Ragdoll Kedisi Fiyatı 2024 Ömrü ,Özellikleri ,Karakteri ,Eğitimi ,Bakımı

Ragdoll Kedisi Özellikleri Neler, Ragdoll Kedisi Bakımı Kolay Mı?, Ragdoll Kedisi Kişiliği Karakteri ve Mizacı, Ragdoll Kedisi Kaç Yıl Yaşar Ömrü Ne Kadar?, Ragdoll Kedisi Tüy Döker Mi?, Ragdoll Kedisi Eğitimi, Ragdoll Kedisi Fiyatları 2024, Yavru Ragdoll Kedisi Fiyatları 2024 Ragdoll Kedisi Apartmanda Bakılır mı?

Ragdoll Kedisi

Meraklı bakışları, ipeksi tüyleri ile her göreni kendisine hayran bırakan Ragdoll kedisi zarif ve estetik kedi arayanlara hitap etmektedir. Parlak tüy yapısı ve ışıl ışıl gözleri ile çok asil görünen bu kedi cinsinin kökeni belli değildir. Cinse dair tek kesin kaynak 1960’da Kaliforniya’da vefat eden Ann Baker’ın bu kedi cinsini geliştirdiğini göstermektedir. Beyaz İran Kedisi ismiyle de bilinen Ragdoll kedileri çok sosyal ve sevecen kedilerdir. Tam bir kucak kedisi olması, sevgiye doymaması ve sevecen hareketleri bu kediye bez bebek anlamına gelen Ragdoll isminin verilmesine neden olmuştur. Sahiplerine çok bağlı olan, insanlarla çok iyi anlaşan sosyal kedilerin iletişim yetenekleri de oldukça iyidir.

Ragdoll kedileri Türkiye’de en çok sahiplenilmek istenen kedilerin en başında gelmekte. Tabi ki bu Ragdoll kedileri konusunda öncelikle çok iyi bir araştırma yapmak gerekiyor. Örnek vermek gerekirse bir Ragdoll kedisi alacaksanız Ragdoll Kedisi Özellikleri Neler, Ragdoll Kedisi Bakımı Kolay Mı?, Ragdoll Kedisi Kişiliği Karakteri ve Mizacı, Ragdoll Kedisi Kaç Yıl Yaşar Ömrü Ne Kadar?, Ragdoll Kedisi Tüy Döker Mi?, Ragdoll Kedisi Eğitimi, Ragdoll Kedisi Fiyatları 2024, Yavru Ragdoll Kedisi Fiyatları 2024 gibi bir çok sorunun cevabı önemlidir. İşinizi kolaylaştırmak için tüm detayları uzmanından size bu makalede sunuyoruz.

Ragdoll Kedisi Özellikleri

Ragdoll kedisi özellikleri aşağıdaki gibi listenelenebilir:

  • Ağırlıkları 4.5 ile 10 kg arasında değişmektedir.
  • Angora ve İran kesine benzeyen bir kedi cinsidir.
  • Tüy yapısı oldukça ipeksidir ve ortalama bir uzunluğa sahiptir.
  • Parlak mavi gözlere sahip olan Ragdolların kürk renkleri değişiklik gösterebilir. Görülen renkler arasında sadece patilerin beyaz olduğu beyaz eldivenli Ragdoll kediler vardır. Aynı zamanda bacak ve patilerin beyaz olduğu ve tek renkli Ragdoll kedi türleri de mevcuttur.
  • Oldukça kaslı ve yapılı bir gövdeye sahip olan Ragdoll kedi cinsi orta irilikte bir kedi ırkı olarak geçer.

ragdoll-kedisi-apartmanda-bakilirmi

  • Görülen renkler arasında leylak, çikolata, krem, mühür ve mavi gibi renkler vardır.
  • Yavruyken soluk bir kürke sahip olan Ragdollar büyüdüklerinde kalıcı renklerini alırlar.
  • 4 yaşına kadar yavru sayılan Ragdoll kedilerinin gelişimi oldukça yavaştır.
  • Sesleri son derecede yumuşak ve ince bir tınıya sahiptir.

Ragdoll Kedisi Bakımı Kolay Mı?

Gelişimi son derecede yavaş olduğundan Ragdoll kedisi bakımı konusunda beslenmeye çok özen gösterilmesi gerekir. Tüyleri orta uzunlukta olduğundan aşırı tüy dökülmesi sorunu yaşamayacağınız bir kedi ırkıdır. Haftada 2 – 3 kez taramanız daha sağlıklı ve güzel görünümlü tüylere sahip olmasını sağlayacaktır. Kalp rahatsızlıklarına yakalanmaya yatkın olduklarından kısırlaştırıldıktan sonra beslenmesi için az kalorili ve az yağlı mamalar tercih edilmelidir. Aynı zamanda günlük egzersizler ile kalbi güçlendirilmelidir.

Ragdoll Kedisi Kişiliği Karakteri ve Mizacı

Ragdoll kedilerinin karakteristik özelliklerinden şu şekilde bahsedebiliriz:

  • Sevgi, mama ve ilgi içim miyavlarlar.
  • Pek çok kedi ırkına göre çok daha zeki olan bir cinstir. Çok zeki olduklarından onlara söylenen pek çok şeyi anlarlar ve karmaşık şeyleri bile çok çabuk öğrenirler.
  • Aşırı hareketli olmasalar da Ragdoll kedisi karakteri oyun oynamaktan çok keyif alır.
  • Tam bir kucak kedisidir. Bol bol okşanmak ve sevilmek isterler.
  • Çok sosyal ve sıcakkanlıdırlar. İnsanlarla çok cana yakın iletişim kurarlar ve sahiplerine çok sadıktırlar.
  • Dengeli ve sakin bir ruh haline sahiptir. Toleransı yüksek ve sabırlı bir cins olduğundan Ragdoll’lar çocuklar ile çok iyi anlaşır. Çocuklu aileler için ideal bir kedi seçimi olacaktır.
  • Çok zarif hareket ederler. Zarif görünümü ve asil hareketleri adeta izleyenleri büyüler.
  • Sahiplerine çok çabuk alıştıklarından adaptasyon süreci oldukça hızlıdır.
  • Hareket etmekten ziyade yatıp uzanmayı ve kendisini sevdirmeyi tercih ederler.
  • İlgi ve alakayı çok sevdiklerinden sürekli dışarıda olan ve ilgi gösteremeyecek kişiler için uygun bir kedi değildir.

ragdoll-kedisi-tuy-dokermi

Ragdoll Kedisi Kaç Yıl Yaşar?

Genel olarak Ragdoll kedi ırkı ortalama 12 ile 17 yıl arası bir yaşam süresine sahip olan kedilerdir. İyi bir şekilde beslenmesini sağlar, kilo almasını engellerseniz kediniz 17 yıldan uzun da yaşayabilir. Kalp rahatsızlıkları dışında genetik bir rahatsızlığa yatkınlığı olmadan iyi beslenme ve egzersiz Ragdall kedilerinin ömrünü uzatmanın anahtarıdır.

Ragdoll Kedisi Tüy Döker Mi?

Tüyleri uzun olmakla birlikte çok uzun değildir. Bu nedenle İran kedisi gibi ekstra uzun tüylü kediler kadar tüy dökmezler. Ancak yine de tüy dökerler. Tüy dökmesini azaltmak ve sağlıklı bir kürke sahip olması için iki güne bir fırçalamanızda fayda vardır. Tüy döküm mevsimlerinde bu süre biraz daha uzayabilir.

ragdoll-kedisi-ozellikleri

Ragdoll Kedisi Eğitimi

Çok zeki olduğundan Ragdoll kedisi eğitimi oldukça kolaydır. Sizinle hep iyi geçinmek isteyeceklerinden söylediklerinizi hemen algılayacaktır. Özellikle onu severken ya da oyun oynarken eğitim verirseniz isteklerinizi çok kolay yerine getireceklerdir. Bir Ragdoll’u iyi eğitmek için tek yapmanız gereken ona ilgi ve sevgi göstermektir.

ragdoll-kedisi-bakimi

Ragdoll Kedisi Fiyatları 2024

Minnoş ve sempatik görünümü ile gönüllere taht kuran Ragdoll kedisi fiyatları 2024 yılında 8.500 ile 12.000 TL arasında değişiklik göstermektedir. Kedinin safkan ya da melez olmasına, yaşına, cinsiyetine, aşılı olup olmadığına göre fiyatlar değişir.

Yavru Ragdoll Kedisi Fiyatları 2024

Yavru Ragdoll’lar yetişkinlerden çok daha fazla tercih edildiğinden yavrular yetişkin ve yaşlı kedilere kıyasla daha yüksek fiyatlardan alıcılara sunulur. Yavru kedi sahiplenmek özellikle çocuklu ailelerde alışma sürecini hızlandırmak ve kedinin eğitimini kolayca vermek açısından çok yardımcıdır. Bu nedenle yavru Radgoll kedisi fiyatı daha yüksek olduğundan bütçenizi buna göre ayarlamanızı tavsiye ederiz. Ücretsiz sahiplendirme ve yuva ilanlarını takip ederek bu kedi cinsine ücretsiz sahip olma şansını da deneyebilirsiniz.

ragdoll-kedisi-fiyati

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.