Rahim Filmi, HSG Çekilmesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Rahim Filmi (HSG) Nedir? Rahim Filmi Fiyatları, En Uygun HSG Rahim Filmi Çeken Yerler , Rahim Filmi Çekilirken Ağrı Hissedilir mi? Rahim Filmi İlaçlı mı İlaçsız mı? Tüm Sorularınızın Cevabı Haberimizde…

Rahim filmi histerosalfingografi (HSG), rahim ve rahim tüplerinin iç kısmını görüntülemek için kullanılan bir görüntüleme tekniğidir. Tıp dünyasının önemli oranda adım atması sonucunda elde edilen bu teknoloji sayesinde, kadın hastalıkları arasında en sık görülen ve kısırlığa neden olan durumların başında gelen rahim hastalıkları daha rahat çözüme ulaşabilmektedir.

İlaçlı rahim filmi (HSG), X ışını ile çekilen radyolojik bir görüntüleme sistemidir. Sistemin kullanılmasındaki en büyük amaç, tıkalı olan rahim tüplerini açmak ve rahim içi ile rahim tüplerinde yaşanan sorun hakkında bilgi edinmektir. Kadınlar arasında biraz korkuya neden olsa da aslında sanıldığı kadar sancılı süren ve uzun süren bir işlem değildir.

Rahim filmi, kısırlık tedavilerinde kullanılmakla birlikte farklı durumlarda da kullanılan bir görüntüleme yöntemidir. Tüplerin bağlanmasından sonra, operasyonu değerlendirmek için müdahaleden 2-3 ay sonra da rahim filmi çektirilmektedir.

Gebelik, rahim iltihabı gibi durumların olup olmadığını öğrenmek ve buna göre uygun tedavi yöntemlerini belirlemek amacıyla da istenebilen rahim filmi, rahim ağzından basınçlı şekilde verilen kontrast madde ile çekilir.

Kontrast madde, rahim içini ve rahim tüplerinin görüntülemesinde daha net sonuçların elde edilmesi için verilir. Ancak uzmanlar, HSG çektiren kadınlar verilen ilaç sayesinde rahim tüplerinde mukus engellerin giderilmesine de yardımcı olmaktadır. Bu durumda, rahim tüplerinin tıkalı olmasından dolayı oluşamayan gebelik problemleri de çözüme kavuşmaktadır.

Hamile kalmak için Rahim Filmi, HSG çektirilir mi?

İlaçlı rahim filmi (HSG), sadece bir görüntüleme yöntemi değil aslında. HSG, adet kanamasının ardındaki 2-3 gün sonrasında çekilir. Bunun bir nedeni bir hamilelik durumu varsa zarar görmemesi olarak değerlendirilse de bu dönemden sonra hamile kalma şansının daha yüksek olmasından da kaynaklanmaktadır.

Uzman doktorlar, film çekiminden önce verilen ilacın temizleyici özelliği olduğunu ve bu ilaç sayesinde rahim tüplerinin temizlendiğini söylemektedir. Hamileliğe engel olan bu durum da bu sayede ortadan kalkmış oluyor. Yani işin özeti olarak hamile kalmak isteyenlerin rahim filmi çektirmeleri önemli oranda yardımcı olmaktadır.

Rahim filmi, HSG çekilen yerler?

İstanbul gibi büyük şehirlerde, görüntüleme merkezi ve özel hastane sayısı oldukça fazladır. Devlet hastanelerinde de rahim filmi, HSG çektirilebilir ancak yoğunluktan dolayı ileri tarihe randevu verilebilmektedir.

Rahim filmi, HSG fiyatları?

Rahim filmi, HSG fiyatları eskisine göre daha uygun olduğu için kadınların çekim için özel hastane ve görüntüleme merkezlerini tercih etmeleri daha sağlıklı sonuç verecektir. Biyorad olarak bu alanda sunmuş olduğumuz hizmetlerimizi siz değerli hastalara sunarak kısa sürede film çekimi için randevu oluşturmada sizlere yardımcı oluyoruz. İletişim bilgilerimiz olan 0212 709 98 48 ve ya 0216 709 86 48 numaralı telefonlarımızdan Biyorad’a ulaşarak size en yakın merkezimizde randevu alabilir, Rahim Filmi hakkında kısa sürede en detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.