretlendirme sistemi ise dakika üzerinden belirlenmektedir. Operatör farklılığı ücretlenmeyi etkilemektedir. Kişilerin Turkcell ve Vodafone abonesi olması halinde bilgilendirme servisinin dakikası 4 lira 25 kuruş şeklindedir. Kişi ya da kişilerin Türk Telekom ve sabit hat kullanıcıları olması durumunda bilgilendirmenin dakikası 4 lira 75 kuruş şeklindedir.

plakadan-ucretsiz-hasar-kaydi-ogrenme

E-devlet Web Üzerinden Plaka ile Hasar Kaydı Sorgulama

Plaka ile hasar kaydı sorgulama işlemleri yapılmaktadır. Bu işlemlerin yanında çağrı merkezi ile ya da SMS yolu ile de sorgulama yapmak mümkündür. Bunların yanında internet üzerinden sorgulama yapma olanağı da bulunuyor. Plaka ve sigortalı T.C. kimlik numarasını, plaka ile sigortalı vergi kimlik no ya da plaka ile sürücünün T.C. kimlik numarasını girerek tramer sorgulama işlemini E-devler sistemi aracılığı ile araç hasar kaydı sorgulama işlemi ile de hızlı ve kolay bir biçimde aracın hasar durumu hakkında bilgi edinmek mümkündür.

İnternete bağlanılabilen her türlü yerden e-devlet sistemine giriş yaparak Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sorgulama hizmetinden kolaylık ile faydalanabilirsiniz. İlgilendiğiniz aracınız ile ilgili merak ettiğiniz her türlü detayları bu işlemler ile öğrenebilirsiniz.

Araç sorgulama işleminin çeşitli yolları bulunuyor. Bu işlem E-Devlet üzerinden E-Devlet şifresi ile yapılabilirken araç sorgulama işlemini yapabilmek için gerekli olan E-Devlet şifreniz bulunmuyorsa PTT şubesinden kolaylık ile temin edebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.