Rengi Değiştirilmiş Araç Muayeneden Geçer mi ? Ağır mı Hafif Kusur mu? | 2024

Araç Renk Değiştirme Araç Muayenesinden Geçer mi ? Araç Renk Değiştirme Araç Muayeneden Ağır mı Hafif Kusur mu Geçer ? Araç Renk Değiştirme Araç Muayene Kalır mı? Araç Rengini Değiştirme Araç Muayenesinden Bırakır mı?

Rengi Değiştirilmiş Araç Muayeneden Geçer mi ?

Günümüzde özellikle eski model araçlarda güneş yanığı ,deformasyon yada boya solması nedeniyle komple boyama işlemleri yapılmaktadır. Tabi ki komple boyama yapıldığında aracınızın aynı renginde boyaya tabii tutulursa herhangi bir sorun yoktur. Fakat farklı bir renge boyamak isterseniz başınızı ağrıtacak bazı sorunlar karşılaşabilirsiniz. Özellikle de trafik denetiminde ve araç muayenesinde. Araç muayenesinde araç rengi kontrol edilmiyor diye bir çok yazı okuyabilirsiniz. Aracınız kırmızı ise kırmızının ufak bir kaç ton açığı yada koyusu sorun yaratmaz fakat kırmızı aracınızı siyaha boyattıysanız bu muayenede sıkıntı yaratacaktır. Google üzerinde bu konu ile ilgili bir çok soru mevcut. Rengi Değiştirilmiş araç muayeneden geçer mi? Rengi Değiştirilmiş hafif kusurlu mu ağır kusurlu mu muayeneden geçer? Rengi Değiştirilmiş araç muayeneden kalır mı? Farklı renge boyanmış araç araç muayenesinden geçer mi? Bu gibi soruların en doğru cevaplarını Tüvtürk Personeli Erkan beyden öğrendik.

Rengi Değiştirilmiş Araç Muayeneden Ağır mı Hafif Kusur mu Geçer mi ?

Araçların renginin değiştirilmesi araç muayenesinde bazı sorunlar yaratır. Fakat aracınızın rengini değiştirdiysek ve bu değişikliği faturası ve ruhsata işli bir şekilde kanıtlayabilirseniz  araç renk değişimi herhangi bir şekilde araç muayenesinde sorun çıkarmaz. Fakat ruhsata işli değil ise renk değişimi araç muayenesinde ağır kusurlu olarak sayılır ve araç muayenesi tekrarı verilir. 30 gün içerisinde ruhsata işlenmesi gerekmektedir. Bu işlemden sonra araç sorunsuz bir şekilde muayeneden geçer. 

arac-rengi-degistirme-muayeneden-gecermi

Araç Teknik Değişikliği Nedir?

Araç üzerinde yapılan her türlü güç değişikliği, renk değişikliği, motor değişimi, araç içi koltuk sayısı değişimi ya da değişikliği, araç üzerinde belirli kısımlardaki aparatların değişimi, sökülmesi ya da eklenmesi ve farklı renk kaplamaların yapılması gibi durumlar teknik değişikliğe girmektedir.

Araç Renk Değiştirme Nedir?

Aracınızın herhangi bir kaza geçirmesi, araç üzerinde çizikler oluşması, güneşten dolayı araç üzerinde oluşan sönükleşme ya da boyanın deforme olması gibi durumlarda yeni bir boyama işlemine ihtiyaç duyulabilir. Aracınızın mevcut rengi üzerine bir boyama ya da yeni bir renk seçimi ile boyama işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Muayene servisinde aracınızın yeni rengin denetlenmesi ve sonrasında yeni renk tespitin onaylanması gerekmektedir. Yeni renk boyama işlemlerinde biraz daha fazla işlem gerçekleştirmek gerekli olabilir.

arabanın-rengini-degistirmek-arac-muayenesinde-sorun-cikarirmi

Araç Renk Değiştirme Nasıl Yapılır?

Araç renk değiştirme işlemi için öncelikle aracınızın hangi renge boyatılmasına karar verilmelidir. Servis hizmeti ya da teknik destek alarak aracınız için uygun renk ve boyama koşullarını ayarlayabilirsiniz. Aracınızın boyama işlemi gerçekleştirten sonra üzerinize kesilen fatura ve sigorta şirketi ile talep edilmesi gereken formları karşılamalısınız. Burada ödeyeceğiniz ücret boyama ya da kaplama işlemine göre değişebilmektedir. Muayene servisinde aracınızın renk tespit işlemleri gerçekleştirildikten sonra onaylı evraklar ve ruhsatınızı alabilirsiniz.

 Araç Renk Değiştirmenin Cezası Var Mıdır?

Araç üzerinde yapılan teknik ya da ruhsata işletilmesi gereken diğer değişikliklerin bildirilmemesi durumunda cezai işlem uygulanabilmektedir. Ancak yapılmış olan teknik değişiklikler en az 30 gün içerisinde tescil edilmesi gerekmektedir.

Araç üzerinde farklı bir renk ile boyama işlemi yapıldıysa ve ruhsata işletilmedi ise araç trafikten dahi men edilebilmektedir. İlk işlemlerde ise bazı değişiklikler uygulanabilmektedir. İlk 1 hafta içerisinde tescil işlemi zorunlu tutulur ancak sadece cezai işlem yapılır. Diğer değişikliklerde ise -işlem ilk kez yapılmıyorsa- 30 gün içerisinde ödenmesi kuralı geçerlidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.