Portekiz Vize Başvurusu, Ücretleri, Konsolosluk Adresi ve Telefonu

Portekiz Vizesi Nasıl Alınır?. Neredeyse Portekiz Vizesi Çıkarmak İsteyen Kimse Olumsuz Cevap Almıyor. Peki Portekiz Vizesi Nasıl Alınır? Şartları Nelerdir ? Vize Ücretleri Harç Ücreti Ne Kadar? İstanbul , Ankara , İzmir Portekiz Konsolosluklarına Nasıl Ulaşırım? Tüm Sorularınızın Cevaplarını Araştırdık Haberimizde…

Türkiye’den yurtdışına yapılacak olan seyahat işlemlerinde çoğu ülke için vize şartı söz konusudur. Bunun için yurtdışına seyahat etme konusunda adından sıkça bahsettiren bir ülke olan Portekiz için vize başvurusu yapmak gerekmektedir. Bu ülkeye birçok vatandaşımızla beraber yurtdışına okumak için giden öğrencilerin bu ülkeye gitmesi için birtakım gerekli belgeler temin etmek durumundadır.

Portekiz’e yapılan Seyahat ve Ticari amaçlı vize işlemleri ve gerekli belgeler

Ülkemizden Portekiz’e yapılan seyahatlerin hepsi farklı amaçlara dayanmaktadır. Ülkeye tatil etmek için giden birçok insanımızın olduğunu görmekteyiz. Tatil amacı ile bu ülkeye yapılacak seyahatlerde kendine göre bazı vize evrakları gerektirmektedir. Bu evrakları Tatil Amaçlı Vize için istenen belgeler olarak kabul edebiliriz. Tatillerini Portekiz’de geçirmek isteyen vatandaşlarımız bu vize evraklarını tamamlayarak seyahatlerini kolayca gerçekleştirebilirler. Tatil amacıyla beraber birçok kişinin ticari işlerinden dolayı gittiğini görmek de mümkün. Ticari amaçlı Portekiz’e gidecek olan vatandaşlarımız bu konuda ticari amaçlı vize için istenen belgeler temin edildikten sonra seyahatlerini yapabilmektedir.

Ülkemizdeki Portekiz Seyahat Konsoloslukları ve iletişim Bilgileri

Tüm ülkelerle seyahatlere ilişkin iş ve işlemleri yürüten konsolosluklar Türkiye’de bulunmaktadır. Portekiz’e yapılacak olan her türlü seyahat, pasaport, vize işlemleri için bu konsolosluklara müracaat edilebilir. Bu konsolosluklar aracılığı ile ilgili ülkeye ilişkin seyahat işlemlerinin çoğunu kolaylıkla halletmeniz mümkün. Ülkemizde Portekiz ülkesine yapılacak olan seyahat işlemleri için büyük şehirlerde konsolosluklar bulunmaktadır.

Bu konsoloslukların İstanbul Ankara ve İzmir Konsolosluk adres ve telefonu bilgilerine ulaşarak siz de Portekiz’e yapacağınız seyahat işlemlerinizi hızlandırabilirsiniz. İlgili konsolosluğun bilgilerine ulaşmak için telefondan detaylı bilgi almanız mümkün olduğu gibi konsolosluğun bulunduğu yere giderek konu ile ilgili işlemleri halletmeniz mümkün.

Portekiz Seyahati İçin İstenen Vize ve Harç ücreti

Her seyahat hizmetinde olduğu gibi yurtdışına yapılan seyahatlerde de belli bir ücret söz konusudur. Portekiz’e gidecek olan vatandaşlarımız dolar bazlı bir ücret tarifesinden ücretlendirilmektedir. Portekize yapılacak olan seyahatlere ilişkin olarak harç ve vize ücreti güncel bilgisine ilgili konsolosluk aracılığı ile ulaşabilmeleri mümkündür.

Her dönem pasaport ve vize ile seyahat edilen ülkelerin harç ve vize ücretleri değişkenlik göstermektedir. Vatandaşlarımızın seyahate ilişkin mağduriyet yaşamamaları adına güncel ücret bilgilerini ilgili konsolosluktan veya konsolosluk iletişim numarasından öğrenme şansları bulunmaktadır.

Portekiz Seyahati Pasaport ve Vize İşlemleri için Randevu

Bu ülkeye yapılacak seyahat öncesi seyahatle ilgili olarak gerek pasaport ve gerekse vize işlemleri için önceden bir randevu almak konsolosluk işlerinin yığılmasını engelleyecek hem de sizin bu konudaki bekleme süreniz ortadan kalkmış olacaktır. Portekiz’e seyahat edecek vatandaşlarımızın vize işleri için konsolosluklarda telefon aracılığı ile randevu işlemleri ayarlanabilmektedir. Randevunuzu almanız demek vize işlemleri için minimum zaman harcamak demektir.

Siz de Portekiz’e yapacağınız seyahatlerde ve vize işlemlerinde nasıl bir yol izleneceğini öğrenerek seyahatinizle ilgili sorunları ortadan kaldırabilirsiniz ve seyahat etmenin tadını çıkarmış olacaksınız.

Portekiz Vize Ücretleri:
Portekiz Vize Ücreti 60 Euro ‘dur.
Portekiz ‘e 7 Güne Kadar Seyahat Sigortası Ücreti: 8 Euro
Portekiz ‘e 14 Güne Kadar Seyahat Sigortası Ücreti: 10 Euro
Portekiz ‘e 1 Aya Kadar Seyahat Sigortası Ücreti: 18 Euro

Portekiz İstanbul Konsolosluğu Adres Bilgileri:
Adres: İstanbul, Ömer Avni Mh., 34427 Beyoğlu/İstanbul
Telefon:(0212) 251 9118

Portekiz Ankara Baş Konsolosluğu Adres Bilgileri:
Kırlangıç Sokak  No: 39 – Gaziosmanpaşa,Çankaya 06700 Ankara
Telefon: 0312 405 60 28/29 (hafta içi 9.00-13.00 / 14.00-18.00)
Fax: 0312 437 38 44
Mail: sconsular.ankara@mne.pt

Portekiz İzmir Fahri Konsolosluğu Adres Bilgileri:
Ahmet Fahri YİĞİTBAŞI
Adres: Gazi Osman Paşa Bulvarı No:10/1 Kat:4 35210 Alsancak /İZMİR
Telefon:+90 232 489 01 21
Mail : portugalhcizmir@portugal.info.tr

Portekiz’de Kesinlikle Gezip Görülmesi Gereken Yerler: 

Jerónimos Manastırı, Belém Kulesi, Douro Nehri, Lizbon Okyanus Akvaryumu, São Jorge Kalesi, Pena Sarayı, Dom Luís I Bridge, Biblioteca Joanina ,Quinta da Regaleira ,Clérigos Kilisesi ,Palácio da Bolsa, Museu Calouste Gulbenkian, Zoomarine Algarve, Church of São Francisco, Livraria Lello & Irmão

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.