Renkli Cam Muayeneden Geçer mi ? Ağır mı Hafif Kusur mu? | 2024

Renkli Cam Muayeneden Geçer mi ? Orijinal Renkli Cam Muayeneden Ağır mı Hafif Kusur mu Geçer? , Renkli Cam Muayeneden Geçer mi Kalır mı? 2024 Güncel

Renkli Cam Muayeneden Geçer mi ?

Normal tüm araçlar yasa gereği şeffaf ve renksiz olması gerekmektedir. Yasal olarak ta bu mecburiyet bulunmaktadır. Fakat 2017 tarihinden itibaren renkli cam araçlarda orijinal olarak piyasaya sunulmaktadır. Renkli camlar özellikle lüks araçlarda son dönemlerde çok fazla kullanılmaktadır. Genel olarak araç sahipleri renkli cam ile iligli muayene konusunda bir çok aklında soru işareti bulunmaktadır. Renkli cam araç muayenede geçer mi? Orjinal renkli cam araç muayenesinde kontrol ediliyor mu? Renkli cam hafif kusur mu ağır kusur mu gibi bir çok soru sorulmakta. Tabi ki internet üzerinde bu konuların net ve doğru bir cevabı bulunmamakta.

Sizler için Tüvtürk Personeli Erkan beyden Renkli camların muayeneden kontrol edilmesi ve hangi durumlarda geçip geçmediği konusunda tüm detayları öğrendik.

renkli-film-cam-mueyeneden-gecermi

Renkli Cam Muayeneden Ağır mı Hafif Kusur mu Geçer?

Öncelikle sonradan yapılmış renkli camlar Tüvtürk Araç Muayenesinden kesinlikle geçmemektedir. Fakat son yapılan düzenlemede sadece 1 numara filmli camlar araç muayenesinden geçmesine izin verilmiştir. Filmli camlar genellikle gençler için arabaya hava katmak için çok fazla tercih edilmektedir. Fakat filmli camların en büyük avantajı araçların yaz aylarında güneşi içeri daha az çekmesi ve klima ve yakıt tüketiminden tasarruf etmesini sağlamak için kullanılması doğru kullanım yöntemidir. 

Öncelikle camlarında R43 baskılı logosu bulunan araçların camları ne kadar kalın yada ne kadar içeriyi göstermeler bile fabrika çıkışı olduğu için renkli camlı araçlar araç muayenesinden sorunsuz olarak geçmektedir. Fakat sonradan yapılmış ve içeriyi göstermeyen görüşü engelleyen cam filmleri araç muayenesinden kesinlikle geçmemektedir. Araç ağır kusurlu olarak belirlenir ve 30 gün içinde tekrar muayene yapılması gerekmektedir. İkinci Muayeneye gelirken araçların cam filmlerinin çıkarılması gerekmektedir. Aracınızda R43 logosunu kontrol etmelisiniz. Özellikle bazı modellerde R43 logosu bulunmaya bilmektedir. Bu gibi durumlarda araç üreticisinden rapor alınması gerekebilmektedir.

renkli-cam-arac-muayenesinden-gecermi

Renkli Cam Nedir?

Renkli cam orijinal camın üzerine cam filmi uygulanarak aracın camlarının ışığı kesilmesi için kullanılan bir yöntemdir. Genellikle Lüks araçlarda 2017 sonrasında çok fazla kullanılmaktadır. Cam filminin ana amacı ise aracın içerisine güneş ışınlarının daha az girmesi ve araç kullanıcısının bu durumdan çok daha az etkilenmesidir. Cam filmi işlemi ne kadar modifiye bir yöntem olsa da kesinlikle ilk amacı araçların güneş ışığından etkilenmesini en aza indirmektir.

Renkli Camın Cezası Var mı?

Renkli camlar araç muayenesinde olduğu gibi trafikte de R43 logosu bulunduğu sürece herhangi bir şekilde cezaya tabii değildir. Fakat aracınıza sonradan uygulattığınız renkli cam varsa aracınız için 500 TL trafik cezası ve camlardaki işlemin söktürülmesi gibi yaptırımlar bulunmaktadır. Hatta araç trafikten men bile edilebilmektedir.  Hatta bazı trafik polisleri araç filmi cezası yazdıktan sonra araç filmlerine jilet ile çizik atabilmekte ve cam filmini kullanılmaz hale getirebilmektedir.   Trafikte renkli cam kullanımının özellikle terör bölgelerinde de araçların içlerinde kimler olduğunu polis kontrollerinde kolaylıkla görmek içinde yasaklanmıştır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.